Ухвала
від 24.05.2011 по справі 16/137б/45б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

Господарський суд Чернігі вської області



14000 м. Чернігів, проспект Миру 20 Тел. 7-99-18, факс 7-44-62

ОКРЕМА УХВАЛА

"24" травня 2011 р. Справа № 16/137б/4 5б

КРЕДИТОРИ: 1.Городнянськи й районний центр зайнятості - робочий орган виконавчої д ирекції Фонду загальнообов' язкового державного соціаль ного страхування України на випадок безробіття (вул.Во лковича, 24-д, м.Городня, Чернігі вська область,15100)

2. Чернігівське обласне від ділення Фонду соціального за хисту інвалідів (м. Чернігі в вул. Комінтерну,14)

БОРЖНИК: Сільськог осподарське товариство з обм еженою відповідальністю „Ма як”

(вул. Колгоспна, 1, с. Великий Дирчин, Городянський район, Ч ернігівська область,15171)

про визнання боржника бан крутом

суддя Фесюра М.В.

Представники: від кредит ора-2: Пригара А.В.

Постановою господарського суду Чернігівської області від 25 травня 2010р. сільськогосп одарське товариство з обмеже ною відповідальністю „Маяк” , с. Великий Дирчин, Городянськ ий район, Чернігівська облас ть, визнано банкрутом, відкри то ліквідаційну процедуру, о бов' язки ліквідатора покла дено на Городнянський районн ий центр зайнятості.

Ухвалою господарського су ду від 22.07.2010р. ліквідатором банк рута призначено арбітражног о керуючого Кагадія Андрія М иколаєвича за заявою останнь ого.

У зв' язку із закінченням с троку ліквідаційної процеду ри ухвалою від 11.05.2011р. було приз начено судове засідання та з обов' язано ліквідатора над ати суду звіт, ліквідаційний баланс та інші документи, що п ідтверджують виконані в лікв ідаційній процедурі дії.

24.05.2011р. ліквідатор в судове за сідання не з' явився , вимог у хвали суду не виконав, натомі сть, направив листа, в якому вк азав, що неспроможний викону вати обов' язки ліквідатора СТОВ «Маяк»та ТОВ «Торгово - виробнича фірма «Юлкар ЛТД»у зв' язку з сімейними обстав инами. Доказів наявності так их обставин Кагадій А.М. не над ав. В матеріалах справи відсу тні відомості про вжиття лік відатором будь - яких дій дл я здійснення ліквідаційної п роцедури.

Під час провадження у справ і від кредитора - 2 надходила заява з грошовими вимогами д о боржника , на яку суд надісла в повідомлення кредитору, що його вимоги за спрощеною про цедурою мають розглядатися л іквідатором.

Як повідомив в судовому зас іданні представник кредитор а - 2, ліквідатор кредиторськ их вимог не розглянув, відпов іді на звернення не надав.

Враховуючи непроведення л іквідатором ліквідаційної п роцедури та відмову від вико нання покладених обов' язкі в без поважних причин, а також закінчення строку ліквідаці йної процедури, суд ухвалою в ід 24.05.2011 відклав розгляд справи , зобов' язавши Сектор з пита нь банкрутства в Чернігівськ ій області запропонувати кан дидатуру арбітражного керую чого для призначення його лі квідатором.

Відповідно до ст..90 Господа рського процесуального коде ксу України Господарський с уд, виявивши при вирішенні господарського спору поруше ння законності або недоліки в діяльності підприємства, у станови, організації, держа вного чи іншого органу, вин осить окрему ухвалу.

Окрема ухвала надсилаєть ся відповідним підприємс твам, установам, організація м, державним та іншим органа м, посадовим особам.

Частиною 8 ст.3-1 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або виз нання його банкрутом” встано влено, що про невиконання або неналежне виконання обов' я зків, покладених на арбітраж ного керуючого, господарськи й суд може винести ухвалу, яка направляється державному ор гану з питань банкрутства.

Арбітражним керуючи м Кагадій А.М. допущено поруше ння вимог Закону України “П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом”, а саме ст..25 ць ого Закону, якою визначено по вноваження ліквідатора , та с т.32 Закону, якою встановлено о бов' язок ліквідатора щодо п одання звіту та ліквідаційно го балансу разом з підтвердж уючими документами.

Невиконання вказаних обов' язків містить ознаки порушення п.3.1 Ліцензійних умов провадження господарсь кої діяльності арбітражних к еруючих (розпорядників майна , керуючих санацією, ліквідат орів), затверджених наказом Д ержавного комітету України з питань регуляторної політик и та підприємництва і Мініст ерства економіки України від 04.05.2001р. N 72/49, зареєстрованого в Мі ністерстві юстиції України 2 2 травня 2001 р. за N 436/5627.

Відповідно до зазначеног о пункту при здійсненні сво їх повноважень арбітражний керуючий зобов'язаний діяти відповідно до вимог чинного законодавства, що регулює д іяльність арбітражного кер уючого (розпорядника майна, к еруючого санацією, ліквідато ра).

За таких обставин окрема ух вала має бути адресована Дер жавному департаменту з питан ь банкрутства Міністерства е кономіки України для вжиття заходів до арбітражного керу ючого Кагадій А.М. з приводу по рушення останнім вимог закон одавства.

Керуючись ст.ст.86,90 Господарс ького процесуального кодек су України, суд -

У Х В А Л И В :

1. Зобов' язати Державн ий департамент з питань банк рутства Міністерства економ іки України вжити заходів до арбітражного керуючого К агадій Андрія Миколайовича з приводу порушення останнім вимог законодавства.

2. Про вжиті заходи повідоми ти суд у 30-ти денний термін з мо менту винесення даної ухвали .

3. Копію даної ухвали наді слати кредиторам , Державном у департаменту з питань банк рутства Міністерства економ іки України ( вул. П.Любченка,15 м . Київ,03150) та арбітражному керу ючому Кагадій А.М. (АДРЕСА_1 ).

Суддя М.В.Фесюра

Дата ухвалення рішення24.05.2011
Оприлюднено27.05.2011
Номер документу15712095
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/137б/45б

Ухвала від 04.05.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 01.08.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 26.11.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 27.08.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 24.05.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 22.11.2011

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 02.11.2011

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 23.06.2011

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 14.06.2011

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 24.05.2011

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні