Постанова
від 28.04.2011 по справі 2а-2989/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018,  м. Львів,  вул. Чоловського, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

28 квітня 2011 р.                                                                                    № 2а-2989/11/1370  

Львівський окружний адміністративний суд у складі судді Хоми О.П., розглянувши в порядку скороченого провадження в м. Львові адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м. Львова до Державного комунального підприємства «Фармація»про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в :

Управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м. Львова з позовом з вимогою стягнути з Державного комунального підприємства «Фармація»заборгованість із сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, яка виникла в період з листопада по грудень 2011 року та становить 4 088 грн. 18 коп.   

Позивач належним чином повідомлявся про розгляд справи в порядку скороченого провадження, підтвердженням чого є наявне в матеріалах справи повідомлення про вручення поштового відправлення.

Надіслані рекомендованою кореспонденцією відповідачу за адресою місце знаходження, зазначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців, копія ухвали про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі разом з витягом про процесуальні права та обов’язки повернулися з відміткою поштового відділення на конверті про повернення у зв’язку із закінченням терміну зберігання.

Відповідно до вимог ст. 37 КАС України відповідач вважається таким, що його повідомлено про дату, час і місце судового розгляду.

Відповідачем не подано заперечення проти позову та необхідних документів або заяви про визнання позову у передбачений ч. 3 ст. 1832 КАС України десятиденний строк з дня одержання ухвали про відкриття скороченого провадження.

Оцінивши повідомлені позивачем обставини справи та дослідивши докази, якими вони обґрунтовуються, суд прийшов до висновку про наявність достатніх підстав для прийняття рішення в порядку скороченого провадження, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 15 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»№ 1058-ІV від 09.07.2003 року (далі –Закон № 1058-ІV), платниками страхових внесків до солідарної системи є страхувальники, зазначені в ст. 14 цього Закону, зокрема, роботодавці: підприємства, установи і організації, створені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, об’єднання громадян, профспілки, політичні партії (у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ, організацій, об’єднань громадян, профспілок, політичних партій, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами), які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, або за договорами цивільно-правового характеру.

Відповідно до ч. 6 ст. 20 Закону № 1058-ІV страхувальники зобов’язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Перерахування страхових внесків здійснюється страхувальниками одночасно з одержанням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплати доходу), у тому числі в безготівковій чи натуральній формі або з виручки від реалізації товарів (послуг).   

Відповідач –ДКП «Фармація», є платником страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.  

Згідно до поданих ДКП «Фармація»щомісячних розрахунків суми страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за листопад - грудень 2010 року недоїмка по сплаті внесків становить 643 грн. 80 коп.

Відповідно до розрахунку суми боргу по ДКП «Фармація»за період з листопада 2010 року по лютий 2011 року борг несплачених страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування становить 4 088 грн. 18 коп., з них:

-          заборгованість по страхових внесках –643 грн. 80 коп.;

-          заборгованість по фінансових санкціях –316 грн. 19 коп.;

-          заборгованість по пені –3 128 грн. 19 коп.

Згідно до п. 2 ч. 9 ст. 106 Закону № 1058-ІV (в редакції, чинній на момент виникнення спірних правовідносин) суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

В.о. начальника Управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м. Львова винесено рішення № 773 та № 774 від 18.10.2010 року про застосування фінансових санкцій за несплату, неповну або несвоєчасну сплату авансових платежів із страхових внесків, якими до відповідача застосовані фінансові санкції та нарахована пеня на загальну суму 3444 грн. 38 коп.

Строк давності щодо стягнення недоїмки, пені та штрафів не застосовується ( ч. 15 ст.106 Закону № 1058-ІV).

Матеріалами справи підтверджується наявність боргу ДКП «Фармація»перед Управлінням Пенсійного фонду України у Шевченківському районі м. Львова в розмірі 4 088 грн. 18 коп.

Докази погашення боргу відповідачем суду не представлені.

З урахуванням викладеного, суд прийшов до переконання, що позовні вимоги УПФ України в Шевченківському районі м. Львова є обґрунтованими, підтверджуються наявними у справі доказами та підлягають до задоволення.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України судові витрати з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст.7-14,69-71,86,87,94,159,160-163,1832,256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

п о с т а н о в и в :

Позов задовольнити.

Стягнути з Державного комунального підприємства «Фармація»(місце знаходження: вул. Городоцька, 2, м. Львів, код ЄДРПОУ 22393572) на користь Управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м. Львова 4 088 (чотири тисячі вісімдесят вісім) грн. 18 коп. заборгованості із сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Постанова може бути оскаржена шляхом подачі протягом десяти днів з дня одержання копії постанови апеляційної скарги, яка подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили в строк та в порядку, передбаченому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків оскарження її в апеляційному порядку, є остаточною.

Постанова суду, прийнята у порядку скороченого провадження, виконується негайно.

                  Суддя                                                                                                          Хома О.П.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.04.2011
Оприлюднено09.06.2011
Номер документу15938007
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2989/11/1370

Постанова від 28.04.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 17.03.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні