Постанова
від 05.05.2011 по справі 2а-3133/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 травня 2011 р. № 2а-3133/11/1370

Львівський окружний адміністративний суд в склад і:

головуючого - судді Хоми О.П.,

з участю секретаря судовог о засідання Куч Ю.М.,

з участю представника пози вача Матюшко Х.Ю.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Львові адміністративну справу за п озовом Державної податкової інспекції у Галицькому райо ні м. Львова до Товариства з об меженою відповідальністю «З ахід Еко Фарб» про стягнення податкового боргу,

в с т а н о в и в :

Державна податкова ін спекція у Галицькому районі м. Львова звернулась до суду з позовом до Товариства з обме женою відповідальністю «Зах ід Еко Фарб» про стягнення по даткового боргу на загальну суму 2 026 грн. 99 коп., який виник вн аслідок несплати самостійно визначених податкових зобов ' язань з податку на прибуто к в сумі 1 150 грн. 43 коп. та податку на додану вартість в сумі 876 гр н. 56 коп.

Представник позивача Мат юшко Х.Ю. в судовому засідан ні позовні вимоги підтримала з підстав, вказаних в позовні й заяві, просила позов задово льнити.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, про дату, час та місце розгляду повідомля вся належним чином.

Відповідно до положень ст . 128 КАС України справа вирішен а на підставі наявних у ній до казів.

Суд, заслухавши пояснення п редставника позивача, з' ясу вавши обставини, на які він по силається як на підставу сво їх вимог, дослідивши матеріа ли справи, дійшов висновку пр о те, що позов підлягає до задо волення, мотивуючи це наступ ним.

Відповідач - ТзОВ «Захід Еко Фарб»зареєстрований як суб' єкт підприємницької ді яльності - юридична особа дер жавним реєстратором виконав чого комітету Львівської міс ької ради та перебуває на обл іку платника податків в ДПІ у Галицькому районі м. Львова.

Як вбачається з довідки ДПІ у Галицькому районі м. Львова податковий борг ТзОВ «Захід Еко Фарб»станом на 03.03.2011 року с тановить 2 026 грн. 99 коп. та склада ється з:

- податку на прибуток - 1 150 гр н. 43 коп.;

- податку на додану вартість - 876 грн. 56 коп.

Відповідно до ст. 16 Под аткового кодексу України пла тники податків зобов' язані сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встано влених цим Кодексом та закон ами з питань митної справи.

Відповідно до ст. 41 Податков ого кодексу України контролю ючими органами щодо податків , які справляються до бюджеті в та державних цільових фонд ів, є органи державної податк ової служби.

На момент виникнення спірн их правовідносин спеціальни м законом з питань оподаткув ання, який установлював поря док погашення зобов' язань ю ридичних або фізичних осіб п еред бюджетами та державними цільовими фондами з податкі в і зборів (обов' язкових пла тежів), нарахування і сплати п ені та штрафних санкцій, що за стосовуються до платників по датків контролюючими органа ми, у тому числі за порушення у сфері зовнішньоекономічної діяльності, та визначав проц едуру оскарження дій органів стягнення був Закон України «Про порядок погашення зобо в' язань платників податків перед бюджетами та державни ми цільовим фондами»№ 2181- ІІІ від 21 грудня 2000 року, з наступни ми змінами і доповненнями (да лі - Закон № 2181- ІІІ).

Відповідно до п.5.3.1 ст. 5 Закону № 2181-ІІІ платник податків зобо в' язаний самостійно сплати ти суму податкового зобов' я зання, зазначену у поданій ни м податковій декларації, про тягом десяти календарних дні в, наступних за останнім днем відповідного граничного стр оку, передбаченого підпункто м 4.1.4 пункту 4.1 статті 4 цього Зак ону для подання податкової д екларації, а саме за базовий п одатковий (звітний) період (ка лендарний місяць, календарн ий квартал, календарний рік) д ень закінчення процедури адм іністративного оскарження в важається днем узгодження п одаткового зобов' язання пл атника податків і підлягає с платі.

Відповідно пп. 5.4.1 п.5.4 ст. 5 Зако ну № 2181-ІІІ узгоджена сума пода ткового зобов' язання, не сп лачена платником податків у встановлені строки, визначає ться сумою податкового боргу платника податків.

Згідно наявних в матеріала х справи податкових декларац ій з податку на додану вартіс ть за грудень 2010 року - лютий 20 11 року на загальну суму 1 355 грн. та декларацій з податку на пр ибуток підприємств за лютий 2011 року на загальну суму 892 грн. в бачається, що ТзОВ «Захід Еко Фарб»самостійно визначало р озмір вказаних податків, які підлягали сплаті до бюджету , однак своєчасно їх не сплачу вало.

З 01 січня 2011 року відносини, що виникають у сфері справлянн я податків і зборів, зокрема, в изначення вичерпного перелі ку податків та зборів, що спра вляються в Україні, порядок ї х адміністрування, платників податків та зборів, їх права т а обов' язки, компетенцію ко нтролюючих органів, повноваж ення і обов' язки їх посадов их осіб під час здійснення по даткового контролю, а також в ідповідальність за порушенн я податкового законодавства , регулюються Податковим код ексом України.

Відповідно пункту 14.1.175. статт і 14 Податкового кодексу Украї ни податковий борг - сума гр ошового зобов' язання (з ура хуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно уз годженого платником податкі в або узгодженого в порядку о скарження, але не сплаченого у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахован а на суму такого грошового зо бов' язання.

Відповідно до абзацу друго го пункту 46.6. статті 46 Податков ого кодексу України до визна чення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають ч инності для складання звітно сті з податкового періоду, що настає за податковим період ом, у якому відбулося їх оприл юднення, є чинними форми декл арацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Відповідно до підпункту 49.18.2 . пункту 49.18. статті 49 Податковог о кодексу України податкові декларації, крім випадків, пе редбачених цим Кодексом, под аються за базовий звітний (по датковий) період, що дорівнює календарному кварталу або к алендарному півріччю (у тому числі в разі сплати кварталь них або піврічних авансових внесків) - протягом 40 календа рних днів, що настають за оста ннім календарним днем звітно го (податкового) кварталу (пів річчя).

Відповідно до пункту 57.1. стат ті 57 Податкового кодексу Укра їни платник податків зобов' язаний самостійно сплатити с уму податкового зобов' язан ня, зазначену у поданій ним по датковій декларації, протяго м 10 календарних днів, що наста ють за останнім днем відпові дного граничного строку, пер едбаченого цим Кодексом для подання податкової декларац ії, крім випадків, встановлен их цим Кодексом.

Матеріалами справи підтв ерджується наявність податк ового боргу ТзОВ «Захід Еко Б уд», розмір якого, з урахуванн ям переплати, становить 2 026 грн . 99 коп.

На виконання положень ст. 6 З акону № 2181-ІІІ, чинного на момен т виникнення податкового бор гу відповідача, ДПІ у Галицьк ому районі м. Львова надіслал о на адресу відповідача перш у податкову вимогу від 31.12.2010 рок у № 1/1793.

Оцінивши зібрані по справі та дослідженні в судовому за сіданні докази в їх сукупнос ті, суд прийшов до переконанн я, що позовні вимоги є обґрунт ованими.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодекс у адміністративного судочин ства України судові витрати з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст.7-14, 69-71, 86, 87, 94, 159, 160-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

п о с т а н о в и в :

Позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з об меженою відповідальністю «З ахід Еко Фарб»(місцезнаходже ння: вул. Винниченка 12, м. Львів, 79034, код ЄДРПОУ 30388598) до Державног о бюджету України 2 026 (дві тисяч і двадцять шість) грн. 99 коп. под аткового боргу.

Апеляційна скарга подаєт ься до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Львівський окружний адм іністративний суд з одночасн им надсиланням копії апеляці йної скарги особою, яка її под ає, до суду апеляційної інста нції.

Апеляційна скарга на поста нову суду подається протягом десяти днів з дня її проголош ення.

У разі застосування судом ч . 3 ст. 160 Кодексу адміністративн ого судочинства України апел яційна скарга подається прот ягом десяти днів з дня отрима ння копії постанови.

Постанова набирає законн ої сили в строк та в порядку, п ередбаченому ст. 254 Кодексу ад міністративного судочинств а України.

Повний текст постанови в иготовлений 10 травня 2011 року.

Суддя Хо ма О.П.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.05.2011
Оприлюднено09.06.2011
Номер документу16038626
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3133/11/1370

Постанова від 05.05.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 21.03.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 21.03.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні