Постанова
від 23.05.2011 по справі 44/199-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міс та КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

23.05.2011 справа № 44/199-б

За заявою Державної податкової інспекції у Пече рському районі міста Києва

до Кооперативу Ф ірми "Лаймдота" (код ЄДРПОУ 16292855)

про визнання банкрутом

Суддя

Представники:

Від заявника: Посвистак С.М. - представн ик

Від боржника: Не з' явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення п ровадження у справі про банк рутство відсутнього боржник а - Кооперативу Фірми "Лаймдо та" у зв'язку з наявністю ознак , передбачених ст. 52 Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом", вказав ши, що:

згідно реєстраційних доку ментів боржник зареєстрован ий за адресою: 01015, м. Київ, вул. Сі чневого Повстання, 17, код ЄДРП ОУ 162928552, заборгував бюджету 2 847 (д ві тисячі вісімсот сорок сім ) грн. 24 коп. і неспроможний вико нати свої грошові зобов'язан ня щодо сплати боргу.

У судовому засіданні 23.05.2011 р. п редставник заявника кредито рські вимоги до боржника під тримав та подав клопотання п ро призначення ліквідатором Кооперативу Фірми "Лаймдота " арбітражного керуючого Тит аренка Миколу Олександрович а (ліцензія НОМЕР_1 від 10.02.2011р .).

Боржник в судове засідання не з' явився, відзив до суду н е надіслав, про наявність пов ажних причин неподання відзи ву і неявки представника суд не повідомив.

Ухвали господарського суд у м. Києва у справі № 44/198-б були н аправлені на адресу за місце знаходженням боржника згідн о Свідоцтва про державну реє страцію суб' єкта підприємн ицької діяльності від 27.02.1998р. - 010 15, м. Київ, вул. Січневого Повста ння, 17.

Вимоги Державної податков ої інспекції у Печерському р айоні міста Києва у сумі 2 847 (д ві тисячі вісімсот сорок сім ) грн. 24 коп. документально підт верджені, боржником не спрос товані, тому визнаються судо м безспірними та обґрунтован ими.

Оригінали доказів, наданих суду заявником, оглянуті в су довому засіданні, а копії дол учені до матеріалів справи.

Поданими суду доказами під тверджена неспроможність бо ржника погасити заборговані сть, боржник відсутній за міс цезнаходженням, що підтвердж ується витягом з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб підприєм ців України від 14.07.2010р., в якому з азначено, що записів стосовн о Кооперативу Фірми "Лаймдот а" не знайдено, оскільки інфор мація про юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців, зареєстрованих до 01.07.2004р. у дано му державному реєстрі відсут ня. Вказані обставини є право вою підставою визнання боржн ика банкрутом.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 44/199-б, доводять безспірність г рошових вимог заявника та не спроможність боржника викон ати свої зобов'язання перед к редитором у встановлений зак оном строк.

Оскільки, у відповідності з ч.1 ст. 52 Закону України “Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом” кредитор має пра во звернутися до суду із заяв ою про порушення справи про б анкрутство незалежно від роз міру його вимог до боржника т а строку виконання зобов' яз ань, якщо боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезн аходженням, або у разі ненада ння боржником протягом року до органів державної податко вої служби за наявності інши х ознак, що свідчать про відсу тність підприємницької діял ьності боржника, та враховую чи вищевказане, у суду є всі пі дстави для визнання боржника банкрутом та відкриття лікв ідаційної процедури.

Оскільки нормами ст. 52 Закон у не визначений порядок або о собливості здійснення лікві даційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідац ійна процедура щодо відсутнь ого боржника здійснюється та кож відповідно до вимог, що пе редбачені розділом ІІІ Закон у - “Ліквідаційна процедура ”.

Керуючись ст.ст. 22 - 24, 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, Господарський суд міста Киє ва, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати Кооператив Фірму "Лаймдота" (01015, м. Київ, вул . Січневого Повстання, 17, код ЄД РПОУ 162928552) банкрутом.

2. Припинити процедуру розп орядження майном.

3. Відкрити ліквідаційну пр оцедуру.

4. Визнати розмір вимог кред итора - Державної податково ї інспекції у Печерському ра йоні міста Києва на суму 2 847 (д ві тисячі вісімсот сорок сім ) грн. 24 коп.

5. Задовольнити клопотання заявника та призначити лікв ідатором у справі №44/199-б арбітр ажного керуючого Титаренка М иколу Олександровича (ліценз ія НОМЕР_1 від 10.02.2011р.).

6. Зобов' язати ліквідатора у п' ятиденний строк з дня пр ийняття постанови про визнан ня боржника банкрутом подати до офіційних друкованих орг анів оголошення про визнання боржника банкрутом і відкри ття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановле ння всіх кредиторів відсутнь ого боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання в ідсутнього боржника банкрут ом, та надати суду докази публ ікації вищевказаного оголош ення протягом двох тижнів з м оменту опублікування (оригін ал примірника газети). Газетн е оголошення повинно містити : повне найменування боржник а, його поштову адресу, банків ські реквізити; найменування та адресу господарського су ду, в провадженні якого знахо диться справа про банкрутств о, дату прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом, ном ер справи, відомості про лікв ідатора.

7. Зобов' язати ліквід атора письмово повідомити пр о визнання Кооперативу Фірм и "Лаймдота" банкрутом усіх ві домих йому кредиторів відсут нього боржника, які в місячни й строк з дня одержання повід омлення можуть направити лік відатору заяви з вимогами до банкрута.

8. Підприємницьку діял ьність банкрута завершити.

9. Строк виконання всіх грошових зобов' язань банкр ута та зобов' язання щодо сп лати податків і зборів (обов' язкових платежів) вважати та ким, що настав з 23.05.2011 року.

10. Припинити нарахуван ня неустойки (штрафу, пені), пр оцентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута з 23.05.2011 року.

11. Припинити повноваже ння органів управління банкр ута щодо управління банкруто м та розпорядження його майн ом з 23.05.2011 року.

12. Ліквідатору провест и ліквідаційну процедуру та надати суду свій звіт та лікв ідаційний баланс банкрута у строк до 23.05.2012 року.

13. Постанову направити сторонам, ліквідатору та дер жавному реєстратору за місце м знаходження боржника для в несення до Єдиного державног о реєстру запису про відпові дне судове рішення (п.1 ст.39 Зако ну України “Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців”).

14. Постанову для відома направити в Прокуратуру м. Ки єва, ДПА у м. Києві.

Суддя П.П.Чеберя к

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення23.05.2011
Оприлюднено02.06.2011
Номер документу15866900
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —44/199-б

Ухвала від 28.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Постанова від 23.05.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні