Постанова
від 19.05.2011 по справі 2а-0870/2573/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 травня 2011 року 11:10 Справа № 2а-0870/2573/ 11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого судді Стрельніково ї Н.В.

розглянув у порядку письмо вого провадження адміністра тивну справу

за позовом: Управлінн я Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі

м. Запоріжжя

до: Товариства з обмеж еною відповідальністю «Інст рументальна компанія»,

м. Запоріжжя

про: стягнення заборг ованості зі сплати страхових внесків, фінансових санкцій та пені,

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фон ду України в Орджонікідзевсь кому районі м. Запоріжжя (далі - УПФУ в Орджонікідзевсько му районі, позивач) звернулос ь з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Інструмент альна компанія» (далі - Това риство, відповідач), в якому по зивач просить суд стягнути з відповідача на користь пенс ійного фонду заборгованість зі сплати страхових внесків , фінансових санкцій та пені у сумі 2615 грн. 80 коп.

Обґрунтовуючи позовні вим оги позивач зазначає, що відп овідач є платником страхових внесків до Пенсійного фонду України. Станом на 29.03.2011 за Това риством обліковується забор гованість зі сплати страхови х внесків на загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування та сплати штрафних с анкцій і пені, що накладені рі шеннями УПФУ в Орджонікідзев ському районі.

Представник позивача у суд ове засідання 19.05.2011 не з' явивс я, однак подав до суду клопота ння про розгляд справи за йог о відсутності, позовні вимог и підтримує у повному обсязі .

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, причини не прибуття суду н е відомі. Відповідач належни м чином повідомлений про час та місце розгляду справи про що свідчать матеріали справ и. Будь-яких заяв, клопотань, з аперечень на адміністративн ий позов з боку відповідача ч и його представника до суду н е надходило.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС Укр аїни, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому з асіданні, визначених цією ст аттею, але прибули не всі особ и, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином по відомлені про дату, час і місц е судового розгляду, суд має п раво розглянути справу у пис ьмовому проваджені у разі ві дсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Суд визнав за доцільне вирі шити справу за наявними в ній матеріалами, за відсутності представників сторін, в поря дку письмового провадження.

Відповідно до п. 1 ст. 41 КАС Укр аїни, у разі неявки в судове за сідання всіх осіб, які беруть участь в справі, чи якщо відпо відно до положень цього Коде ксу розгляд справи здійснюєт ься за відсутності осіб, які б еруть участь у справі (у тому ч ислі в порядку письмового пр овадження), фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу не здійснюється.

Розглянувши наявні матері али та фактичні обставини сп рави, дослідивши і оцінивши н адані докази в їх сукупності , суд встановив наступне.

Статтями 14 та 15 Закону Україн и «Про загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня» № 1058-ІV від 09.07.2003 (далі - за тек стом Закон № 1058) встановлено, що платниками страхових внескі в до Пенсійного фонду є робот одавці, підприємства, устано ви і організації, створені ві дповідно до законодавства Ук раїни, незалежно від форми вл асності, виду діяльності та господарювання, об'єднання громадян, профспілки, політи чні партії (у тому числі філії , представництва, відділення та інші відокремлені підроз діли зазначених підприємств , установ, організацій, об'єдна нь громадян, профспілок, полі тичних партій, які мають окре мий баланс і самостійно веду ть розрахунки із застрахова ними особами), фізичні особи - суб'єкти підприємницької ді яльності та інші особи (включ аючи юридичних та фізичних о сіб - суб'єктів підприємницьк ої діяльності, які обрали осо бливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний п одаток, фіксований сільськог осподарський податок, придб али спеціальний торговий па тент), які використовують пра цю фізичних осіб на умовах т рудового договору (контракту ) або на інших умовах, передбач ених законодавством, або за д оговорами цивільно-правовог о характеру.

Відповідач зареєстрований в УПФУ в Орджонікідзевськом у районі м. Запоріжжя як платн ик страхових внесків на зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування за та є с трахувальником.

Відповідно до пункту 2 Інстр укції про порядок обчислення і сплати страхувальниками і застрахованими особами внес ків на загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я в Пенсійний Фонд України, за реєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 за № 64/8663, ст рахувальники є платниками ст рахових внесків.

Відповідно до п. 6 ст. 19 Закону № 1058 страхові внески нарахову ються на суми фактичних витр ат на оплату праці працівник ів що включають витрати на ви плату основної і додатково ї заробітної плати та інших заохочувальних та компенсац ійних виплат, у тому числі в на туральній формі, які визнача ються згідно з нормативно-пр авовими актами, прийнятими відповідно до Закону України «Про оплату праці», виплату в инагород фізичним особам за виконання робіт (послуг) за уг одами цивільно-правового хар актеру, що підлягають обклад енню податком на доходи фізи чних осіб, а також на суми опл ати перших п'яти днів тимчасо вої непрацездатності, яка зд ійснюється за рахунок коштів роботодавця, та допомоги по тимчасовій працездатності. Страхові внески нараховують ся на суми, зазначені в части нах першій та другій цієї ста тті, незалежно від джерел їх фінансування, форми, порядку , місця виплати та використан ня, а також незалежно від того , чи були зазначені суми факти чно виплачені після їх нарах ування до сплати.

Відповідно до пункту 6 ст. 20 З акону № 1058 страхувальники зоб ов' язані сплачувати страхо ві внески, нараховані за відп овідний базовий звітний пері од, не пізніше ніж через 20 кале ндарних днів із дня закінчен ня цього періоду незалежно в ід виплати заробітної плати (доходу), на суми яких нарахову ються страхові внески.

Частиною 2 ст. 20 Закону № 1058 вст ановлено, що обчислення стра хових внесків застрахованих осіб здійснюється страхувал ьником на підставі бухгалтер ських та інших документів, ві дповідно до яких проводиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахуван ня заробітної плати (доходу), н а які відповідно до цього Зак ону нараховуються страхові в нески.

Відповідно до ч. 3 ст. 106 Закону № 1058 територіальні органи Пен сійного фонду за формою і у ст роки, визначені правлінням П енсійного фонду, надсилають страхувальникам, які мають н едоїмку, вимогу про її сплату . Вимога про сплату недоїмки є виконавчим документом. Прот ягом десяти робочих днів із д ня одержання вимоги про спла ту недоїмки страхувальник зо бов' язаний сплатити суми не доїмки та суми фінансових са нкцій. Страхувальник у разі н езгоди з розрахунком суми не доїмки, зазначеної у вимозі п ро сплату недоїмки, узгоджує її з органами Пенсійного фон ду в порядку, встановленому п равлінням Пенсійного фонду, а в разі неузгодження вимоги із органами Пенсійного фонд у має право на оскарження вим оги в судовому порядку.

Судом встановлено, що Товар иством до УПФУ в Орджонікідз евському районі поданий звіт за березень 2010 року яким відпо відач самостійно нарахував д о сплати страхові внески за з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування у ро змірі 444 грн. 23 коп.

Крім того, рішеннями позива ча№1770 від 21.09.2009, № 116 від 03.02.2010, № 117 від 03 .02.2010 до Товариства застосовані фінансові санкції та нарахо вана пеня.

Факт наявності у відповіда ча заборгованості перед Упра влінням Пенсійного фонду Укр аїни в Орджонікідзевському р айоні підтверджується картк ами особового рахунку страху вальника, наявними у матеріа лах справи.

Доказів у підтвердження сп лати боргу у повному обсязі в ідповідачем суду не надано.

Станом на 31.03.2011 борг Товарист ва перед УПФУ в Орджонікідзе вському районі не змінився п ро що свідчить довідка №3806/02 у м атеріалах справи.

За таких обставин, вимоги УП ФУ в Орджонікідзевському рай оні про стягнення з ТОВ «Інст рументальна компанія» забор гованості зі сплати страхови х внесків, фінансових санкці й та пені є обґрунтованими, за снованими на законі і такими , що підлягають задоволенню у повному обсязі.

На підставі викладен ого, керуючись ст.ст. 71, 159-163 КАС Ук раїни, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративного позов У правління Пенсійного фонду У країни в Орджонікідзевськом у районі м. Запоріжжя до Товар иства з обмеженою відповідал ьністю «Інструментальна ком панія» про стягнення заборго ваності зі сплати страхових внесків, фінансових санкцій та пені - задовольнити повн істю.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Ін струментальна компанія» (м . Запоріжжя, вул. Автозаводськ а, буд. 11, кв. 413, ЄДРПОУ 25476175) на кор исть Управління Пенсійного ф онду України в Орджонікідзев ському районі м. Запоріжжя су му заборгованості зі сплати страхових внесків, фінансови х санкцій та пені у розмірі 2615 ( дві тисячі шістсот п'ятнадця ть) гривень 82 копійки.

Постанова набирає за конної сили в порядку, визнач еному ст. 254 КАС України і може б ути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подачі че рез Запорізький окружний адм іністративний суд апеляцій ної скарги в 10-ти денний строк з дня отримання копії постан ови. Копія апеляційної скарг и одночасно надсилається осо бою, яка її подає, до суду апел яційної інстанції.

Суддя (підпис) Н.В. Стрельнікова

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.05.2011
Оприлюднено08.06.2011
Номер документу15936387
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/2573/11

Постанова від 19.05.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 21.04.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні