Постанова
від 05.05.2011 по справі 5490/10/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, те л. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 травня 2011 р. Справа № 2-а-5490/10/2170

Херсонський окружний адм іністративний суд

у складі: головуючого судді : Горшков В.М.,

розглянувши в порядку пись мового провадження адмініст ративну справу за позовом

Управління Пенсійного фон ду України в Цюрупинському р айоні Херсонської області до товариства з обмеженою відп овідальністю "ХОРС І КО" про ст ягнення заборгованості зі сп лати страхових внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування у сумі 3139 ,84 грн.,

встановив:

Управління Пенсійного ф онду України в Цюрупинському районі Херсонської області звернулося до суду з позовом до товариства з обмеженою ві дповідальністю "ХОРС І КО" про стягнення заборгованості з і сплати страхових внесків. П озивач посилається на те, що в ідповідачем до Фонду надано звіти за травень - червень 2010 ро ку в яких вказані безспірні з обов' язання підприємства п о страховим внескам, заборго ваність по яких становить 3139,84 грн. Відповідно до Закону Укр аїни "Про збір на обов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я", страхувальник зобов'язани й подавати звітність територ іальним органам Пенсійного ф онду у строки, в порядку та за формою, встановленими Пенсій ним фондом, нараховувати, обч ислювати і сплачувати в уста новлені строки та в повному о бсязі страхові внески. Відпо відно до чого за відповідаче м рахується заборгованість по страховим внескам у сумі 31 39,84 грн.

Сторони до суду не прибули, про розгляд справи були пові домлені належним чином, про щ о в матеріалах справи є пошто ве повідомлення з відміткою про вручення.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС Ук раїни якщо немає перешкод дл я розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією с таттею, але прибули не всі осо би, які беруть участь у справі , хоча і були належним чином по відомлені про дату, час і місц е судового розгляду, суд має п раво розглянути справу у пис ьмовому провадженні у разі в ідсутності потреби заслухат и свідка чи експерта.

Виходячи з викладеного, суд вважає за можливе розглянут и адміністративну справу в п орядку письмового проваджен ня.

Дослідивши письмові доказ и по справі, суд дійшов виснов ку, що позовні вимоги підляга ють задоволенню з наступних підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю "ХОРС І КО" заре єстрована в управлінні Пенсі йного фонду України в Цюрупи нському районі Херсонської о бласті та є платником страхо вих внесків.

Відповідачем до Пенсійног о фонду України в Цюрупинськ ому районі подано розрахунки сум страхових внесків на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування, що під лягають сплаті за травень - ч ервень 2010 року на загальну сум у 3139,81 грн.

Статтею 1 Закону України "Пр о збір на обов'язкове державн е пенсійне страхування" вста новлено перелік осіб, що є пла тниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхуван ня. Зокрема, відповідно до п. 1 с т. 1 цього Закону, платниками з бору на обов'язкове державне пенсійне страхування є суб'є кти підприємницької діяльно сті незалежно від форм власн ості, їх об'єднання, бюджетні, громадські та інші установи та організації, об'єднання гр омадян та інші юридичні особ и.

Відповідно до ст. 14 Закону Ук раїни “Про загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування" від 09.07.2003 року № 1058-ІV (далі - Закон ) відповідач є платник ом страхових внесків. Статте ю 15 вказаного закону, визначен о, що страхувальники набуваю ть статусу платників страхов их внесків до Пенсійного фон ду з дня взяття їх на облік .

Відповідно до п. 6 ст. 20 Закону України "Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування" страхувальники зоб ов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відпов ідний базовий звітний період , не пізніше ніж через 20 календ арних днів з дня закінчення ц ього періоду.

Статтею 23 вказаного закону, визначено що спори, що виника ють із правовідносин за цим З аконом, вирішуються органами Пенсійного фонду та в судово му порядку.

Відповідно до п. 2.3. Положення "Про управління Пенсійного ф онду України в районах, міста х і районах у містах", затвердж еного Постановою правління П енсійного фонду України №8-2 ві д 30.04.2002 року Управління Пенсій ного фонду має право: вимагат и від посадових осіб підприє мств, установ, організацій і ф ізичних осіб, які є платникам и збору або використовують к ошти Фонду, усунення порушен ь законодавства щодо сплати збору й використання коштів Фонду; вживати в установлено му законодавством порядку за ходів, спрямованих на стягне ння не внесених своєчасно су м збору разом з нарахованою п енею, а також застосовувати ш трафні санкції відповідно до законодавства.

Обставина, що відповідач ма є заборгованість по несплаче ним страховим внескам в сумі 3139,84 грн. підтверджується нада ною позивачем розрахунком су ми боргу та узгодженими розр ахунками сум страхових внеск ів.

Доказів про сплату суму бор гу на день розгляду справи до суду не надходило.

З огляду на вищевикладене, с уд приходить до висновку, що п озовні вимоги управління Пен сійного фонду Цюрупинсьаому районі є обґрунтованими та п ідлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 8, 9,12, 19, 158 - 163, 167 К АС України, суд -

постановив:

Позовні вимоги задоволь нити в повному обсязі.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю "ХОР С І КО" (75101, Херсонська область, м . Цюрупинськ, вул. Гвардійська , 103, п.р. 2600878895 в ВАТ "Райффайзен банк Аваль" м. Київ, МФО 380805, код Є ДРПОУ 34988299) на користь управлі ння Пенсійного фонду України в Цюрупинському районі забо ргованість зі сплати страхо вих внесків сумі 3139,84 грн. (три т исячі сто тридцять дев'ять гр н. 84 коп.) на п/р 25606312450 в ВАТ "Ощадба нк", Цюрупинське відділення № 10021/090 Херсонська область, МФО 352457 , код ЗКПО 21294916.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Одеського апеляційного адм іністративного суду через су д першої інстанції шляхом по дачі апеляційної скарги в 10-де нний строк з дня її проголоше ння. В разі складення постано ви у повному обсязі відповід но до ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письм овому провадженні апеляційн а скарга подається протягом десяти днів з дня отримання к опії постанови.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Суддя Горшко в В.М.

кат. 10.2.4

Дата ухвалення рішення05.05.2011
Оприлюднено28.05.2011
Номер документу15732153
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —5490/10/2170

Постанова від 05.05.2011

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Горшков В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні