Постанова
від 04.05.2011 по справі 2а/0570/5047/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 травня 2011 р. справа № 2а/0570/5047/2011

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: 1 2-05 год.

Донецький окружний адмін істративний суд в складі:

головуючого судді Чекмень ова Г.А.

при секретарі Токмак овій Є.А.

за участю представника по зивача Юнякової С.Ю.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Дон ецького обласного відділенн я Фонду соціального страхува ння з тимчасової втрати прац ездатності в інтересах Новоа зовської міжрайонної викон авчої дирекції Донецького об ласного відділення Фонду соц іального страхування з тимча сової втрати працездатності до Приватного підприємства «ВВК» про стягнення заборго ваності в сумі 279,59 грн.,-

В С Т А Н О В И В:

Донецьке обласне відділен ня Фонду соціального страхув ання з тимчасової втрати пра цездатності в інтересах Ново азовської міжрайонної вико навчої дирекції Донецького о бласного відділення Фонду со ціального страхування з тимч асової втрати працездатност і звернулось до суду з позово м до Приватного підприємств а «ВВК» про стягнення заборг ованості в сумі 279,59 грн.

Позов мотивовано тим, що При ватне підприємство «ВВК» зна ходиться на обліку у Новоазо вській міжрайонній виконав чій дирекції Фонду як страху вальник та повинно сплачуват и страхові внески до Новоазо вської міжрайонної виконав чої дирекції Донецького обла сного відділення Фонду соціа льного страхування з тимчасо вої втрати працездатності. О днак, в порушення ст. 23, п. 2 ч. 2 ст. 27 Закону України від 18.01.2001 № 2240-ІІІ «Про загальнообов' язкове д ержавне соціальне страхува ння у зв' язку з тимчасовою в тратою працездатності та вит ратами, зумовленими народжен ням» відповідач не здійснив відповідне перерахування страхових внесків до Фонду.

Згідно з даними звіту за фор мою Ф4-ФСС з ТВП за ІІІ квартал 2005 року у відповідача мається поточна заборгованість по с платі страхових внесків у су мі 279, 59 грн., яка у добровільному порядку не сплачена.

Представник позивача у суд овому засіданні позовні вимо ги підтримала, просила задов ольнити позов у повному обся зі.

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, про дату, час і місце судов ого розгляду повідомлявся на лежним чином, про що свідчить поштове повідомлення про от римання судової повістки, пр ичин неявки суду не повідоми в. Заяв про відкладення розгл яду справи від нього не надхо дило. За таких обставин, суд пр иходить до висновку, що предс тавник відповідача був належ ним чином повідомлений про д ату і місце судового засідан ня, в зв' язку з чим вважає за можливе розглянути справу за його відсутності на підстав і наявних у справі доказів.

Також позивач звернувся до суду із заявою про поновленн я строку на звернення до адмі ністративного суду. Суд зазн ачає, що згідно абз. 2 ч. 2 ст. 30 За кону України «Про загальноо бов' язкове державне соціа льне страхування у зв' язку з тимчасовою втратою праце здатності та витратами, зум овленими похованням» встано влено, що строк давності в ра зі стягнення страхових внес ків, пені та фінансових санкц ій, не застосовується.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд прихо дить до висновку, що позовні в имоги є обґрунтованими і під лягають задоволенню.

Положеннями статті 9 Закону України “Про загальнообов'я зкове державне соціальне стр ахування у зв'язку з тимчасов ою втратою працездатності та витратами, зумовленими похо ванням” визначено, що Фонд со ціального страхування з тимч асової втрати працездатност і (далі - Фонд) є органом, який зд ійснює керівництво та управл іння загальнообов'язковим де ржавним соціальним страхува нням у зв'язку з тимчасовою вт ратою працездатності та витр атами, зумовленими поховання м, провадить акумуляцію стра хових внесків та інших кошті в, призначених для фінансува ння матеріального забезпече ння та соціальних послуг, вид и яких передбачені статтею 34 ц ього Закону, та забезпечує їх надання, а також здійснює кон троль за використанням цих к оштів. Фонд належить до цільо вих позабюджетних страхових фондів.

Згідно свідоцтва про держа вну реєстрацію юридичної осо би, Донецьке обласне відділе ння Фонду соціального страху вання з тимчасової втрати пр ацездатності зареєстровано 26.06.2001 року як юридична особа Ви конавчим комітетом Донецько ї міської ради (а.с.68).

Розпорядженням Голови пра вління Фонду соціального стр ахування з тимчасової втрати працездатності від 18.10.2001 р. № 71 з атверджено Положення про вик онавчі дирекції відділень Фо нду соціального страхування з тимчасової втрати працезд атності в АР Крим, областях, мі стах Києві і Севастополі.

Новоазовська міжрайонна в иконавча дирекція Донецьког о обласного відділення Фонду не є юридичною особою, тому в її інтересах виступає Донець ке обласне відділення Фонду соціального страхування з ти мчасової втрати працездатно сті.

Відповідач, приватне підпр иємство «ВВК», код ЄДРПОУ 31547163, є юридичною особою, зареєстр оване Тельманівською районн ою державною адміністраціє ю 13 березня 2002 року, що підтвер джується свідоцтвом про дер жавну реєстрацією та довідк ою про включення до ЄДРПОУ (а .с. 64,65).

Відповідно до ст. 22 Закону Ук раїни “Про загальнообов' я зкове державне соціальне стр ахування у зв' язку з тимчас овою втратою працездатності та витратами, зумовленими на родженням та похованням” від 18.01.2002 № 2240-ІІІ (надалі - Закон), плат никами страхових внесків на загальнообов' язкове держа вне соціальне страхування у зв' язку з тимчасовою втрато ю працездатності та витратам и, зумовленими похованням, є с трахувальники та застрахова ні особи.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 27 Закону, стра хувальник зобов' язаний нар аховувати і сплачувати в уст ановлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Перерахування страхових в несків до Фонду здійснюється страхувальниками - роботод авцями один раз на місяць - у день, встановлений для одерж ання в установах банку кошті в на оплату праці за відповід ний період.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 27 Зако ну, страхувальник зобов' яза ний вести облік коштів загал ьнообов' язкового державно го соціального страхування у зв' язку з тимчасовою втрат ою працездатності та витрата ми, зумовленими похованням, і своєчасно надавати органам Фонду встановлену звітність щодо цих коштів.

Згідно з Порядком подання т а обліку звітів по коштах заг альнообов' язкового держав ного соціального страхуванн я у зв' язку з тимчасовою втр атою працездатності та витра тами, зумовленими народження м та похованням, затверджени м Постановою правління Фонду від 04.03.2004 р. № 21, всі страхувальни ки повинні щоквартально, у дв ох примірниках, з наростаючи м підсумком з початку року, на давати робочим органам Фонду “Звіт про нараховані внески , перерахування та витрати, по в' язані із загальнообов' я зковим державним соціальним страхуванням у зв' язку з ти мчасовою втратою працездатн ості” за формою Ф-4ФСС з ТВП та додаток до нього: “Звіт по фор мі Ф14 “Звіт про путівки на сан аторно-курортне лікування та путівки до дитячих оздоровч их закладів”.

Звіт за формою Ф-4ФСС з ТВП до органу Фонду подається стра хувальником не пізніше 20-го чи сла наступного за звітним пе ріодом місяця.

Згідно звіту про нарахован і внески, перерахування та ви трати, пов' язані з загальн ообов' язковим державним с оціальним страхуванням у зв ' язку з тимчасовою втратою працездатності за формою Ф4- ФСС з ТВП за ІІІ квартал 2005 р., су ма заборгованості по страхов им внескам на кінець звітног о періоду становила 279,59 грн. Як вбачається зі звіту страхув альника, ним зараховано до бю джету Фонду зазначену суму, о тже вона є узгодженою. Зазнач ена заборгованість відповід ачем у добровільному порядку не погашена.

Частиною 1 ст. 50 Закону Україн и “Про загальнообов'язкове д ержавне соціальне страхуван ня у зв'язку з тимчасовою втра тою працездатності та витрат ами, зумовленими похованням” передбачено, що матеріальне забезпечення та соціальні п ослуги за загальнообов'язков им державним соціальним стра хуванням у зв'язку з тимчасов ою втратою працездатності та витратами, зумовленими похо ванням, застрахованим особам , зазначеним у частині першій статті 6 цього Закону, признач аються та надаються за основ ним місцем роботи.

Таким чином, суд приходить д о висновку, що позовні вимоги позивача підлягають задовол енню у повному обсязі та з від повідача на користь позивача підлягає стягненню сума заб оргованості зі страхових вне сків в розмірі 279, 59грн.

Відповідно до ст.94 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, судові витрати з в ідповідача не стягуються.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 2, 7-12, 69-72, 87-98, 122-163, 254 254 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Задовольнити позовні вимо ги Донецького обласного відд ілення Фонду соціального стр ахування з тимчасової втрати працездатності в інтересах Новоазовської міжрайонної виконавчої дирекції Донецьк ого обласного відділення Фон ду соціального страхування з тимчасової втрати працездат ності до Приватного підприєм ства «ВВК» про стягнення за боргованості в сумі 279,59 грн.

Стягнути з Приватного під приємства «ВВК» (87110, Донецька область, Тельманівський рай он с. Старогнатівка, вул. Лені на, буд. 38, код ЄДРПОУ 31547163) на кори сть Донецького обласного від ділення Фонду соціального ст рахування з тимчасової втрат и працездатності в інтереса х Новоазовської міжрайонно ї виконавчої дирекції Донец ького обласного відділення Фонду соціального страхува ння з тимчасової втрати прац ездатності на транзитний ра хунок Новоазовської міжрайо нної виконавчої дирекції Дон ецького обласного відділенн я Фонду соціального страхува ння з тимчасової втрати прац ездатності в ДОД ВАТ “Райффа йзен Банк “Аваль” 2560831900, ЄДР ПОУ 26081556, МФО 335076) заборгованість по сплаті страхових внесків у розмірі 279 (двісті сімдесят д ев' ять) грн. 59 коп.

Вступну та резолютивну час тини постанови виготовлено у нарадчій кімнаті і проголош ено 04 травня 2011 року.

Постанова у повному обсязі складена 10 травня 2011 року.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Апеляційна скарга на поста нову може бути подана через Д онецький окружний адміністр ативний суд протягом десяти днів з дня отримання копії по станови. Копія апеляційної с карги одночасно надсилаєтьс я особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Чекменьов Г.А.

Дата ухвалення рішення04.05.2011
Оприлюднено08.06.2011
Номер документу15933954
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/5047/2011

Постанова від 04.05.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чекменьов Г.А.

Постанова від 04.05.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чекменьов Г.А.

Ухвала від 04.04.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чекменьов Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні