Ухвала
від 16.05.2011 по справі 19/45-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

19/45-10

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

16.05.11           Справа №19/45-10.

Господарський суд Сумської області у складі: головуючого - судді  Рунової В.В.,

при секретарі Щербак С.В.,

за участю:          

представника  кредитора – Лістунової Т.О.

ліквідатора – Корнілова Є.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні господарського суду Сумської області клопотання ліквідатора Корнілова Є.О. про затвердження витрат, пов'язаних з ліквідацією Відкритого акціонерного товариства «Тернівський бурякорадгосп» по справі №19/45-10

за заявою кредитора – Управління Пенсійного фонду України в Недригайлівському районі

до боржника –  Відкритого акціонерного товариства «Тернівський бурякорадгосп»  (Сумська область, Недригайлівський район, с.м.т.Терни, вул.Заводська, 8,  ід. код 00386778)

про банкрутство,

 ВСТАНОВИВ:

19.04.2011р. до суду звернувся ліквідатор Відкритого акціонерного товариства «Тернівський бурякорадгосп» Корнілов Є.О. з клопотанням про затвердження оплати послуг ліквідатора у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним своїх повноважень та витрат пов'язаних з провадженням у справі про банкрутство у розмірі 9907,67 грн.

В судовому засіданні ліквідатор підтримує подане ним клопотання.

В судовому засіданні представник кредитора не заперечує проти клопотання ліквідатора.

Перевіривши матеріали справи, розглянувши клопотання ліквідатора, заслухавши представника кредитора та ліквідатора, суд встановив наступне.

Ухвалою суду від 05.05.2010р. було порушено провадження у даній справі в порядку встановленому статтею 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника  або визнання його банкрутом».

Постановою суду від 03.06.2010р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Корнілова Є.О.

         Відповідно до ч. 10-14 статті 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника  або визнання його банкрутом» оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за період від дня винесення господарським судом ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство і до дня першого засідання комітету кредиторів, на якому встановлюється розмір оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого, здійснюється кредитором або боржником, за заявою якого порушено справу, у максимальному розмірі, визначеному цією статтею.

Кредитори можуть створювати фонд для оплати послуг, відшкодування витрат та виплати додаткової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна, керуючому санацією, ліквідатору). Формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням комітету кредиторів та затверджуються ухвалою господарського суду.

Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Кредитори мають право встановлювати і виплачувати арбітражному керуючому за результатами його діяльності додаткову винагороду, розмір якої затверджується господарським судом.

Звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого затверджується рішенням комітету кредиторів та ухвалою господарського суду. Ухвала може бути оскаржена у встановленому порядку.

В своєму клопотанні ліквідатор просить суду затвердити оплату послуг у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним свої повноважень.

Враховуючи, що провадження у даній справі провадиться в порядку статті 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника  або визнання його банкрутом», яка є регламентує спрощену процедуру банкрутства відсутнього боржника та не передбачає створення комітету кредиторів, суд дійшов висновку про затвердження оплати послуг ліквідатора у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним свої повноважень, оскільки зазначений розмір оплати послуг арбітражного керуючого є мінімальним.

Також, ліквідатор просить суд затвердити його витрати пов'язані з провадженням у справі про банкрутство у розмірі 9907,67 грн., які складаються з оплати послуг БТІ, оплати послуг за проведення аукціону, оплати банківських послуг, оплати публікації оголошення про продаж майна банкрута, оплати послуг по підготовці і здачі документації банкрута до трудового архіву та інше.

Зазначені витрати підтверджуються поданими документами, а саме: копіями квитанцій, акту виконаних робіт, товарних чеків, договору підряду (а.с.108- 115), а тому підлягають затвердженню судом.

Керуючись  статтями 3-1, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника  або визнання його банкрутом», статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд –       

                                                                  

                                                      УХВАЛИВ:

1. Клопотання ліквідатора Корнілова Є.О. – задовольнити.

2. Затвердити оплату послуг арбітражного керуючого – ліквідатора Корнілова Є.О. за кожен місяць виконання ним своїх повноважень у даній справі в сумі двох мінімальних заробітних плат.

3. Затвердити витрати арбітражного керуючого – ліквідатора Корнілова Є.О. пов'язані з провадженням у даній справі про банкрутство  в сумі 9907,67 грн.

          4. Копію даної ухвали надіслати кредитору, ліквідатору.

СУДДЯ                                                     (підпис)                                     В.В.РУНОВА

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення16.05.2011
Оприлюднено02.06.2011
Номер документу15868413
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/45-10

Рішення від 11.05.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Ігор Васильович

Ухвала від 17.05.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рунова Вікторія Вікторовна

Ухвала від 09.06.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рунова Вікторія Вікторовна

Ухвала від 16.05.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рунова Вікторія Вікторовна

Ухвала від 20.04.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рунова Вікторія Вікторовна

Рішення від 19.04.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петренко Н.Д.

Ухвала від 07.04.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петренко Н.Д.

Ухвала від 19.03.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петренко Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні