Постанова
від 17.05.2011 по справі 2а/2370/2488/2011
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 травня 2011 року Справа № 2а/2370/2488/2011

14 год. 45 хв.

Черкаський окружний адм іністративний суд в складі:

головуючого судді Тимошенко В.П.,

при секретарі Кулику О.П.,

за участю представника поз ивача - ОСОБА_1 - за довір еністю,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черка си адміністративну справу за позовом державної податково ї інспекції у Христинівськом у районі Черкаської області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 про стягнення под аткового боргу по єдиному по датку,

встановив:

У квітні 2011 року державна п одаткова інспекція у Христин івському районі Черкаської о бласті звернулася до суду з а дміністративним позовом до ф ізичної особи-підприємця О СОБА_2 про стягнення податк ового боргу по єдиному подат ку у розмірі 438 грн. 50 коп.

Позовні вимоги моти вовані тим, що відповідач зар еєстрований в ДПІ у Христині вському районі як платник єд иного податку, що передбачає обов' язок сплачувати не пі зніше 20 числа наступного міся ця визначений органом місцев ого самоврядування розмір єд иного податку, встановлений за відповідний вид економічн ої діяльності. Внаслідок нес плати в установлені строки т а у визначених законодавство м розмірах єдиного податку у відповідача виникла заборго ваність в розмірі 438 грн. 50 коп., я ка підлягає стягненню до міс цевого бюджету.

Представник позивача в су довому засіданні позов підтр имав та просив задовольнити у повному обсязі.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, хоча належн им чином повідомлений про ча с, дату та місце розгляду дано ї адміністративної справи, к лопотань чи заяв про відклад ення слухання справи, а також інформації про наявність по важної причини неявки в судо ве засідання на адресу суду н е надходило, тому суд розгляд ає справу без участі відпові дача.

Дослідивши та оціни вши всі наявні в матеріалах а дміністративної справи дока зи в їх сукупності, суд вважає , що позов підлягає задоволен ню з наступних підстав.

Податкові органи є ко нтролюючими органами та орга нами стягнення стосовно пода тків та зборів (обов' язкови х платежів), які справляються до бюджетів та державних ціл ьових фондів, відповідно до с т. 11 Закону України «Про подат кову службу в Україні».

Відповідач зареєстр ований, як фізична особа- пі дприємець, Христинівською районною державною адмін істрацією Черкаської област і, що підтверджується свідоц твом про державну реєстрацію , та є платником єдиного подат ку на підставі поданої ним за яви, тому відповідно до ст. 9 За кону України «Про систему оп одаткування», Указу Президен та України «Про спрощену сис тему оподаткування, обліку т а звітності суб' єктів малог о підприємництва», зобов' яз аний сплачувати податки і зб ори, своєчасно надавати пода тковим органам декларації пр о доходи, інші необхідні відо мості для нарахування податк ів та інших обов' язкових пл атежів, сплачувати інші обов ' язкові платежі в порядку і в розмірах, встановлених зак оном.

Відповідно до ст. 67 Кон ституції України, ст. 9 Закону України «Про систему оподатк ування»суб' єкти підприємн ицької діяльності зобов' яз ані сплачувати податки і збо ри. Відповідно до пп. 1 п. 3 ст. 5 За кону України «Про порядок по гашення зобов'язань платникі в податків перед бюджетами т а державними цільовими фонда ми» (далі - Закон №2181) відповіда ч як платник податків і зборі в зобов' язаний самостійно с плачувати суми податкових зо бов' язань, визначених подат ковими деклараціями, розраху нками та податковими повідом леннями-рішеннями.

Відповідач з 2010 року пе ребуває на спрощеній системі оподаткування, обліку та зві тності, що передбачає обов' язок громадян-підприємців сп лачувати до місцевого бюджет у єдиний податок.

Ставка єдиного подат ку для суб'єктів малого підпр иємництва - фізичних осіб вс тановлюється місцевими рада ми за місцем їх державної реє страції залежно від виду дія льності і не може становити м енше 20 гривень та більше 200 грив ень на місяць, що визначено по ложенням пункту 2 Указу Прези дента України «Про спрощену систему оподаткування, облік у та звітності суб' єктів ма лого підприємництва».

Основним видом підпр иємницької діяльності відпо відача є операції з нерухоми м майном. За такий вид діяльно сті Христинівською міською радою Черкаської області вс тановлена ставка єдиного под атку у розмірі 150 грн.

На підставі п.п. 6.2.1 п. 6.2 ст . 6 Закону № 2181, позивачем на адр есу відповідача направлена п ерша податкова вимога від 27.10.20 10 № 1/298 та друга податкова вимог а від 01.11.2010 № 2\107, які отримана від повідачем особисто.

18.11.2010 до Державного реєстру обтяжень рухомого майна бул о внесено реєстраційний запи с про накладення податкової застави на активи фізичної о соби-підприємця ОСОБА_2.

Станом на 30.03.2011 у зв' язку із ч астковою сплатою боргу у від повідача утворилася заборго ваність в розмірі 438 грн. 50 коп., щ о підтверджується даними обл ікової картки платника.

На підставі викладе ного суд прийшов до висновку задовольнити позов та стягн ути з відповідача заборгован ість зі сплати єдиного подат ку у сумі 438 грн. 50 коп.

Керуючись статтею 67 Конст итуції України, статтею 9, 20 Зак ону України «Про систему опо даткування»№1251-ІІІ, статтею 11 З акону України «Про податкову службу в Україні», підпункто м 1 пункту 3 статті 5 Закону Укра їни «Про порядок погашення з обов'язань платників податкі в перед бюджетами та державн ими цільовими фондами»№2181, пу нктом 2 Указу Президента Укра їни «Про спрощену систему оп одаткування, обліку та звітн ості суб' єктів малого підпр иємництва», Законом України «Про податок з доходів фізич них осіб», частиною 4 статті 94, с таттями 159, 160, 161, 162 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністратив ний позов задовольнити повні стю.

Стягнути з фізичної особи -підприємця ОСОБА_2, що зар еєстрований за адресою: АДР ЕСА_1, ідентифікаційний ном ер НОМЕР_1, на користь бюдж ету через державну податкову інспекцію у Христинівському районі Черкаської області (200 00, Черкаська область, м. Христи нівка, вул. Гонти, 2, ідентифіка ційний код 34275454), податковий бор г в розмірі 438 (чотириста тридц ять вісім) грн. 50 коп.

Апеляційна скарга на пост анову суду першої інстанції подається протягом дес яти днів з дня її проголошенн я. У разі застосування судом ч астини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття по станови у письмовому провадж енні апеляційна скарга подає ться протягом десяти дн ів з дня отримання копії пост анови.

Якщо суб'єкта владних повн оважень у випадках та порядк у, передбачених частиною чет вертою статті 167 цього Кодексу , було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Повний текст складений та п ідписаний 19 травня 2011 року

Суддя В.П. Тимошенко

Дата ухвалення рішення17.05.2011
Оприлюднено01.06.2011
Номер документу15855825
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2370/2488/2011

Ухвала від 13.05.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

Ухвала від 28.04.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

Ухвала від 18.04.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

Ухвала від 06.04.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

Постанова від 17.05.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні