Постанова
від 24.05.2011 по справі 15/37/2011/5003
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 7 тел. 66-03-00, 66-11-31, http://vn.arbitr.gov.ua



ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 травня 2011 р. Справа № 15/37/2011/5003

за заявою : Дочірнього п ідприємства "Вінницяенергор ембуд" Публічного акціонерно го товариства "Вінницяоблене рго", м. Вінниця

про визнання банкрутом

Головуючий суддя Лабунська Т.І.

При секретарі су дового засідання Гренишеній О.В.

За участю предст авників:

ДП "Вінницяенергор ембуд" ПАТ "Вінницяобленерго " - Григорічев В.М., голова ліквідаційної ко місії, посвідчення № 4040 без дат и;

ДП "Вінницяенергоре мбуд" ПАТ "Вінницяобленерго" - Лиса Т.М., член ліквідаційної комісії, паспорт с ерії АВ № 211383 виданий 10.01.2001 року

В С Т А Н О В И В :

Заявлено вимогу про в изнання боржника банкрутом з підстав, передбачених абзац ом 4 ч. 5 ст. 7 та ст. 51 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом", у зв'язку з недостатністю майна для зад оволення вимог кредиторів юр идичної особи, що ліквідуєть ся.

Господарським судом Вінни цької області 10 травня 2011 року порушено провадження у справ і № 15/37/2011/5003 про визнання банкрут ом Дочірнього підприємства " Вінницяенергорембуд" Публіч ного акціонерного товариств а "Вінницяобленерго", м. Вінниц я в порядку ст. 51 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом".

Ухвалою про порушення пров адження у справі введено мор аторій на задоволення вимог кредиторів боржника та заход и щодо забезпечення вимог кр едиторів, судове засідання п ризначено на 24 травня 2011 року.

В судовому засіданні 24 травня 2011 року судом розглян ута заява про порушення спра ви про банкрутство Дочірньог о підприємства "Вінницяенерг орембуд" Публічного акціонер ного товариства "Вінницяобле нерго", м. Вінниця в порядку ст . 51 Закону України "Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом".

В заяві зазначено на ступне.

Дочірнє підприємство "Вінницяенергорембуд" Відкр итого акціонерного товарист ва "Акціонерна компанія Вінн ицяобленерго", м. Вінниця засн оване 24 червня 2004 року на викон ання рішення загальних зборі в акціонерів ВАТ "АК Вінницяо бленерго", правонаступником якого є Публічне акціонерне товариство "Вінницяобленерг о".

Дочірнє підприємство "Він ницяенергорембуд" Публічног о акціонерного товариства „В інницяобленерго", м. Вінниця з ареєстроване Виконавчим ком ітетом Вінницької міської ра ди 30 серпня 2004 року (свідоцтво п ро державну реєстрацію серії А00 № 142180).

10 листопада 2010 року позачер говими загальними зборами ак ціонерів засновника ДП "Вінн ицяенергорембуд" - Публічног о акціонерного товариства "В інницяобленерго" прийнято р ішення про ліквідацію боржни ка - ДП "Вінницяенергорембуд", що підтверджується протокол ом № 3/2010 та повідомлено державн ого реєстратора про ліквідац ію.

Дирекцією ПАТ "Вінницяобл енерго" створена ліквідаційн а комісія ДП "Вінницяенергор ембуд", яка зобов'язана вжити в сіх необхідних заходів щодо припинення діяльності підпр иємства в результаті ліквіда ції.

Протоколом засідання дир екції № 57 від 19 листопада 2010 року та наказом засновника боржн ика № 269 від 23 листопада 2010 року "П ро ліквідацію ДП "Вінницяене ргорембуд" та роботу ліквіда ційної комісії" головою комі сії призначено Григорічева В .М.

Після аналізу фінансово-г осподарської діяльності та з 'ясування фінансового стану ДП "Вінницяенергорембуд" гол овою ліквідаційної комісії з дійснений висновок про непла тосроможність боржника, оскі льки сума вимог кредиторів, я ка становить 348 540,72 грн. не може б ути задоволена за рахунок гр ошових коштів та майна боржн ика за їх недостатністю.

В ДП "Вінницянергорембуд", м. Вінниця відсутня заборгов аність із єдиного внеску на з агальнообов'язкове державне соціальне страхування, по ін ших податках і зборах; відсут ня заборгованість по відшкод уванню шкоди, заподіяної жит тю та здоров'ю, виплаті заробі тної плати та вихідної допом оги працівникам боржника, ви плати авторської винагороди .

Встановлена наявність де біторської заборгованості б оржника.

Розрахунково-касове і кред итне обслуговування боржник а здійснюється у філії ПАТ "Ен ергобанк" в м. Вінниці.

Під час роботи ліквідаційн ої комісії встановлено, що ва ртості майна боржника недост атньо для повного задоволенн я вимог кредиторів і станом н а 1 квітня 2011 року у боржника не достатньо грошових коштів та майна, яке можна було б реаліз увати та задоволити вимоги к редиторів у повній мірі.

Дослідивши письмові доказ и, наявні в матеріалах справи , заслухавши представників б оржника, судом також встанов лено, що під час роботи ліквід аційної комісії складено про міжний ліквідаційний баланс боржника станом на 31 березня 2011 року, який затверджений про токолом № 8 засідання ліквіда ційної комісії з питань лікв ідації ДП "Вінницяенергоремб уд" ПАТ "Вінницяобленерго" від 15 квітня 2011 року.

24 травня 2011 року до суду надій шов витяг з Єдиного державно го реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців с таном на 19 травня 2011 року, де міс тяться відомості про знаходж ення боржника в процедурі пр ипинення та про ліквідаційну комісію.

Отже, судом встановлено, що заява про порушення провадже ння у справі про банкрутство подана після здійснення на п ідприємстві ліквідаційної п роцедури, створення ліквідац ійної комісії, а тому розгляд справи про банкрутство слід здійснювати з урахуванням о собливостей, передбачених ст . 51 Закону України "Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом", за спрощеною процедуро ю.

Так, ст. 51 вищевказаного Зако ну передбачено, що за результ атами розгляду заяви про пор ушення провадження у справі про банкрутство юридичної ос оби, майна якої недостатньо д ля задоволення вимог кредито рів господарський суд визнає боржника, який ліквідується банкрутом, відкриває ліквід аційну процедуру, призначає ліквідатора. Обов'язки лікві датора можуть бути покладені на голову ліквідаційної ком ісії (ліквідатора) неза лежно від наявності в нього ліценз ії.

В заяві про порушення провадження у справі про бан крутство заявлено клопотан ня про призначення ліквідато ром у справі голову ліквідац ійної комісії боржника Григо річева В.М.

Одночасно суд зазначає, що 23 травня 2011 року до суду надійш ла заява з копією ліцензії ар бітражного керуючого Бобрук а Т.В. про участь у справі.

Судом прийнято рішення про задоволення заяви арбітражн ого керуючого Бобрука Т.В. та п ризначення його ліквідаторо м у справі.

Представники боржника в ус ній формі надали згоду на при значення ліквідатором арбіт ражного керуючого Бобрука Т. В.

За таких обставин бор жник визнається банкрутом. У зв'язку з визнанням боржни ка банкрутом суд відкриває лік відаційну процедуру та призн ачає ліквідатором банк рута арбітражного керуючого Бобр ука Т.В.

Згідно з ч. 3 ст. 51 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр омож ності боржника або визн ання його банкрутом" кредито ри мають право заявити свої п ретензії до боржника, який лі квідується, в місячний строк з дня публікації оголо шення про визнання боржника, який л іквідується, банкрутом. Огол ошення повинно містити відом ості, вказані в ч. 5 ст. 23 Закону У країни "Про відновлення плат оспромож ності боржника або визнання його банкрутом", а та кож строк подачі претензій т а вказівку на те, що ліквідаці я здійснюється по процедурі, передбаченій положеннями ст . 51 вищезазначеного закону, пр ізвище ім'я та по батькові лік відатора, його адресу.

Формування реєстру вимог к редиторів та його затверджен ня судом здійснюється відпов ідно до загальних положень, п ередбачених ст.ст. 14-15 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спромож ності боржника або в изнання його банкрутом".

Керуючись ст. 1, 3-1, 22-24, 51 Закону У країни "Про відновлення плат оспромож ності боржника або визнання його банкрутом", ст.с т. 1, 4-1, 4-6, 115 ГПК України суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Визнати боржника - Д очірнє підприємство "Вінниця енергорембуд" Публічного акц іонерного товариства "Вінниц яобленерго" (21022, м. Вінниця, вул. Тарногродського, 9а, ідентифі каційний код 33126635) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Зобов'язати заявника подат и в 10-ти денний термін з дня вин есення даної постанови до оф іційного друкованого органу Верховної Ради України ("Голо с України") чи Кабінету Мініст рів України ("Урядовий кур'єр") оголошення про визнання бор жника банкрутом. Газетне ого лошення має містити повне на йменування банкрута, його по штову адресу, найменування т а адресу суду, номер справи, ві домості про ліквідатора.

Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Бобрука Тараса Володими ровича (ліцензія серії НОМЕ Р_1 від 12 травня 2009 року).

Зобов'язати ліквіда тора здійснювати повноважен ня відповідно до Закону Укра їни "Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом" з дня вин есення постанови про визнанн я боржника банкрутом.

Постанову направити згідно переліку.

Суддя Лабунська Т.І.

віддрук. 7 прим.:

1 - до справи

2 - Дочірнє підприємство "Він ницяенергорембуд" ПАТ "Вінни цяобленерго" - м. Вінниця, вул. Т арногродського, 9а

3 - ПАТ "Вінницяобленерго" - 21050, м . Вінниця, вул. 1-Травня, 2

4 - Департамент адміністрат ивних послуг Виконавчого ком ітету Вінницької міської рад и

5 - відділ ДВС Замостянсько го району

6 - Сектор з питань банкрутст ва у Вінницькій області

7 - арбітражний керуючий Боб рук Т.В.

Дата ухвалення рішення24.05.2011
Оприлюднено03.06.2011
Номер документу15789487
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/37/2011/5003

Ухвала від 21.12.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 08.12.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 23.11.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 14.09.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 31.08.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 01.07.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Постанова від 24.05.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 10.05.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні