Вирок
від 24.06.2009 по справі 1-73-2009
БАРИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-73-2009.

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 червня 2009 року. смт. Бариш івка.

Баришівський районний суд Київської області у складі г оловуючого по справі судді Є ременка В.М. при секретарі Гал ушці В.Ю. з участю прокурора Ше ховцова О.О. адвоката ОСОБА _1

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в смт. Бари шівка Київської області крим інальну справу про обвинувач ення ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ _1, уродженець Ісламської Республіки Іран, м.Джір офт, іранець, одружений, дітей не має, пільгами не користуєт ься, раніше не судимий, як в де ржаві Іран так і в Україні , студент 5-го курсу Київського Національного університету технологій та дизайну, прожи ває в АДРЕСА_1 за ст. 286 ч.2 КК У країни,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 громадячнин Ісла мської Республіки Іран 08. 03.2009 близько 15 години 15 хвилин, ке руючи автомобілем НОМЕР_1 , рухався по автодорозі «Бере зань-Баришівка» в напрямку с мт. Баришівка Київської обла сті. В районі електроопори №61 водій ОСОБА_2 не врахував дорожню обстановку, не обрав безпечної швидкості руху, та не впоравшись з керуванням, д опустив з, їзд на узбіччя з под альшим наїздом на дерево, і як наслідок, пасажири автомобі ля"HYUNDAI ACCENT", д.н.з. НОМЕР_1 ОСОБ А_5, ІНФОРМАЦІЯ_4 отримав тілесні ушкодження у вигляд і закритої травми грудної кл ітки, яка проявилась двобічн ими переломами ребер з пошко дженням їх уламками серця як а ускладнилась гострою внутр ішньо-плевральною кровотече ю, що призвело до гострого пос тгеморогічного шоку, які згі дно висновку судово-медичної експертизи №106 від 27.03.2009 року від носяться до тілесних ушкодже нь тяжкого ступеня тяжкості, як небезпечних для життя, від яких загинув на місці дорожн ьо-транспортної пригоди; ОС ОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_5, отрим ала тілесні ушкодження у виг ляді перелому з 4-го по 6-те та з 9-го по 11-е ребра зліва з незначн ими зміщенняи та компресійни м переломом тіла 2-го поясничн ого хребця з ознаками компре сійного каналу, які згідно ви сновку судово-медичної експе ртизи №137 від 02.04.2009 року відносят ься до тілесних ушкоджень се реднього ступеня тяжкості, т ак як для зрощення кісток нео бхідний строк понад 21 день і я к такі, що не мали ознак небезп ечних для життя. Своїми діями водій ОСОБА_2 порушив вим оги п.п. 1.3, 1.5, 12.1, 12.3, 12.6 Правил дорожн ього руху України.

В судовому засіданні підс удний ОСОБА_2 свою вину у с коєнні злочину, передбаченог о ч.2 ст. 286 КК України визнав пов ністю та пояснив суду, що він в грудні місяці 2004 році із Іслам ської Республіки Іран пр иїхав до України на навчання до Київського Національного університету технологій та дизайну. Одинадцять місяців тому одружився з однокурсниц ею студенткою цього універси тету, громадянкою України О СОБА_3. В даний час навчаютьс я на 5-му курсі університету. В олодіє російською і українсь кою мовою, а тому від участі пе рекладача відмовляється. Має посвідчення водія міжнародн ого зразка, яке отримав у себе на батьківщині. 08.03.2009 року керу вав aвтомобілем НОМЕР_1 на автодорозі Березань-Баришів ка, який належить дружині О СОБА_3. Поруч в автомобілі зн адодилась дружина, на задньо му сидінні за дружиною її мат и, а за ним його тесть. Спиртні напої не вживав, рухався зі шв идкістю 80 км. на годину. В район і дитячого оздоровчого табор у «Ювілейний» перед автомобі лем дорогу перебігали дві ли сиці. Він хотів їх об, ї' хати, але автомобіль опинився на у збіччі і в результаті зіткну вся з деревом. Коли прийшов до свідомості, то побачив поруч без свідомості свою дружину , її матір та батька. Спочатку витягнув з автомобіля дружин у, потім її матір. Перевірив пу льс у тестя, биття пульса не бу ло.

У скоєному чистосердечно р озкаюється, просить не позба вляти його волі. Окрім повног о визнання своєї вини, вина ОСОБА_2, повністю доведена п оказами потерпілих, та матер іалами кримінальної справи.

В судовому засіданні підсу дний ОСОБА_2 погодився обм ежитись його допитом та допи том потерпілих, не допитуват и свідків та не досліджувати матеріали справи.

Допитана в якості потерпіл ої ОСОБА_6 показала суду, щ о підсудний по справі є її зят ем. Дорожньо-транспртна приг ода, яка мала місце 08.030.2009 року і в якій загинув її чоловік ОС ОБА_5 була випадковою, так як на шляху руху автомобіля, яки м керував ОСОБА_2 на дороз і появились дві лисиці. Ніяки х претензій до ОСОБА_2 вон а не має. Вважає його порядною , вихованою людиною. Його бать ки з Ірану прислали кошти на проведення їй операції в К иївській обласній лікарні. П росить суд не позбавляти її з ятя волі.

Допитана в якості потерпіл ої ОСОБА_3 показала суду, щ о вона зареєструвала з підсу дним по справі ОСОБА_2 шлю б 13.08.2008 року. 08.03.2009 року, коли стала ся ДТП вона також знаходилас ь в автомобілі, яким керував ї ї чоловік. Тоді під час ДТП вон а втратила свідомість. Ніяки х претензій до ОСОБА_2 вон а не має і просить не позбавля ти його волі.

За місцем проживання в гурт ожитку Київського Національ ного університету технологі й та дизайну по вул. Кіквідзе, 11-6 ОСОБА_2 характеризуєтьс я позитивно.

Посольство Ісламської Ре спубліки Іран в Україні жод них скарг відносно поведінки ОСОБА_2 не має. Також не зар еєстровано його судимості в Ірані.

Згідно ст.66 КК України обста винами, що пом' якшують пока рання підсудного ОСОБА_2 є :

щире каяття та сприяння ро зкриттю злочину.

Згідно ст.67 КК України обст авинами, що обтяжують покара ння підсудного ОСОБА_2 суд ом не встановлені.

Кваліфікація дій підсудно го ОСОБА_2 за ст.286 ч.2 КК Укра їни вірна так, як він своїми ді ями, що виразились в порушенн і правил безпеки дорожнього руху особою яка керує трансп ортним засобом, що спричинил о смерть потерпілого та запо діяло тілесні ушкодження сер еднього ступеня тяжкості пот ерпілій ОСОБА_6

Обираючи міру покарання пі дсудному ОСОБА_2, суд врах овує характер і ступінь скоє ного злочину, особу підсудно го, що позитивно характеризу ється по місцю проживання в г уртожитку Київського Націон ального університету технол огій та дизайнуі по вул. Кікві дзе, 11-б повне визнання ним сво єї вини та тяжкі наслідки, зав дані злочином.

Суд вислухавши думку проку рора, підсудного, його адвока та, потерпілих, вважає, що до п ідсудного ОСОБА_2 не слід застосовувати покарання у ви гляді позбавлення волі та не позбавляти його права керув ати транспортними засобами, так як цього не пропонує прок урор по справі і не вимагають потерпілі. Суд вважає за потр ібне застосувати до підсудно го ОСОБА_2 ст.75 КК України.

Цивільний позов по справі не заявлений.

Речові докази по справі: ав томобільНОМЕР_1 що знаход иться на зберіганні штрафмай данчика Баришівського РВ ГУ МВС України в Київській обла сті повернути законному воло дільцю.

Речові докази: чохли чорно-с ірого кольору з надписом «ACCENT" автомобіляНОМЕР_1 та верх ній одяг ОСОБА_2, що знаход иться на зберіганні в камері речових доказів СУ ГУ МВС Укр аїни в Київській області пов ернути власнику.

Речові докази: касета з віде озаписом ДТП від 08.03.2009 року, яка приєднана до матеріалів кри мінальної справи, залишити п ри матеріалах кримінальної с прави.

Речові докази: сліди пальці в рук та складену дактило кар тку на ОСОБА_2, які приєдна ні до матеріалів кримінально ї справи, залишити при матері алах кримінальної справи.

На підставі викладеного, к еруючись ст. 323, 324, КПК України, с уд

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, у родженець Ісламської Респ убліки Іран, м.Джірофт, і ранець, визнати винним у вчин енні злочину, передбаченого ст.286 ч.2 КК України, призначивши покарання у виді трьох років позбавлення волі без позбав леня права керувати транспор тними засобами.

На підставі ст. 75 КК України ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, ур одженець Ісламської Респу бліки Іран, м.Джірофт, ір анець звільнити від відбуван ня покарання з випробовуванн ям з іспитовим строком на оди н рік.

Міру запобіжного заходу до ОСОБА_2 залишити попередн ю - підписку про невиїзд і до в ступу вироку в законну силу.

Цивільний позов по справі не заявлений.

Речові докази по справі: ав томобільНОМЕР_1, що знаход иться на зберіганні штрафмай данчика Баришівського РВ ГУ МВС України в Київській обла сті повернути законному воло дільцю.

Речові докази: чохли чорно-с ірого кольору з надписом «ACCENT" автомобіляНОМЕР_1 та верх ній одяг ОСОБА_2, що знаход иться на зберіганні в камері речових доказів СУ ГУ МВС Укр аїни в Київській області пов ернути власнику.

Речові докази: касета з віде озаписом ДТП від 08.03.2009 року, яка приєднана до матеріалів кри мінальної справи, залишити п ри матеріалах кримінальної с прави.

Речові докази: сліди пальці в рук та складену дактило кар тку на ОСОБА_2, які приєдна ні до матеріалів кримінально ї справи, залишити при матері алах кримінальної справи.

Стягнути з засудженого О СОБА_2 кошти за проведення е кспертиз:

-375 грн. 36 коп. за проведення су дової авто технічної експерт изи -одержувач платежу: НДЕКЦ при ГУ МВС України в Київські й області р/р №35222002000460 в УДК Київс ької області, МФО 821018, код 25574713 9за проведення експертизи та дос лідження);

-1155 грн. 94 коп.за проведення су дово-хімічної експертизи - од ержувач НДУКЦ МВС України, Ко д ЗКПО 25574713, р/р №35222002000460 в УДК Київсь кої області, МФО 821018;

-487 грн. 77 коп. за проведення да ктилоскопічної експертизи - одержувач НДУКЦ МВС України, Код ЗКПО 25574713, р/р №35222002000460 в УДК Киї вської області, МФО 821018;

Вирок може бути оскаржений на протязі п' ятнадцяти діб до апеляційного суду Київсь кої області через Баришівськ ий районний суд Київської об ласті.

СудБаришівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення24.06.2009
Оприлюднено01.06.2011
Номер документу15811606
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-73-2009

Вирок від 24.06.2009

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Єременко В. М.

Вирок від 24.06.2009

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Єременко В. М.

Вирок від 07.04.2009

Кримінальне

Староміський районний суд м.Вінниці

Татаурова І. М.

Постанова від 13.03.2009

Кримінальне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Якименко Л.М.

Постанова від 13.03.2009

Кримінальне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Якименко Л.М.

Постанова від 12.10.2009

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Ткаченко О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні