Постанова
від 05.05.2011 по справі 2а-8472/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 серпня 2010 р. Справа № 2а-8472/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Врони О. В.

при секретарі Манько К.А.

без участі представників с торін

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Державної пода ткової інспекції в Амур - Нижн ьодніпровському районі м.Дні пропетровська до товариства з обмеженою відповідальніст ю виробничо-комерційної фірм и "Інтегра" про припинення юри дичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшов адмі ністративний позов Державно ї податкової інспекції у Аму р-Нижньодніпровському район і м. Дніпропетровська, в якому позивач просить припинити ю ридичну особу товариство з о бмеженою відповідальністю в иробничо-комерційна фірма “І нтегра” (ЄДРПОУ 30982377).

Позовні вимоги позивач обґ рунтував тим, що відповідач п еребуває на обліку у Державн ій податковій інспекції у Ам ур-Нижньодніпровському райо ні м. Дніпропетровська. Відпо відач порушує вимоги чинного законодавства України, а сам е, не подає документів податк ової звітності до Державної податкової інспекції у Амур- Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська з 14.02.2007 рок у. Відповідач не має заборгов аності по платежах до бюджет у.

Представник позивача до по чатку судового засідання под ав клопотання про розгляд сп рави за його відсутності. Поз овні вимоги підтримав.

Представник відповідача с удове засідання не з' явився , про дату час та місце розгля ду справи повідомлений належ ним чином, про що свідчать мат еріали справи. У відповіднос ті до ст. 128 КАС України суд вваж ає за можливе розглянути спр аву за відсутності відповіда ча.

Дослідивши матеріали спра ви, суд встановив, що відповід ач знаходиться на обліку у Де ржавній податковій інспекці ї у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська з 29.06.2000р., відповідно до податков ого законодавства є платнико м податків та інших обов' яз кових платежів.

Відповідач порушує вимоги чинного законодавства Украї ни, а саме: не подає документів податкової звітності до Дер жавної податкової інспекції у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська з 14.02.2007 року.

Відповідач станом на 14.06.2010 ро ку не має заборгованості пер ед державним та місцевим бюд жетами, що підтверджується д овідкою.

Пункт 2 частини 1 статті 9 Зако ну України «Про систему опод аткування», зобов`язує платн ика податків подавати до дер жавних податкових органів та інших державних органів від повідно до законів деклараці ї, бухгалтерську звітність т а інші документи і відомості , пов`язані з обчисленням і спл атою податків і зборів (обов`я зкових платежів).

Відповідно до матеріалів с прави, відповідач не надає пе редбаченої податкової звітн ості більше одного року, що є п ідставою для постановлення с удового рішення про припинен ня юридичної особи, згідно пу нкту 4 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних і фізичних осіб - пі дприємців».

Згідно з пунктом 17 статті 11 З акону України «Про державну податкову службу України» ор гани державної податкової сл ужби у випадках, в межах компе тенції та у порядок встановл ений законами України, мають право звертатися до судових органів із заявою (позовною з аявою) про скасування держав ної реєстрації суб' єкта під приємницької діяльності.

Відповідно до частини 3 стат і 38 Закону України «Про держав ну реєстрацію юридичних і фі зичних осіб - підприємців», державний реєстратор повине н не пізніше наступного робо чого дня з дати надходження с удового рішення щодо припине ння юридичної особи, що не пов 'язано з банкрутством юридич ної особи, внести до Єдиного д ержавного реєстру запис щодо цього судового рішення та в т ой же день повідомити органи статистики, державної подат кової служби, Пенсійного фон ду України, фондів соціально го страхування та юридичну о собу, щодо якої було прийнято судове рішення, про внесення до Єдиного державного реєст ру такого запису.

Враховуючи викладене, суд в важає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню, о скільки є законними та обґру нтованими письмовими доказа ми.

Керуючись ст.ст. 158 - 163 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у Амур-Нижньодніпровсь кому районі м. Дніпропетровс ька до товариства з обмежено ю відповідальністю виробнич о-комерційна фірма “Інтегра” про припинення юридичної ос оби - задовольнити.

Припинити юридичну особу т овариство з обмеженою відпов ідальністю виробничо-комерц ійна фірма “Інтегра” (ЄДРПОУ 30982377).

Копію постанови направити сторонам та Управлінню з пит ань державної реєстрації юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців для внесення д ержавним реєстратором відпо відного запису до Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб - підпр иємців.

Постанова суду може бути ос каржена в апеляційному поряд ку до Дніпропетровського апе ляційного адміністративног о суду через Дніпропетровськ ий окружний адміністративни й суд в порядку встановленом у ст. 186 КАС України.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо так у заяву не було подано. У разі подання апеляційної скарги с удове рішення, якщо його не ск асовано, набирає законної си ли після закінчення апеляцій ного розгляду справи.

Текст постанови в повному о бсязі виготовлений 25.08.2010 року.

Суддя

О.В. Врона

Дата ухвалення рішення05.05.2011
Оприлюднено07.06.2011
Номер документу15932004
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-8472/10/0470

Ухвала від 22.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

Постанова від 05.05.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні