Постанова
від 19.04.2011 по справі 2270/3961/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/3961/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 квітня 2011 року м. Хмельницький

09 год. 30 хв.

Хмельницький окружн ий адміністративний суд в ос обі судді Фелонюк Д.Л. розглян увши у скороченому проваджен ні адміністративну справу за позовом управління Пенсі йного фонду України в м.Шепет івка до малого приватного підприємства "Квант" про ст ягнення 351,92 грн., -

В С Т А Н О В И В :

Управління Пенсійног о фонду України в м.Шепетівка звернулось до суду з адмініс тративним позовом до малого приватного підприємства "Ква нт" про стягнення заборгован ості в сумі 351,92 грн., що складаєт ься із заборгованості по стр ахових внесках за листопад 2010 року в розмірі 313,90 грн., штрафни х санкцій в розмірі 35,20 грн., пен і - 2,82 грн..

На адресу відповідача була направлена копія ухвали про відкриття скороченого прова дження разом з копією позовн ої заяви та додатками, які отр имані ним 30.03.2011 року відповідно до поштового повідомлення.

Суддя, оцінивши повідомлен і позивачем обставини, наявн і в матеріалах справи докази в їх взаємному зв' язку і сук упності вважає, що позов підл ягає задоволенню у повному о бсязі з наступних підстав.

Мале приватне підприємств о "Квант" зареєстроване як суб "єкт підприємницької діяльно сті - юридична особа 27.08.1992 року в иконавчим комітетом Шепетів ської міської ради (свідоцтв о про державну реєстрацію се рії А01 №181029), що підтверджується витягом з Єдиного державног о реєстру юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців, та відповідно до ст.ст. 1, 14 Закону України “Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування” зареєстроване як п латник страхових внесків на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування.

У відповідача станом на 24.02.2011 року утворилась заборговані сть перед УПФ в м.Шепетівка в с умі 351,92 грн., що складається із з аборгованості по страхових в несках за листопад 2010 року в р озмірі 313,90 грн., що підтверджує ться розрахунком суми страхо вих внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування, що підлягають спла ті за 11 місяць 2010 року, картками особового рахунку страхувал ьника, розрахунком суми позо ву; по штрафних санкціях в роз мірі 35,20 грн., пені - 2,82 грн., що підт верджується рішенням №1195 від 06.12.2010р. про застосування фінанс ових санкцій та нарахування пені за несвоєчасну сплату (н есвоєчасне перерахування) ст рахувальником страхових вне сків до Пенсійного фонду (отр имане відповідачем 07.12.2010 року в ідповідно до поштового повід омлення), розрахунком фінанс ової санкції та пені, розраху нком суми позову.

Позивачем, відповідно до ви мог Закону України “Про зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування” вистав лена відповідачу вимога від 11.01.2011р. №Ю-94 про сплату 351,92 грн. забо ргованості, яка отримана від повідачем 31.01.11 року, відповідн о до поштового повідомлення.

Оскільки заборгованість в сумі 351,92 грн. в добровільному п орядку відповідачем не сплач ена, позивачем подано позов до суду.

У відповідності до ст.1 Зако ну України “Про загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування” (далі - Закон), ст рахувальники - це роботодавц і та інші особи, які відповідн о до цього Закону сплачують страхові внески на загально обов'язкове державне пенсійн е страхування; страхові внес ки - кошти відрахувань на соц іальне страхування та збір н а обов'язкове державне пенсі йне страхування, сплачені зг ідно із законодавством, що ді яло раніше; кошти, сплачені на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування відп овідно до цього Закону.

Згідно п.1 ст.14 Закону страхув альниками є роботодавці: під приємства, установи і органі зації, створені відповідно д о законодавства України, нез алежно від форми власності, в иду діяльності та господарюв ання, об'єднання громадян, про фспілки, політичні партії (у т ому числі філії, представниц тва, відділення та інші відок ремлені підрозділи зазначен их підприємств, установ, орга нізацій, об'єднань громадян, п рофспілок, політичних парті й, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахун ки із застрахованими особам и), фізичні особи - суб'єкти під приємницької діяльності та і нші особи (включаючи юридичн их та фізичних осіб-суб'єктів підприємницької діяльності , які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований п одаток, єдиний податок, фіксо ваний сільськогосподарськи й податок, придбали спеціаль ний торговий патент), які вико ристовують працю фізичних ос іб на умовах трудового догов ору (контракту) або на інших ум овах, передбачених законодав ством, або за договорами циві льно-правового характеру.

Відповідно до п.6 ст.17 Закону платник страхових внесків зо бов' язаний нараховувати, об числювати і сплачувати в уст ановлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Згідно п.6 ст.20 Закону України “Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я” страхувальники зобов' яз ані сплачувати страхові вне ски, нараховані за відповідн ий базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарн их днів з дня закінчення цьог о періоду.

Відповідно до пп.2 п.9 ст.106 Зако ну за несплату (неперерахува ння) або несвоєчасну сплату (н есвоєчасне перерахування) ст рахувальниками страхових вн есків, у тому числі донарахов аних страхувальниками або те риторіальними органами Пенс ійного фонду, накладається ш траф у розмірі - 10 відсотків св оєчасно не сплачених сум.

Одночасно на суми своєчасн о не сплачених (не перерахова них) страхових і фінансових с анкцій нараховується пеня в розмірі 0,1 відсотка зазначени х сум коштів, розрахованих за кожний день прострочення пл атежу.

Згідно підпунктів 13, 14, п. 2 ст. 10 6 Закону про накладення штраф ів та нарахування пені посад ові особи виконавчих органів Пенсійного фонду в порядку, в становленому правлінням Пен сійного фонду, виносять ріше ння, які протягом трьох робоч их днів із дня їх винесення на дсилаються страхувальнику, б анку чи організації, яка здій снює виплату і доставку пенс ій.

Суми пені та штрафів підляг ають сплаті страхувальником , банком чи організацією, яка з дійснює виплату і доставку п енсій, протягом десяти робоч их днів з дня одержання відпо відного рішення. При цьому в ц ей же строк страхувальник, ба нк чи організація, яка здійсн ює виплату і доставку пенсій , має право оскаржити зазначе не рішення до вищого органу П енсійного фонду або в судово му порядку з одночасним обов 'язковим письмовим повідомле нням про це відповідного вик онавчого органу Пенсійного ф онду, яким прийнято це рішенн я.

Рішення органу Пенсійного фонду про нарахування пені а бо накладення штрафу, передб ачених частинами дев'ятою і д есятою цієї статті, є виконав чим документом.

Нормами ст.106 Закону передба чено, що у разі виявлення своє часно не сплачених сум страх ових внесків страхувальники зобов' язані самостійно обч ислити ці внески і сплатити ї х з нарахуванням пені в поряд ку і розмірах, визначених ціє ю статтею. Суми страхових вне сків своєчасно не нараховані та /або не сплачені страхувал ьниками у строки, визначенні статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіаль ними органами Пенсійного фон ду у випадках, передбачених ч астиною третьою статті 20 цьог о Закону, вважаються простро ченою заборговністю із сплат и страхових внесків і стягую ться з нарахуванням пені та ш трафних санкцій.

На підтвердження позовних вимог позивачем надано необ хідні докази про наявність з аборгованості відповідача т а вжиття заходів її стягненн я з врахуванням вимог Закону України “Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування”.

Крім того суддею враховуєт ься, що відповідачем подавав ся до управління ПФУ в м.Шепетівка розрахунок с уми страхових внесків, в яком у самостійно визначалися сум и страхових внесків, рішення №1195 від 06.12.2010 р. про застосування фінансових санкцій та нарах ування пені за несвоєчасну с плату (несвоєчасне перерахув ання) страхувальником страхо вих внесків до Пенсійного фо нду, вимога про стягнення заб оргованості у визначеному за коном порядку не оскаржували сь та не скасовані, доказів пр о сплату заборгованості суду не подано.

За таких обставин, позовні в имоги обґрунтовані, підтверд женні матеріалами справи, ві дповідають чинному законода вству та підлягають задоволе нню.

Згідно ч. 4 ст.94 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни судові витрати з відпо відача не стягуються.

Керуючись ст.ст.86, 94, 158-163, 183-2, 186, 254, 255 Кодексу адміністративного с удочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Позов Управління Пенс ійного фонду України в м.Шепе тівка до малого приватного п ідприємства "Квант" про стягн ення 351,92 грн. задовольнити.

Стягнути з малого приватно го підприємства "Квант" (Хме льницька область, м.Шепетівк а, вул.Карла Маркса 55, кв.24, р/р 2 6006251237 в ХОД "Райффайзен Банк "Ава ль", МФО 380805, код 14163295) на користь уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в м.Шепетівка (Хмельниц ька область, м.Шепетівка, вул.О стровського 6, код 00453061) заборгов аність по страхових внесках в розмірі 313,90 грн. (триста трина дцять гривень 90 коп.), штрафних санкціях в розмірі 35,20 грн. (три дцять п"ять гривень 20 коп.), пені в розмірі 2,82 грн. (дві гривні 82 к оп.).

Постанови суду, прийняті в п орядку скороченого провадже ння, виконуються негайно.

Постанова може бути оскарж ена до Вінницького апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Хмельницький окружний а дміністративний суд протяго м десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя /підпис/

"Згідно з оригіналом" Суддя Д.Л. Фелонюк

Дата ухвалення рішення19.04.2011
Оприлюднено28.05.2011
Номер документу15732323
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/3961/11

Ухвала від 22.03.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Фелонюк Д.Л.

Постанова від 19.04.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Фелонюк Д.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні