Постанова
від 17.05.2011 по справі 2а-0770/652/11
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа № 2а-0770/652/11

Ряд стат. звіту № 8.3.2

Код - 04

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 травня 2011 р. м. Ужгород

Суддя Закарпат ського окружного адміністра тивного суду Рейті С.І., розгля нувши в порядку скороченого провадження адміністративн у справу за позовом Державно ї податкової інспекції у м. Уж городі Закарпатської област і до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Міленіум-М »про припинення юридичної ос оби, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспе кція у м. Ужгороді Закарпатсь кої області (далі - позивач, Д ПІ у м. Ужгороді) звернулася до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Міленіум-М»(далі - відпові дач, ТОВ «Міленіум-М»), яким пр осить припинити юридичну осо бу.

Позовні вимоги обґрунтову ють тим, що 18.02.2009 року проведено державну реєстрацію ТОВ «Мі леніум-М», що породжує обов' язки останнього перед держав ою. Просять постановити судо ве рішення про припинення юр идичної особи ТОВ «Міленіум- М»на підставі абз. 5 ч. 2 ст. 38 Зако ну України "Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців" у з в' язку з наявністю в Єдином у державному реєстрі запису про відсутність юридичної ос оби за вказаним її місцезнах одженням

Згідно п. 4 ч. 1 ст. 183 - 2 Кодексу ад міністративного судочинств а України скорочене провадже ння застосовується в адмініс тративних справах щодо припи нення за зверненням суб' єкт а владних повноважень юридич них осіб чи фізичних осіб - п ідприємців у випадках, перед бачених законом. Відтак, ухва лою суду від 6 травня 2011 року, у в ідповідності до ст. 183 - 2 КАС Ук раїни, судом прийнято рішенн я про проведення розгляду ад міністративної справи за поз овом ДПІ у м. Ужгороді до ТОВ « Міленіум-М»про припинення юр идичної особи в порядку скор оченого провадження, без про ведення судового засідання т а виклику осіб, які беруть уча сть у справі.

Дослідивши матеріали спра ви, всебічно і повно з'ясувавш и всі фактичні обставини, на я ких ґрунтуються позовні вимо ги, об'єктивно оцінивши доказ и, які мають юридичне значенн я для розгляду справи і виріш ення спору по суті, суд приход ить до висновку про задоволе ння позову, виходячи з наступ ного:

18 лютого 2009 року державним ре єстратором виконавчого комі тету Ужгородської міської ра ди Закарпатської області про ведено державну реєстрацію Т ОВ «Міленіум-М».

Позивачем подано докази, що на підтвердження положень а бз. 5 ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб - пі дприємців" - в Єдиному держа вному реєстрі наявний запис про відсутність юридичної ос оби за вказаним її місцезнах одженням, що відповідно до за кону є підставою для постано влення судового рішення про припинення юридичної особи ( витяг з Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців від 28.0 1.2011 р. № 130).

Підтвердженням вказаного факту також виступає поверну тий на адресу суду конверт, як им відповідачеві направляла ся ухвала про відкриття пров адження в адміністративній с праві від 04.03.2011 р. на адресу, зазн ачену в позовній заяві (88000, м. Уж город, вул. Перемоги, 151/41), яка зб ігається з даними, що містять ся у доданій до позову копії в итягу з Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців від 28.0 1.2011 р. № 130. Згідно довідки пошти п ро причини повернення зазнач ено - за закінченням терміну зберігання.

У відповідності до п. 67.2 ст. 67 П одаткового кодексу України - органи державної податкової служби в установленому зако ном порядку мають право звер татися до суду про винесення судового рішення щодо, в тому числі, припинення юридичних осіб.

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и, відповідачем не спростова ні та підлягають до задоволе ння.

Відповідно до абзацу 2 ч. 1 ст. 256 КАС України, постанови суду , прийняті в порядку скорочен ого провадження, виконуються негайно.

Згідно ч. 4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є су б'єкт владних повноважень, а в ідповідачем - фізична чи юри дична особа, судові витрати, з дійснені позивачем, з відпов ідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 17, 71, 94, 160, 163, 183 - 2 , 256 Кодексу адміністративног о судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов Державної податков ої інспекції у м. Ужгороді Зак арпатської області до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Міленіум-М»про припин ення юридичної особи - за довольнити повністю.

2. Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою ві дповідальністю «Міленіум-М» (Закарпатська область, м. Уж город, вул. Перемоги, буд. 151, кв. 4 1 код 36357785) у зв' язку з ліквід ацією, не пов' язаною з банкр утством юридичної особи.

3. Товариству з обмеженою відповідальністю «Міленіум -М»у відповідності до ст. 38 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців" з дійснити заходи для припинен ня юридичної особи.

4. Допустити негайне викон ання постанови.

5. Копію постанови надісла ти державному реєстратору.

6. Постанова набирає закон ної сили в порядку, встановле ному ст. 254 КАС України та може б ути оскаржена до Львівського апеляційного адміністратив ного суду через Закарпатськи й окружний адміністративний суд в порядку та строки, встан овлені ст. 186 КАС України. Апеля ційна скарга на постанову су ду першої інстанції подаєтьс я протягом десяти днів з дня п роголошення, а в разі складен ня постанови у повному обсяз і відповідно до ст. 160 КАС Украї ни - протягом десяти днів з д ня отримання копії постанови (копія апеляційної скарги од ночасно надсилається особою , яка її подає, до суду апеляці йної інстанції).

Суддя С.І. Рейті

Дата ухвалення рішення17.05.2011
Оприлюднено08.06.2011
Номер документу16036908
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0770/652/11

Постанова від 17.05.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні