Ухвала
від 31.05.2011 по справі 22/22б/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГА НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВ В, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

31.05.11 С права № 22/22б/2011.

Суддя М.Ю. Ковалінас , при секретарі Буймирські й О.В.,

розглянувши матеріали спр ави за заявою

боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «Медіа Голд», м. Луганськ,

в особі ліквідац ійної комісії

Про банкрутство

В присутності предс тавників:

від боржника - ОСОБА_1 , голова ліквідаційної комі сії, паспорт серії НОМЕР_1 , виданий 08.12.1998 Ленінським РВ УМ ВС України в Луганській обла сті, протокол №2 від 11.04.2011 загаль них зборів учасників ТОВ.

Обставини справи: банкрутство, підготовче засі дання, розгляд заяви кредито ра про порушення провадження у справі про банкрутство бор жника за нормами ст. 51 Закону У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом»(далі за текстом Закон).

Розглянувши матеріали спр ави та додатково надані, висл ухавши голову ліквідаційної комісії боржника, суд

в с т а н о в и в :

Ухвалою господарсько го суду Луганської області в ід 05.05.2011 порушено провадження у справі №22/22б/2011 про банкрутство боржника - Товариства з об меженою відповідальністю «М едіа Голд», ідентифікаційни й код 35946092, м. Луганськ, про в. Краснодонський, буд. 3А , з гідно положень ст. 51 Закону, у зв'язку з неможливістю задов ольнити вимоги кредиторів по за процедурою банкрутства, в ведено мораторій на задоволе ння вимог кредиторів та приз начено розгляд справи у підг отовчому засіданні суду на 31 .05.2011.

Дослідивши матеріали спр ави та додатково надані, суд д ійшов висновку, що проваджен ня у справі про банкрутство б оржника підлягає припиненню , у зв'язку з відсутністю підст ав для порушення провадження у справі про банкрутство за с прощеною процедурою, передба ченою ст. 51 Закону.

Судом встановлено, що ТОВ « Медіа Голд»зареєстроване як суб'єкт підприємницької дія льності державним реєстрато ром Шевченківської районної у м. Києві державної адмініст рації 22.05.2008 за №10741020000030024; з 30.03.2011 місц ем знаходження підприємства є: м. Луганськ, а з 11.04.2011. підприєм ство взято на облік у виконав чому комітеті Луганської міс ької ради.

Відповідно до Статуту (п.1.6.) єдиним учасником ТОВ «Медіа Голд»є ОСОБА_1, яким відпо відно до п.12.4. Статуту 11.04.2011 було прийняте рішення про пр ипинення діяльності товарис тва шляхом його ліквідації т а про створення ліквідаційно ї комісії, головою якої призн ачено його ж - ОСОБА_1, члена ми ліквідкомісії призначено ОСОБА_2 та ОСОБА_3, вста новлено строк для прийняття та розгляду заяв кредиторів ; встановлено порядок провед ення припинення (ліквідації) ТОВ; тощо (протокол загальни х зборів учасників ТОВ «Меді а Голд»від 11.04.2011 №2 та протокол з асідання ліквідаційної комі сії від 19.04.2011 №1).

Загальний порядок ліквіда ції суб'єкта господарювання за власним рішенням визначен ий нормами Цивільного та Гос подарського Кодексу України .

Відповідно до вимог части ни 4 статті 105 ЦК України ко місія з припинення юридичної особи поміщає в друкован их засобах масової інформаці ї, в яких публікуються відомо сті про державну реєстрацію юридичної особи, що припи няється, повідомлення про пр ипинення юридичної особи та про порядок і строк заявленн я кредиторами вимог до неї. Цей строк не може становити менше двох місяців з дня публ ікації повідомлення про прип инення юридичної особи.

Згідно частини 1 статті 1 10 ЦК України юридична особа лі квідується за рішенням її уч асників або органу юридичної особи, уповноваженого на це у становчими документами, в то му числі, у зв'язку із закінчен ням строку, на який було створ ено юридичну особу, досягнен ня мети, для якої її створено, а також в інших випадках, пере дбачених установчими докуме нтами.

Частиною 3 статті 110 ЦК Україн и встановлено, що якщо вартіс ть майна юридичної особи є не достатньою для задоволення в имог кредиторів, юридична ос оба ліквідується в порядку, в становленому законом про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом.

Відповідно до вимог части ни 1 статті 111 ЦК України ліквід аційна комісія, після закінч ення строку для пред'явлення вимог кредиторами, склад ає проміжний ліквідаційний б аланс, який містить відомо сті про склад майна юридично ї особи, що ліквідується пере лік пред'явлених кредиторами вимог, а також про результати їх розгляду. Проміжний лік відаційний баланс затверджу ється учасниками юридичної о соби або органом, який прийня в рішення про ліквідацію юри дичної особи.

Відповідно до вимог част ини 5 статті 60 Господарського кодексу України, яка регулює загальний порядок ліквідаці ї суб'єкта господарювання, лі квідаційна комісія оцінює на явне майно суб'єкта господар ювання, який ліквідується і р озраховується з кредиторами , складає ліквідаційний бала нс та подає його власнику або органу, який призначив лікві даційну комісію. Достовірніс ть та повнота ліквідаційного балансу повинні бути переві рені у встановленому законод авством порядку.

До моменту подання до го сподарського суду заяви про визнання банкрутом, відповід но до ст. ст. 33, 34, 35 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців» від 15.05.2003 року, д ля внесення до Єдиного держа вного реєстру запису про ріш ення щодо припинення юридичн ої особи, заявник повинен под ати (надіслати рекомендо ваним листом з описом вкладе ння) державному реєстрато ру: нотаріально засвідче ну копію рішення засновників (учасників) або уповноважено го ними органу щодо припинен ня юридичної особи; док умент, що підтверджує внесен ня плати за публікацію повід омлення про прийняття заснов никами (учасниками) або уповн оваженим ними органом рішенн я щодо припинення юридичної особи у спеціалізованому дру кованому засобі масової інфо рмації. Дата надходження док ументів для внесення до Єдин ого державного реєстру запис у про рішення щодо припиненн я юридичної особи вноситься до журналу обліку реєстрацій них дій. Державний реєстра тор, за відсутності підста в для залишення документів, я кі подані для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про рішення засновників (у часників) юридичної особи аб о уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної о соби, без розгляду, повинен у день надходження цих докум ентів внести до Єдиного де ржавного реєстру запис про р ішення засновників (учасникі в) юридичної особи або уповно важеного ними органу щодо пр ипинення юридичної особи та в той же день повідомити органи статистики, д ержавної податкової служби , Пенсійного фонду України, ф ондів соціального страхуван ня відомості про внесення та кого запису.

Закон передбачає, що відом ості з реєстру підлягають пу блікації у спеціальному друк ованому засобу масової інфор мації, яку здійснює реєстрат ор. Відповідно до Листа Де ржкомпідприємства від 16.08.2004 ро ку № 5530, такий спеціалізований друкований засіб масової ін формації офіційно зареєстро вано в Державному комітеті т елебачення і радіомовлення У країни під назвою "Бюлетен ь державної реєстрації". І нформація, яка заноситься до реєстру, повинна бути опублі кована в Бюлетені реєстратор ом протягом десяти робочих д нів з моменту внесення відпо відного запису до реєстру (ч. 1 8 ст. 22 Закону України «Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців»від 15.05.2003 року).

Як вбачається з матеріалів справи №22/22б/200 рішення учасник а щодо припинення юридичної особи ТОВ «Медіа Голд» вза галі не внесено до Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців, тобто не дотримано п роцедури попередньої ліквід ації підприємства за рішення м власника, визначеної ст. ст . 33, 34, 35 Закону України «Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців»від 15.05.2003 року та приписам и ст. 111 ЦК України.

Згідно з правовою позиці єю Вищого господарського суд у України, викладеною, зокрем а, в Постановах від 25.05.2010 у справ і № 12/95б та інших, тільки після публікації оголошення у спеціальному друкова ному засобі масової інформац ії, оцінки вартості наявного майна боржника, в порядку ста тті 60 Господарського кодексу України, публікації оголоше ння в порядку статті 105 ЦК Укра їни, для виявлення кредиторі в, повідомлення органу держа вної податкової служби про л іквідацію підприємства та складання проміжного л іквідаційного балансу мо жливо з'ясувати питання пр о недостатність вартості май на боржника для задоволення вимог кредиторів та можливе звернення до господарського суду, після закінчення строк у, який передбачений статтею 105 ЦК України, з заявою про п орушення провадження у справ і про банкрутство боржника в порядку статті 51 Закону Украї ни «Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом», яка пере дбачає спрощену процедуру ба нкрутства.

Звернення з заявою про пор ушення справи про банкрутств о та порушення провадження з а спрощеною процедурою, що вр егульована статтею 51 Закону, м ожливе лише після закінч ення двохмісячного строку, я кий передбачений частиною 4 с татті 105 ЦК України.

У разі, якщо у підготовчо му засіданні судом буде вста новлено, що на момент подання у тому числі й боржником заяв и, були відсутні ознаки, пере дбачені положеннями Закону У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом»(у да ній справі - відсутність підс тав для порушення провадженн я у справі про банкрутство за спрощеною процедурою), поруш ена справа про банкрутство п ідлягає припиненню (Рекоменд ації Президії Вищого господа рського суду України від 04.06.2004 № 04-5/1193 «Про деякі питання практи ки застосування Закону Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом»), відсут ність ознак неплатоспроможн ості боржника виключає обґру нтованість самого проваджен ня у справі про банкрутство (з азначена правова позиція вик ладена у Постановах Вищого г осподарського суду України від 03.11.2004 № 24/384, від 01.12.2004. №2-8/7573 -2004, від 25.08.2004. №2-20/4246-2004, від 21.02.2007. №23/333-б, ві д 30.05.2007. №2-17/16483-2006, від 04.07.2007. №22/142б, та інш их, аналогічної правової поз иції дотримується й Верховни й Суд України - постанова ВС У від 17.10.2006. №3/157, Постанова Пленум у Верховного Суду України ві д 18.12.2009. №15 «Про судову практику у справах про банкрутство», п. 36).

Приймаючи до уваги вищевик ладене, провадження у справі №22/22б/2011 про банкрутство боржн ика - Товариства з обмеженою відповідальністю «Медіа Гол д», м. Луганськ, підлягає припи ненню на підставі п. 1 -1 ст. 80 ГПК України, оскільки боржником не доведено наявності у борж ника всіх у сукупності ознак банкрутства, тобто відсутні й предмет спору (провадження у справі про банкрутство за с прощеною процедурою, передба ченою ст. 51 Закону), але в подаль шому боржник не позбавлений права повторного звернення д о суду з відповідною заявою щ одо власного банкрутства, за умови дотримання приписів с т. ст. 1, 7, 51 Закону, мораторій на з адоволення вимог кредиторів , введений ухвалою суду від 05.0 5.2011, скасовується.

Боржнику, згідно п.3 ст. 8 Декр ету КМУ «Про державне мито»№ 7-93 від 21.01.1993., повертається з держ авного бюджету державне мит о в розмірі 85грн., сплачене за к витанцією від 28.04.2011 №ПН438, а тако ж витрати на інформаційно-те хнічне забезпечення судовог о процесу в розмірі 236грн., спла чені за квитанцією від 28.04.2011 № П Н436, підставою для повернення є дана ухвала господарськог о суду, засвідчена гербовою п ечаткою.

Керуючись ст. ст . 1, 7, 51 Закону України «Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом», ст. 47, п. 1-1 ст. 80, ст. ст. 86, 87 Господарського процесуальн ого кодексу України, суд

у х в а л и в :

1.Провадження у справ і №22/22б/2011 про банкрутство борж ника - Товариства з обмеже ною відповідальністю «Медіа Голд», м. Луганськ, - п рипинити.

2.Скасувати мораторій н а задоволення вимог кредитор ів.

3.Боржнику - ТОВ «Медіа Гол д», м. Луганськ, повернути з державного бюджету державне мито в розмірі 85грн., сплачене за квитанцією від 28.04.2011 №ПН438, а т акож витрати на інформаційно -технічне забезпечення судов ого процесу в розмірі 236грн., сп лачені за квитанцією від 28.04.2011 ПН№436, підставою для поверн ення є дана ухвала господарс ького суду Луганської област і, засвідчена гербовою печат кою господарського суду Луг анської області.

4.Дану ухвалу надіслати: боржнику - ТОВ «Медіа Г олд», м. Луганськ, пров. Красно донський, буд. 3А (разом з квитанціями від 28.04.2011 №ПН438 та ві д 28.04.2011 №ПН436); Ленінському ВД ВС Луганського міського упра вління юстиції; державному р еєстратору виконавчого ком ітету Луганської міської рад и; Державній податковій інсп екції в Шевченківському рай оні м. Києва; Відділу з питань банкрутства у Луганській об ласті.

Суддя М.Ю. Ковалінас

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення31.05.2011
Оприлюднено06.06.2011
Номер документу15930777
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —22/22б/2011

Ухвала від 31.05.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні