Постанова
від 24.01.2011 по справі 2а-2462/10/0770
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа №  2а-2462/10/0770

Ряд стат. звіту №   8.3.2

Код -  10

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  24 січня 2011 року                                                                                        м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Луцович М.М.

при секретарі судового засідання Боднар Т.А.

за участю сторін:

представника позивача –не з’явився;

представник відповідача –не з’явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду позовну заяву Державної податкової інспекції у м. Ужгороді в Закарпатській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТЗБ»про припинення юридичної особи, –

ВСТАНОВИВ:

          До Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою звернулася Державна податкова інспекція у м. Ужгороді в Закарпатській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТЗБ», якою просить припинити юридичну особу, а саме –Товариства з обмеженою відповідальністю «ТЗБ».   

          Обґрунтовуючи свої вимоги позивач вказує на те, що відповідачем не подавалась до Державної податкової інспекції у м. Ужгороді в Закарпатській області податкова звітність з травня  2004 року.

          У своєму клопотанні (а.с.16) представник позивача повністю підтримав позовні вимоги та просив розглянути справу без їх участі за наявними письмовими доказами.

В судові засідання, які проходили 08  вересня 2010 року  та 24 січня 2011 року відповідач не з’явився, а також не забезпечив явку свого представника, хоча судом вживалися заходи щодо повідомлення відповідача про час та місце розгляду справи, які передбачені главою 3 КАС України. Відповідачем також не надано суду заперечень проти позову та інших доказів, які у нього є.

З’ясувавши всі обставини у справі та перевіривши їх належними та допустимими доказами  суд прийшов до висновку, що адміністративний позов підлягає до повного задоволення  з  огляду на наступне.

В судовому засіданні встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «ТЗБ»було зареєстроване 31 травня 2001 року відповідно до свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності  в- юридичної особи виданого  Ужгородським міськвиконкомом  (а.с. 4) та витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с. 11).

Відповідно свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності  виданого  Ужгородським міськвиконкомом Товариство з обмеженою відповідальністю «ТЗБ» знаходиться за адресою: 88000, Закарпатська область, м. Ужгород,  вул. Перемоги,145а,   код 31477657, та є юридичною особою (а.с. 4).

Відповідно до довідки Державної  податкової інспекції у місті Ужгороді  у Закарпатській області від 22.06.2010 року за Б\Н (а.с. 5), Товариство з обмеженою відповідальністю «ТЗБ»  податкової заборгованості не має.

Відповідно до довідки Державної  податкової інспекції у місті Ужгороді  у Закарпатській області від 22.06.2010 року за Б\Н (а.с. 6) Товариство з обмеженою відповідальністю «ТЗБ»  з травня  2004 року не подає податкову звітність.

Відповідно до статті 9 частини 1 пункту 2  Закону України «Про систему оподаткування»платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів).

          Відповідно до статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»юридична особа припиняється у разі постановлення судового рішення про припинення юридичної особи. Підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи є, в тому числі, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

          З огляду на вищенаведене, у суду є всі підстави для задоволення позовних вимог Державної податкової інспекції у м. Ужгороді у Закарпатській області.

          Керуючись статтями 11, 70, 71, 86, 160-163 КАС України, суд  –

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Державної податкової інспекції у м. Ужгороді у Закарпатській області – задовольнити  повністю.

Припинити юридичну особу –Товариства з обмеженою відповідальністю «ТЗБ» знаходиться за адресою: 88000, Закарпатська область, м. Ужгород,  вул. Перемоги,145а,   код 31477657.

Надіслати державному реєстратору копію постанови після набрання нею законної сили відповідно до статті  38 частини 1 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”.

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду протягом десяти днів з дня її проголошення, а у разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Апеляційна скарга подається через Закарпатський окружний адміністративний суд з  одночасним надсиланням її копії до суду апеляційної інстанції. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Головуючий-суддя                                                                                Луцович М.М.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.01.2011
Оприлюднено04.06.2011
Номер документу15900196
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2462/10/0770

Ухвала від 25.06.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Постанова від 24.01.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні