Ухвала
від 16.05.2011 по справі 7/41-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКО Ї ОБЛАСТІ

УХВАЛА

16.05.11

Справа №7/41-10.

Господарський суд Сумсько ї області у складі судді Горд ієнко М.І., секретаря судовог о засідання Лєпкової І.М.., за у частю представників сторін: кредитора - УПФУ в Білопіль ському районі - Годованець О.О., Лістунова Т.О., ліквідатор а - Кривенко Б.Г., розглянувши у відкритому судовому засід анні в приміщенні господарсь кого суду Сумської області м атеріали справи № 7/41-10, порушен ої за заявою кредитора - Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Білопільському районі до боржника - Колективного сільськогосподарського під приємства агрофірми ім. Шевч енка (41862, вул.. Гуріна, 23, с. Тереще нки, Білопільський район, Сум ська обл., код 01212081)

про визнання його банкруто м

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського су ду Сумської області від 05.05.2010 р оку порушено провадження у справі № 7/41-10 за заявою кредито ра - Управління Пенсійного фонду України в Білопільсько му районі про визнання боржн ика - Колективного сільсько господарського підприємств а агрофірми ім. Шевченка банк рутом відповідно ст. 52 Закону України “Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Постановою господарського суду Сумської області від 20.05.2 010 р. боржника Колективне сіль ськогосподарське підприємс тво агрофірму ім. Шевченка ви знано банкрутом, відкрито лі квідаційну процедуру та приз начено ліквідатором банкрут а арбітражного керуючого Кр ивенка Б.Г. (ліцензія серії Н ОМЕР_1 від 16.11.2009 р.).

Відповідно до вимог ст. 32 Зак ону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” ліквідатор банкрута подав до господарського суду Сумсь кої області на затвердження звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

Із поданого ліквідатором звіту та ліквідаційного бал ансу банкрута вбачається, що ліквідатором в ході ліквіда ційної процедури були вжиті всі необхідні заходи щодо ро зшуку, виявлення та повернен ня майнових активів банкрута , та включення їх до складу лік відаційної маси.

В ході ліквідаційної проце дури, відповідно довідок Інс пекції Держтехнагляду ОДА, Ф іліалу «Білопільська госпро зрахункова виробнича дільни ця» КП Сумське МБТІ», УДАІ УМВ С України в Сумській області , Держкомзему у Білопільсько му районі Сумської області, б уло встановлено, що за банкру том розрахункові рахунки в к редитних установах відсутні , сільськогосподарська техні ка, транспортні засоби не зна чаться, земельні ділянки за б анкрутом не зареєстровані, п раво приватної власності на нерухоме майно не зареєстров ано.

Проте, в ході проведення лік відаційної процедури ліквід атором було виявлено майно, я ке належить КСП агрофірмі ім . Шевченка на праві власності .

Ліквідатором було проведе но інвентаризацію майна, піс ля чого інвентаризаційною ко місією було складено акт інв ентаризації виявленого майн а станом на 15.12.2010 р.. В результаті проведеної інвентаризації б уло встановлено, що КСП АФ ім. Шевченка належать на праві в ласності основні засоби в кі лькості 28 одиниць, проте майно в кількості 22 одиниці розуком плектоване, металеві вироби під дією атмосферного середо вища пошкоджені корозією, мо рально застарілі, для подаль шого використання або ремонт у не підлягають, тому ліквіда тором прийнято рішення щодо його списання, про що 17.12.2010 р. бул о складено акт списання осно вних засобів. З даного списан ого майна 18 одиниць було реалі зовано ФОП ОСОБА_1 на підс таві договору купівлі-продаж у № 7/41-10-1801-2011 від 18.01.2011 р.. Інші 4 одиниц і, а саме: столярна майстерня, пилорама (споруда), асфальтни й тік та покриття для автоваг ів не можливо було реалізува ти, в зв' язку з його незадові льним станом.

З метою визначення вартост і майна для подальшої його ре алізації, ліквідатором та ФО П ОСОБА_2 було укладено до говір на проведення незалежн ої оцінки № 84 від 21.12.2010 р., відпові дно до якого предметом оцінк и є: будівля конюшні 1964 р.п., буді вля корівнику-телятнику 1959 р.п ., будівля телятнику 1958 рп., ваги автомобільні 1983 р.п., споруди п ідвалу для зберігання бджіл 1988 р.п., що знаходяться в с. Терещ енки Білопільського району, після чого оцінювачем було с кладено та надано ліквідатор у звіт про незалежну оцінку в ід 21.12.2010 р. та підписано акт прий ому-передачі робіт з незалеж ної оцінки майна.

З метою реалізації виявлен ого майна для задоволення ви мог кредиторів, між ліквідат ором та Сумською товарною ун іверсальною біржею було укла дено договір про надання пос луг з проведення аукціону.

28.03.2011 р. шляхом відкритих торг ів було реалізовано виявлене майно КСП АФ ім.. Шевченка.

В ході проведення ліквідац ійної процедури ліквідаторо м КСП АФ ім.. Шевченка було вия влено та реалізовано майно б анкрута на загальну суму 23 000 г рн. 00 коп..

Згідно складеного ліквіда тором реєстру кредиторів, ви моги кредиторів становили:

- Управління Пенсійного фон ду України в Білопільському районі- 2454,53 грн.;

- Сумська міжрайонна держа вна податкова інспекція - 1179, 90 грн.;

- Управління Державного каз начейства у Білопільському р айоні Головного управління Д ержавного казначейства Укра їни у Сумській області - 8814,59 г рн.;

За час здійснення арбітраж ним керуючим Кривенко Б.Г. пов новажень ліквідатора КСП АФ ім.. Шевченка (20.05.2010 р. - 31.03.2011 р..) бул о нараховано оплату послуг у розмірі 18832,80 грн. та понесено в итрати в сумі 8644,40 грн.

Вимоги кредиторів УПФУ в Бі лопільському районі були пог ашені повністю в сумі 2454,53 грн.; в имоги Сумської МДПІ були пог ашені частково в сумі 499,90 грн.; в имоги Управління Державного казначейства у Білопільсько му районі Головного управлін ня Державного казначейства У країни в Сумській області по гашені частково в сумі 2000,00 грн .; 9352,02 грн. були спрямовані на ча сткову оплату праці арбітраж ного керуючого.

Інші вимоги кредиторів не п огашені, в зв' язку з відсутн істю у боржника майнових акт ивів.

Відповідно до п. 6 ст. 31 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом» в имоги кредиторів, не задовол ені за недостатністю майнови х активів, вважаються погаше ними.

Відповідно до п. 2 ст. 32 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, я кщо за результатами ліквідац ійного балансу після задовол ення вимог кредиторів не зал ишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про лікв ідацію юридичної особи - бан крута.

На підставі викладеного, зв іт ліквідатора та ліквідацій ний баланс банкрута підлягаю ть затвердженню судом, юриди чна особа - банкрут - ліквіда ції, а провадження у справі пі длягає припиненню.

Керуючись ст. ст. 32, 40 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідат ора та ліквідаційний баланс банкрута - Колективного сіль ськогосподарського підприє мства агрофірми ім. Шевченка (41862, вул.. Гуріна, 23, с. Терещенки, Б ілопільський район, Сумська обл., код 01212081).

2. Ліквідувати - Колективне с ільськогосподарське підпри ємство агрофірму і м. Шевченка (41862, вул.. Гуріна, 23, с. Т ерещенки, Білопільський райо н, Сумська обл., код 01212081) - як юрид ичну особу.

3. Провадження у справі - прип инити.

4. Вимоги кредиторів не задо волені за недостатністю майн а банкрута, вважаються погаш еними.

5. Після винесення судом у хвали про ліквідацію юридичн ої особи - банкрута ліквідато р зобов»язаний забезпечити з береженість архівних докуме нтів банкрута і, за погодженн ям із спеціально уповноваже ним центральним органом вико навчої влади у сфері архівно ї справи і діловодства або уп овноваженою ним архівною уст ановою, визначити місце пода льшого їх зберігання.

6. Ухвалу надіслати: кредито рам, банкруту, державному реє стратору, органу державної с татистики для виключення юри дичної особи з Єдиного держа вного реєстру підприємств та організацій України, ліквід атору, Державному органу з пи тань банкрутства, ВДВС Білоп ільського районного управлі ння юстиції.

СУДДЯ ГОРДІЄНКО М.І.

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення16.05.2011
Оприлюднено03.06.2011
Номер документу15868572
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/41-10

Ухвала від 17.11.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 16.05.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 22.04.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні