Постанова
від 17.05.2011 по справі 1170/2а-1435/11
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУ ЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

-------------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 травня 2011 року Спра ва № 1170/2а-1435/11

10:00 год.

Кіровоградський окружн ий адміністративний суд у ск ладі судді Кармазиної Т.М., роз глянувши у порядку скорочено го провадження справу за адм іністративним позовом Кіров оградської об' єднаної держ авної податкової інспекції д о товариства з обмеженою від повідальністю “Терра-Моторс ” про припинення юридичної о соби, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суд у з адміністративним позовом , в якому просить припинити юр идичну особу ТОВ “Терра-Мото рс”.

В обґрунтування позовних в имог позивач посилався на те , що в порушення вимог чинного законодавства, відповідачем з моменту державної реєстра ції не подано до органу держа вної податкової інспекції по даткову звітність та інші до кументи і відомості, пов' яз ані з обчисленням і сплатою п одатків і зборів (обов' язко вих платежів).

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження нап равлялася відповідачу за адр есою, зазначеною в позовній з аяві та витязі з ЄДРПОУ, п роте поштова кореспонденція повернулася до суду з відміт кою “адресат за адресою не зн аходиться”.

Згідно ч.11 ст.35 КАС України у р азі повернення поштового від правлення із повісткою, яка н е вручена адресату з незалеж них від суду причин, вважаєть ся, що така повістка вручена н алежним чином.

Враховуючи те, що протягом с троку, встановленого п.2 ч.5 ст.18 32 КАС України, до суду не надій шло заперечення відповідача проти позову або ж його заява про визнання позову, суд вваж ає необхідним здійснення роз гляду справи за наявними в ма теріалах справи доказами.

Суд, дослідивши письмові до кази, оцінивши повідомлені п озивачем обставини, вважає, щ о позовні вимоги підлягають задоволенню.

Судом встановлено, що відпо відача зареєстровано викона вчим комітетом Кіровоградсь кої міської ради 28.01.2008р., що підт верджується витягом з Єдиног о державного реєстру юридичн их осіб та фізичних осіб- пі дприємців (а.с.8-10) та перебуває на обліку у Кіровоградській об' єднаній державній подат ковій інспекції (а.с.4).

Відповідно до довідки Кіро воградської об' єднаної дер жавної податкової інспекції від 06.04.2011р. №10246/10/15-10 відповідач не п одавав податкову звітність з дня державної реєстрації, за боргованості зі сплати подат ків, зборів (обов' язкових пл атежів) не має (а.с.5).

Пунктом 20.1.12 ст. 20 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-V I передбачено право органів д ержавної податкової служби у випадках, встановлених зак оном, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльнос ті фізичної особи - підприємц я про визнання недійсними ус тановчих (засновницьких) док ументів суб'єктів господарюв ання.

Згідно пп.16.1.3 п.16.1 ст.16 ПК Україн и на платників податків і збо рів (обов' язкових платежів) покладено обов' язок подава ти до державних податкових о рганів та інших державних ор ганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську зв ітність та інші документи і в ідомості, пов' язані з обчис ленням і сплатою податків і з борів (обов' язкових платежі в).

Пунктом 1 статті 59 Господарс ького кодексу України та час тиною 1 статті 33 Закону Україн и “Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців” від 15.05.2004р. №755-IV (д алі за текстом Закон №755-IV) юрид ична особа припиняється в ре зультаті передання всього св ого майна, прав та обов 'язків іншим юридичним ос обам - правонаступникам у рез ультаті злиття, приєднання, п оділу, перетворення (реорган ізації) або в результаті лі квідації за рішенням, прийн ятим засновниками (учасникам и) юридичної особи або уповно важеним ними органом, за судо вим рішенням або за рішення м органу державної влади, п рийнятим у випадках, передб ачених законом.

У відповідності до ч.2 ст.38 За кону №755-IV підставою для постан овлення судового рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема , є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Враховуючи викладені обст авини, зокрема той факт, що від повідачем з моменту державно ї реєстрації не подано до орг ану державної податкової інс пекції податкову звітність, суд дійшов висновку, що позов ні вимоги є обґрунтованими, п ідтверджуються належними до казами та підлягають задовол енню.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС Укр аїни у справах, в яких позивач ем є суб' єкт владних повнов ажень, а відповідачем - фізи чна чи юридична особа, судові витрати, здійснені позиваче м, з відповідача не стягуютьс я.

Враховуючи викладене, судо ві витрати підлягають компен сації за рахунок Державного бюджету України.

Керуючись ст.ст. 86, 94, 159-163, 167, 183-2, 256 К АС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов - задовольнити.

Припинити юридичну особу т овариство з обмеженою відпов ідальністю “Терра-Моторс” (к од ЄДРПОУ: 35562054).

Судові витрати компенсува ти за рахунок Державного бюд жету України.

Копію постанови направити позивачу, відповідачу та Дер жавному реєстратору Кіровог радської міської ради для ви конання вимог ст.38 Закону Укра їни „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців”.

Постанова суду підлягає не гайному виконанню.

Постанова суду набирає зак онної сили у порядку, встанов леному ст. 254 КАС України.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду через Кіровоград ський окружний адміністрати вний суд шляхом подання в 10-де нний строк з дня отримання ко пії постанови, апеляційної с карги, копія якої одночасно н адсилається особою, яка її по дає, до суду апеляційної інст анції.

Суддя під пис

З оригіналом згідно:

Суддя Кіровоградського ок ружного

адміністративного суду Т.М. Карма зина

Дата ухвалення рішення17.05.2011
Оприлюднено01.06.2011
Номер документу15854811
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1170/2а-1435/11

Ухвала від 15.04.2011

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 26.04.2011

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Постанова від 17.05.2011

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні