Постанова
від 28.03.2011 по справі 2а-203/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 березня 2011 р. № 2а-203/11/1370

Львівський окружний адм іністративний суд в складі:

головуючого судді Гулика А.Г.,

за участю:

секретаря судового засіда ння Андрушакевич Т.В.,

представника позивача К охана А.В.,

представник відповідача Копач Н.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом Де ржавної податкової інспекці ї у Франківському районі м. Ль вова до Товариства з обмежен ою відповідальністю «Центр-р есурс»про стягнення податко вого боргу, -

в с т а н о в и в :

Державна податкова ін спекція у Франківському райо ні м. Львова (далі - ДПІ у Фран ківському районі м. Львова) зв ернулося до суду з адміністр ативним позовом до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Центр-ресурс»(далі - ТзО В «Центр-ресурс»), в якому прос ить суд стягнути з відповіда ча до бюджету податковий бор г в розмірі 8502 грн. 45 коп.

Позовні вимоги мотивован і наявністю у відповідача по даткового боргу зі сплати по датку на додану вартість, под атку з власників транспортни х засобів та невжиттям відпо відачем заходів щодо погашен ня вказаної заборгованості.

Позивач подав до суду заяву про уточнення позовних вимо г, в якій просить суд стягнути з відповідача суму податков ого боргу зі сплати податку н а додану вартість в розмірі 630 9 грн. 50 коп.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав з підстав, навед ених в позовній заяві та уточ неннях до неї. Просить суд зад овольнити позов в повному об сязі.

Представник відповідача в судовому засіданні визнав позовні вимоги в частині стя гнення з позивача суми подат кового боргу в розмірі 6309 грн. 5 0 коп. Пояснив, що позивачем сп лачено суму боргу зі сплати п одатку з власників транспорт них засобів та інших самохід них машин і механізмів в розм ірі 423 грн. 95 коп., а також частков о сплачено борг з податку на д одану вартість в розмірі 1760 гр н. 00 коп.

Дослідивши подані докуме нти, всебічно і повно з' ясув авши всі фактичні обставини справи, об' єктивно оцінивши докази, які мають юридичне зн ачення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд д ійшов висновку, що позов слід задовольнити повністю, з нас тупних підстав.

Відповідач - ТзОВ «Цен тр-ресурс», зареєстроване ви конавчим комітетом Львівськ ої міської ради як юридична о соба, ідентифікаційний коду юридичної особи - 30478424, місцез находження: 79044, м. Львів, вул. Кон отопська, 4/70, що підтверджуєть ся Свідоцтвом про державну р еєстрацію юридичної особи та витягом з Єдиного державног о реєстру юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців, вз яте на облік в ДПІ у Франківсь кому районі м. Львова як платн ик податків, що підтверджуєт ься довідкою № 12040/10/28-2 від 11.04.2002 рок у про взяття на облік платник а податків.

Як вбачається з мате ріалів справи, податковий бо рг відповідача складається з податку на додану вартість, щ о підтверджується довідкою п ро суми податкового боргу пл атника податків.

Під час розгляду справи су дом встановлено, що заборгов аність відповідача з податку на додану вартість виникла в наслідок несплати самостійн о задекларованих платежів зг ідно з податковими деклараці ями з податку на додану варті сть, якими визначено суму под аткового зобов' язання з под атку на додану вартість в роз мірі 1236 грн. 00 коп.

Крім того, податковий борг в ідповідача з вказаного подат ку складають штрафні (фінанс ові) санкції та пеня, нарахова ні податковим органом за рез ультатами перевірки своєчас ності подання податкової зві тності та сплати узгоджених сум податкового зобов' язан ня, оформленої актом від 29.09.2010 р оку № 5106/15-2/30478424, яким встановлено порушення відповідачем п.п. 5.3 .1 п. 5.3 ст. 5 Закону України «Про п орядок погашення зобов' яза нь платників податків перед бюджетами та державними ціль овими фондами»від 21.12.2000 року № 2 181-ІІІ, а саме: несвоєчасна спла та узгодженої суми податково го зобов' язання по податку на додану вартість із виробл ених в Україні товарів.

На підставі вказаного акту перевірки ДПІ у Франківсько му районі м. Львова, згідно з п .п. 17.1.1 п. 17.1 ст. 17 Закону України «П ро порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами», прийнято податкове повідомлення-ріше ння від 29.10.2010 року № 0010191530/0, яким від повідачу визначено суму пода ткового зобов' язання за штр афними санкціями в розмірі 615 грн. 01 коп., податкове повідомл ення-рішення від 29.10.2010 року № 00101815 30/0, яким відповідачу визначен о суму податкового зобов' яз ання за штрафними санкціями в розмірі 107 грн. 39 коп., податков е повідомлення-рішення від 29.1 0.2010 року № 001021530/0, яким відповідачу визначено суму податкового зобов' язання за штрафними с анкціями в розмірі 5852 грн. 06 коп .

Враховуючи переплату відп овідача, згідно з обліковою к арткою платника, податковий борг відповідача з податку н а додану вартість становить 6309 грн. 50 коп.

Відповідно до положень п.п. 5.2.1 п. 5.2 ст. 5 Закону України «Про п орядок погашення зобов' яза нь платників податків перед бюджетами та державним цільо вими фондами», податкове зоб ов' язання платника податкі в, нараховане контролюючим о рганом відповідно до п. 4.2 ст. 4 ц ього Закону, вважається узго дженим у день отримання плат ником податків податкового п овідомлення-рішення, за виня тком випадків його апеляційн ого чи судового оскарження у визначенні законодавством с троки.

На виконання п.п. 6.2.1 п. 6.2 ст. 6 Закону України «Про порядок погашення зобов' язань плат ників податків перед бюджета ми та державним цільовими фо ндами», яка зазначає, що у разі коли платник податків не спл ачує узгоджену суму податков ого зобов' язання у встановл ені строки, податковий орган надсилає такому платнику по датків податкові вимоги, ДПІ у Франківському районі м. Льв ова на адресу відповідача на правлялись податкові вимоги , а саме: перша податкова вимог а від 06.04.2010 року № 1/582 та друга пода ткова вимога від 14.05.2010 року № 2/772. В казані вимоги залишились без задоволення. Податковий бор г відповідачем не погашено.

Відповідно до п.п. 4.1.1 п. 4.1 ст. 4 З акону України «Про порядок п огашення зобов' язань платн иків податків перед бюджетам и та державними цільовими фо ндами», платник податків сам остійно обчислює суму податк ового зобов' язання, яку заз начає у податковій деклараці ї.

Згідно з п.п. 5.3.1 п. 5.3 ст. 5 платни к податків зобов' язаний сам остійно сплатити суму податк ового зобов' язання, визначе ну у поданій ним податковій д екларації, протягом десяти к алендарних днів, наступних з а останнім днем відповідного граничного строку, передбач еного для подання податкової декларації, а п.п. 5.4.1 п. 5.4 ст. 5 зазн ачено те, що узгоджена сума по даткового зобов' язання, не сплачена платником податків у строки, визначені ст. 5 визна ються сумою податкового борг у платника податків.

Податковим боргом (недоїм кою), у відповідності до п. 1.3 ст . 1 цього ж Закону вважається, п одаткове зобов' язання (з ур ахуванням штрафних санкцій з а їх наявності), самостійно уз годжене платником податків а бо узгоджене в адміністратив ному чи судовому порядку, але не сплачене у встановлений с трок, а також пеня, нарахована на суму такого податкового з обов' язання.

Отже, судом встановлено, що сума боргу відповідача є узг одженою та становить 6309 грн. 50 к оп. (недоїмка). Докази вжиття в ідповідачем заходів погашен ня податкового боргу в матер іалах справи відсутні. Врахо вуючи наведене вище, суд вваж ає, що з відповідача слід стяг нути на користь бюджету суму податкового боргу в розмірі 6309 грн. 50 коп.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодек су адміністративного судочи нства України, судові витрат и з відповідача стягненню не підлягають.

Керуючись ст.ст. 7-14, 69-71, 158-163, 167 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Адміністративний п озов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Товариства з об меженою відповідальністю «Ц ентр-ресурс»(місцезнаходжен ня: 79044, м. Львів, вул. Конотопсь ка, буд. 4, кв. 70, код ЄДРПОУ - 304784 24) на користь бюджету суму под аткового боргу в розмірі 6309 гр н. 50 коп. (шість тисяч триста дев ' ять гривень п' ятдесят коп ійок).

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, встановлено го Кодексом адміністративно го судочинства України, якщо таку заяву не було подано. Якщ о було подано заяву про апеля ційне оскарження, але апеляц ійна скарга не була подана у с трок, встановлений Кодексом адміністративного судочинс тва України, постанова набир ає законної сили після закін чення цього строку. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скасо вано, набирає законної сили п ісля повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті а пеляційного провадження або набрання законної сили ріше нням за наслідками апеляційн ого провадження. Якщо строк а пеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що п останова суду не набрала зак онної сили.

Апеляційна скарга подаєть ся до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Львівський окружний адмі ністративний суд. Копія апел яційної скарги одночасно над силається особою, яка її пода є, до Львівського апеляційно го адміністративного суду. А пеляційна скарга на постанов у суду першої інстанції пода ється протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі за стосування судом ч. 3 ст. 160 Коде ксу адміністративного судоч инства України, а також прийн яття постанови у письмовому провадженні апеляційна скар га подається протягом 10 днів з дня отримання копії постано ви. Якщо суб' єкта владних по вноважень у випадках та поря дку, передбачених частиною ч етвертою ст. 167 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни, було повідомлено про мо жливість отримання копії пос танови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк н а апеляційне оскарження пост анови суду обчислюється з на ступного дня після закінченн я п' ятиденного строку з мом енту отримання суб' єктом вл адних повноважень повідомле ння про можливість отримання копії постанови суду.

Повний текст постанови виг отовлений та підписаний 02 кві тня 2011 року.

Суддя Гу лик А.Г.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.03.2011
Оприлюднено08.06.2011
Номер документу15937555
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-203/11/1370

Постанова від 28.03.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 05.01.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 05.01.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні