Постанова
від 25.05.2011 по справі 15/451-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банк рутом

25.05.2011 справа № 15/451-б

За заявою Публічного акціонерного товариства "Акц іонерний комерційний банк "К иїв"

до Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Сімпо-Еліт"

про визнання ба нкрутом

Суддя Хоменко М.Г.

Представники:

від ініціюючого кредитора - Пінчук Ю.А.

від боржника - не з"явилися

розпорядник майна - Прядко А .М.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення с прави про визнання боржника банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг .

Ухвалою Господарського су ду м. Києва від 20.12.2010 порушено пр овадження у справі №15/451-б за ос обливостями, передбаченими с т.ст. 3-14 Закону України "Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом".

28.12.2010 Господарським судом міс та Києва винесено ухвалу під готовчого засідання у справі № 15/451-б, якою визнано розмір вим ог кредитора Публічного акці онерного товариства "Акціоне рний комерційний банк "Київ", я кий подав заяву про порушенн я справи про банкрутство Тов ариства з обмеженою відповід альністю "Сімпо-Еліт", в сумі 5 03 6 379,28 грн, зобов' язано ініціюю чого кредитора подати до офі ційного друкованого органу В ерховної Ради України (газет а «Голос України») чи Кабінет у Міністрів України (газета « Урядовий кур' єр») оголошенн я про порушення справи про ба нкрутство боржника, призначе но у справі розпорядником ма йна боржника арбітражного ке руючого Прядка Андрія Михайл овича.

09.03.2011 Господарським судом міс та Києва винесено ухвалу поп ереднього засідання у справі № 15/451-б, якою затверджено реєст р вимог кредиторів боржника на загальну суму 66 904 239,03 грн., до я кого включено вимоги:

- Публічного акціонер ного товариства "Акціонерний комерційний банк "Київ" з грош овими вимогами на суму 6891782,54 грн ., з яких 406,00грн.-вимоги першої че рги, 6374820,17грн - вимоги четвертої черги, 516556,37грн.-вимоги шостої ч ерги ;

- Управління пенсійного фо нду України в Солом"янському районі м.Києва з грошовими ви могами на суму 8454,14грн.-вимоги д ругої черги;

- Київського міського центр у зайнятості з грошовими вим огами на суму 441,31грн.- вимоги др угої черги;

- Державної податкової інс пекції у Солом"янському райо ні м.Києва з грошовими вимога ми на суму 3387,56грн, з яких 2892,98грн- вимоги третьої черги, 494,58грн.-в имоги шостої черги;

- Управління виконавчої ди рекції ФСС від нещасних випа дків на виробництві та профе сійних захворювань України в м.Києві з грошовими вимогами на суму 173,48грн.-вимоги другої ч ерги.

До Господарського суду міс та Києва надійшло клопотання голови комітету кредиторів про визнання боржника банкру том, відкриття ліквідаційної процедури та призначення лі квідатором боржника арбітра жного керуючого Прядка Андрі я Михайловича.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 29.04.2011 признач ено розгляд справи у судовом у засіданні на 25.05.2011.

У судовому засіданні 25.05.2011 ро зглянуто клопотання голови комітету кредиторів Товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Сімпо-Еліт" про визнання боржника банкрутом, відкрит тя ліквідаційної процедури т а призначення ліквідатором б оржника арбітражного керуюч ого Прядка Андрія Михайлович а та досліджено додані до ньо го протокол № 1 загальних збор ів кредиторів Товариства з о бмеженою відповідальністю "С імпо-Еліт" від 01.04.2011 та протокол № 1 комітету кредиторів Това риства з обмеженою відповіда льністю "Сімпо-Еліт" від 01.04.2011.

У судовому засіданні прису тні учасники провадження у с праві підтримали зазначене к лопотання.

Згідно з ч. 8 ст. 16 Закону Украї ни «Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом»до компет енції комітету кредиторів на лежить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»у випадках, передбачених цим З аконом, господарський суд пр иймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкри ває ліквідаційну процедуру.

З матеріалів справи вбачає ться, що майна боржника недос татньо для задоволення вимог кредиторів, тому у суду є підс тави для визнання боржника б анкрутом та відкриття ліквід аційної процедури.

Відповідно до ч. 1 ст. 24 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»у постанові про визнання боржн ика банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквіда тора в порядку, передбаченом у для призначення керуючого санацією.

За таких обставин, суд вважа є за доцільне задовольнити к лопотання комітету кредитор ів Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Сімпо-Еліт" щ одо призначення ліквідаторо м боржника арбітражного керу ючого Прядка Андрія Михайлов ича.

На підставі викладеного, ке руючись ч. 8 ст. 16, ст.ст. 22-24 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом», с уд

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом То вариство з обмеженою відпові дальністю "Сімпо-Еліт" (03067, м. Ки їв, бул. Івана Лепсе, 2, код ЄДРП ОУ 35296554).

2. Припинити процедуру розпо рядження майном.

3. Відкрити ліквідаційну про цедуру.

4. Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Прядка Андрія Михайлович а (ліцензія серії НОМЕР_1 в ід 05.07.2006, ідентифікаційний код НОМЕР_2).

5. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

6. Зобов' язати ліквідатор а у п' ятиденний строк з дня п рийняття постанови про визна ння боржника банкрутом подат и до офіційного друкованого органу Верховної Ради Україн и чи Кабінету Міністрів Укра їни оголошення про визнання боржника банкрутом і відкрит тя ліквідаційної процедури. Відомості про визнання бо ржника банкрутом і про відкр иття ліквідаційної процедур и повинні містити: найменува ння та інші реквізити боржни ка, визнаного банкрутом, найм енування господарського суд у, в провадженні якого знаход иться справа про банкрутство , дату прийняття господарськ им судом постанови про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури, відомості про ліквідато ра.

7. Зобов' язати ліквідато ра надати суду докази публік ації оголошення в офіційному друкованому органі про визн ання боржника банкрутом та в ідкриття ліквідаційної проц едури протягом двох тижнів з моменту опублікування (ор игінал примірника газети).

8. Скасувати арешт, накладе ний на майно банкрута, чи інші обмеження щодо розпорядженн я майном банкрута. Накладенн я нових арештів або інших обм ежень щодо розпорядження май ном банкрута не допускається .

9. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань вважати та ким, що настав з 25.05.2011.

10. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 25.05.2011.

11. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 25.05.2011.

12. Зобов' язати ліквідатора надати суду ліквідаційний б аланс банкрута та звіт лікві датора до 25.05.2012. Звіт лік відатора повинен містити: до кази вчинення належних дій л іквідатором по виявленню акт ивів та пасивів боржника, вст ановлення неможливості відн овлення платоспроможності б оржника внаслідок вжитих лік відатором заходів, встановле ння неможливості задоволенн я визначених за звітом лікві датора вимог кредиторів та н еобхідності у зв' язку з цим ліквідації боржника. До звіт у ліквідатора повинні додава тись письмові пояснення та д окази проведення ліквідацій ної процедури, реєстр вимог к редиторів (в разі наявності к редиторів) з урахуванням вим ог ініціюючого кредитора, до кази встановлення наявності активів боржника та докази в чинення ліквідатором дій по встановленню грошових вимог кредиторів шляхом надісланн я відповідних запитів до дер жавної податкової інспекції , Головного управління стати стики; Київського міського б юро технічної інвентаризаці ї та реєстрації права власно сті на об"єкти нерухомого май на; Головного управління зем ельних ресурсів; УДАІ МВС Укр аїни в м. Києві; Київської місь кої інспекції державного тех нічного нагляду; Держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку; державни х реєстраторів заборон рухом ого та нерухомого майна Держ авного підприємства «Інформ аційний центр»Міністерства юстиції України; Державного підприємства «Український і нститут промислової власнос ті»Філія «Український центр інноватики та патентно-інфо рмаційних послуг»; Державног о департаменту інтелектуаль ної власності; Інспекції гол овного державного реєстрато ра флоту України; Державної м итної служби України; Держав ної авіаційної адміністраці ї Міністерства транспорту та зв"язку України, тощо.

13. Копію постанови направит и заявнику, боржнику, ліквіда тору та кредиторам.

14. Копію постанови для відом а направити в Прокуратуру м. К иєва, ДПА у м. Києві, м. Ки їв, вул. Шолуденка, 33/19 (Управлін ня по забезпеченню оперативн о-правового супроводження ма теріалів ДПС в судових устан овах УПМ ДПА у м. Києві), Держав ній податковійу інспекції за місцем знаходження боржника та державному реєстратору з а місцемзнаходженням боржни ка.

Суддя М.Г. Хоменко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення25.05.2011
Оприлюднено31.05.2011
Номер документу15852622
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/451-б

Ухвала від 01.08.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 15.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 11.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 14.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 25.05.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 28.12.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 28.12.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні