Постанова
від 05.05.2011 по справі 2а/0570/6364/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 травня 2011 р. справа № 2а/0570/6364/2011

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови:

Донецький окружний адмін істративний суд в складі:

головуючого судді Логойди Т. В.

при секретарі Чегрин ець А.М.

з участю представника поз ивача Юнякової С.Ю.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Дон ецького обласного відділенн я Фонду соціального страхува ння з тимчасової втрати прац ездатності в інтересах Артем івської міської виконавчої д ирекції Донецького обласног о відділення Фонду соціально го страхування з тимчасової втрати працездатності до тов ариства з обмеженою відповід альністю «Донбаська інновац ійна будівельна компанія» пр о стягнення заборгованості п о страховим внескам,

в с т а н о в и в :

У квітні 2011 року Донецьке об ласне відділення Фонду соціа льного страхування з тимчасо вої втрати працездатності в інтересах Артемівської місь кої виконавчої дирекції Доне цького обласного відділення Фонду соціального страхуван ня з тимчасової втрати праце здатності звернулося до суду з вказаним адміністративним позовом, в якому зазначало, що товариством з обмеженою від повідальністю «Донбаська ін новаційна будівельна компан ія» поданий звіт форми Ф4-ФСС з ТВП за перше півріччя 2008 року, в якому відобразило суму про строченої заборгованості - 256,07 грн.

Оскільки вказана сума забо ргованості сплачена не була, тому просив стягнути її.

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги, просив їх задов ольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про час і місце розгляду сп рави повідомлявся належним ч ином. Причин неявки суду не по відомив, заяв про відкладенн я розгляду справи не надсила в.

Враховуючи наведене суд ви рішує справу на підставі ная вних у ній доказів.

Судом встановлено, що товар иство з обмеженою відповідал ьністю «Донбаська інновацій на будівельна компанія» як п латник страхових внесків пер ебуває на обліку в Артемівсь кій міській виконавчій дирек ції Донецького обласного від ділення Фонду соціального ст рахування з тимчасової втрат и працездатності, яка не є юри дичною особою.

У звіті про нараховані внес ки, перерахування та витрати , пов' язані із загальнообов ' язковим державним соціаль ним страхуванням у зв' язку з тимчасовою втратою працезд атності, за перше півріччя 2008 р оку, відобразило суму простр оченої заборгованості по спл аті страхових внесків - 256,07 гр н.

Вказана сума заборгованос ті є узгодженою, між тим не спл ачена відповідачем.

Перевіривши матеріали спр ави, вирішивши питання чи мал и місце обставини, якими обґр унтовувалися вимоги та запер ечення, та якими доказами вон и підтверджуються, чи є інші ф актичні дані, які мають значе ння для вирішення справи, та д окази на їх підтвердження, як у правову норму належить зас тосувати до цих правовідноси н, суд приходить до висновку п ро те, що позов підлягає задов оленню з таких підстав.

Згідно з п. 4 ч. 2 ст. 27 Закону Укр аїни «Про загальнообов'язков е державне соціальне страхув ання у зв'язку з тимчасовою вт ратою працездатності та витр атами, зумовленими поховання м» страхувальник зобов'язани й, зокрема, вести облік коштів загальнообов'язкового держа вного соціального страхуван ня у зв'язку з тимчасовою втра тою працездатності та витрат ами, зумовленими похованням, і своєчасно надавати органа м Фонду встановлену звітніст ь щодо цих коштів.

Відповідно до вказаного За кону постановою правління Фо нду соціального страхування з тимчасової втрати працезд атності від 26 червня 2001 року №16 з атверджено Інструкцію про по рядок надходження, обліку та витрачання коштів Фонду соц іального страхування з тимча сової втрати працездатності .

Згідно з п. 3.3 вказаної Інстру кції страхувальники крім стр ахових внесків, зараховують до Фонду та відображають у зв іті Ф4-ФСС з ТВП, зокрема, суми п ені, штрафів та інших фінансо вих санкцій, застосованих до страхувальника та його поса дових осіб відповідно до чин ного законодавства.

Відповідно до ч. 2 ст. 30 вказан ого Закону не сплачені в стро к страхові внески стягуються в доход Фонду із страхувальн ика у безспірному порядку.

Строк давності в разі стягн ення страхових внесків, пере дбачених цією статтею, не зас тосовується.

Оскільки протягом встанов леного законом строку та на ч ас розгляду справи сума забо ргованості зі сплати страхов их внесків сплачена не була, т ому вона підлягає стягненню з відповідача.

Керуючись статтями 23, 94, 162, 163 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд

п о с т а н о в и в :

Позов Донецького обласног о відділення фонду соціально го страхування з тимчасової втрати працездатності в інте ресах Артемівської міської в иконавчої дирекції Донецько го обласного відділення Фонд у соціального страхування з тимчасової втрати працездат ності до товариства з обмеже ною відповідальністю «Донба ська інноваційна будівельна компанія» задовольнити.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю «До нбаська інноваційна будівел ьна компанія» (ЄДРПОУ 34777037) на ко ристь Донецького обласного в ідділення фонду соціального страхування з тимчасової вт рати працездатності в інтере сах Артемівської міської вик онавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з ти мчасової втрати працездатно сті (р/р в ДОД ВАТ «Райффайзен Банк «Аваль» № 256083900, ЄДРПОУ 26081384, М ФО 335076) заборгованість по сплат і страхових внесків у сумі 256 (д вісті п' ятдесят шість) грн. 07 (сім) коп.

Постанова набирає законно ї сили у строк та у порядку, що визначені статтею 254 КАС Укра їни, і може бути оскаржена до Д онецького апеляційного адмі ністративного суду через суд першої інстанції у порядку, в изначеному статтею 186 КАС Укра їни, шляхом подачі апеляційн ої скарги протягом десяти дн ів з дня проголошення постан ови.

Суддя Логойда Т. В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.05.2011
Оприлюднено08.06.2011
Номер документу15933474
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/6364/2011

Постанова від 05.05.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні