Постанова
від 01.06.2011 по справі 15/139-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

01.06.2011 справа № 15/139-б

За заявою (боржник) Тов ариства з обмеженою відповід альністю "Біт-Блок Зв'язок" (ко д ЄДРПОУ 34578917)

про в изнання банкрутом

Суддя

Представники:

від заявника (боржника) - Ба гнюк І.В.

арбітражний керуючий - Банд ура І.В.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення с прави про визнання боржника банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 29.01.2011 порушен о провадження у справі № 15/139-б з а особливостями передбачени ми ст. 51 Закону України «Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом».

У судовому засіданні 01.06.2011 су д заслухав представника заяв ника (боржника), який надав поя снення по суті справи та підт римав у повному обсязі позов ні вимоги.

Крім того, у судовому засіда нні суду оглянув оригінали д окументів, копії яких долуче ні до матеріалів справи.

З матеріалів справи вбачає ться, що боржник припинив сво ю діяльність та його майна не достатньо для задоволення ви мог кредитора.

Оскільки ліквідатор (лікві даційна комісія) зобов' язан і звернутися в господарський суд із заявою про порушення с прави про банкрутство юридич ної особи у разі, якщо вартост і майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рі шення про ліквідацію, недост атньо для задоволення вимог кредиторів, а також за наявно сті інших ознак, що свідчать п ро неспроможність суб' єкта підприємницької діяльності виконати грошові зобов' яза ння після настання встановле ного строку їх сплати, у суду є всі підстави для визнання бо ржника банкрутом та відкритт я ліквідаційної процедури.

Заявником (боржником) подан о клопотання про призначення ліквідатором боржника арбіт ражного керуючого Бандуру Ів ана Васильовича (ліцензія се рії НОМЕР_1 від 19.11.2010).

Згідно з ч. 2 ст. 51 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом”, за резул ьтатами розгляду заяви про п орушення справи про банкрутс тво юридичної особи, майна як ої недостатньо для задоволен ня вимог кредиторів, господа рський суд визнає боржника, я кий ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну проц едуру, призначає ліквідатора .

Суд вважає за доцільне задо вольнити клопотання заявник а (боржника) та призначити лік відатором боржника арбітраж ного керуючого Бандуру Івана Васильовича.

Крім того, нормами ст. 51 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” не визначений порядок або ос обливості здійснення ліквід аційної процедури у справі п ро банкрутство, то ліквідаці йна процедура щодо боржника, що ліквідується власником, з дійснюється також відповідн о до вимог, що передбачені роз ділом ІІІ Закону - “Ліквідаці йна процедура”. Отже, на лікві датора покладаються, зокрема , обов' язки ліквідатора у сп раві про банкрутство, що пере дбачені ст.ст. 23, 25, 51 Закону. Відп овідно до ч.3 ст.23 Закону, ліквід атор зобов' язаний опубліку вати в офіційних друкованих органах відомості про визнан ня боржника банкрутом та від криття відносно останнього л іквідаційної процедури.

Також, з положень ч.3 ст. 51 Зако ну вбачається, що кредитори м ають право заявити свої прет ензії до боржника, який лікві дується, в місячний строк з дн я публікації оголошення про визнання боржника. який лікв ідується, банкрутом.

Крім того, відповідно до пол ожень ст. 32 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом” ліквідатор зо бов' язаний подати господар ському суду звіт та ліквідац ійний баланс.

Звіт ліквідатора повинен м істити: докази вчинення нале жних дій ліквідатором по вия вленню активів та пасивів бо ржника, встановлення неможли вості відновлення платоспро можності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів , встановлення неможливості задоволення визначених за зв ітом ліквідатора вимог креди торів та необхідності у зв' язку з цим ліквідації боржни ка, обґрунтування оплати пос луг арбітражного керуючого ( якщо є звіт про його витрати т а оплату послуг). До звіту лікв ідатора повинні додаватись п исьмові пояснення та докази проведення ліквідаційної пр оцедури, реєстр вимог кредит орів (в разі наявності кредит орів), докази наявності актив ів боржника, докази вчинення ліквідатором дій по встанов ленню грошових вимог кредито рів, докази встановлення ная вності заставних вимог шляхо м надіслання відповідних зап итів до державної податкової інспекції, державних реєстр аторів заборон рухомого та н ерухомого майна (постанова В ищого господарського суду Ук раїни від 28.11.2007 р. у справі № 24/81-б). На підставі викладеного , керуючись ст. ст. 22, 23, 24, 25, 51 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом То вариство з обмеженою відпові дальністю "Біт-Блок Зв'язок" (0368 0, м. Київ, пр-т. Перемоги 49/2, код ЄД РПОУ 34578917).

2. Припинити процедуру розпо рядження майном.

3. Відкрити ліквідаційну про цедуру.

4. Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Бандуру Івана Васильович а (ліцензія серії НОМЕР_1 в ід 19.11.2010).

5. Зобов' язати ліквідатор а у п' ятиденний строк з дня п рийняття постанови про визна ння боржника банкрутом подат и до офіційного друкованого органу Верховної Ради Україн и чи Кабінету Міністрів Укра їни оголошення про визнання боржника банкрутом і відкрит тя ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлен ня кредиторів боржника, що лі квідується власником та пові домлення їх (кредиторів) про в изнання зазначеного боржник а банкрутом. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційн ої процедури повинні містити : найменування та інші реквіз ити боржника, визнаного банк рутом, найменування господар ського суду, в провадженні як ого знаходиться справа про б анкрутство, дату прийняття г осподарським судом постанов и про визнання боржника банк рутом і відкриття ліквідацій ної процедури, відомості про ліквідатора (ліквідаці йну комісію).

6. Зобов' язати ліквідатор а надати суду докази публіка ції оголошення в офіційному друкованому органі про визна ння боржника банкрутом та ві дкриття ліквідаційної проце дури протягом двох тижнів з м оменту опублікування (ори гінал примірника газети).

7. Підприємницьку діяльні сть банкрута завершити.

8. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань вважати та ким, що настав з 01.06.2011.

9. Припинити нарахування неу стойки (штрафу, пені), проценті в та інших економічних санкц ій по всіх видах заборговано сті банкрута з 01.06.2011.

10. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 01.06.2011.

11. Зобов' язати ліквідатора надати суду ліквідаційний б аланс банкрута та звіт лікві датора до 01.06.2012. Звіт лік відатора повинен містити: до кази вчинення належних дій л іквідатором по виявленню акт ивів та пасивів боржника, вст ановлення неможливості відн овлення платоспроможності б оржника внаслідок вжитих лік відатором заходів, встановле ння неможливості задоволенн я визначених за звітом лікві датора вимог кредиторів та н еобхідності у зв' язку з цим ліквідації боржника. До звіт у ліквідатора повинні додава тись письмові пояснення та д окази проведення ліквідацій ної процедури, реєстр вимог к редиторів (в разі наявності к редиторів) з урахуванням вим ог ініціюючого кредитора, до кази встановлення наявності активів боржника та докази в чинення ліквідатором дій по встановленню грошових вимог кредиторів шляхом надісланн я відповідних запитів до дер жавної податкової інспекції , Головного управління стати стики; Київського міського б юро технічної інвентаризаці ї та реєстрації права власно сті на об"єкти нерухомого май на; Головного управління зем ельних ресурсів; УДАІ МВС Укр аїни в м. Києві; Київської місь кої інспекції державного тех нічного нагляду; Держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку; державни х реєстраторів заборон рухом ого та нерухомого майна Держ авного підприємства «Інформ аційний центр»Міністерства юстиції України; Державного підприємства «Український і нститут промислової власнос ті»Філія «Український центр інноватики та патентно-інфо рмаційних послуг»; Державног о департаменту інтелектуаль ної власності; Інспекції гол овного державного реєстрато ра флоту України; Державної м итної служби України; Держав ної авіаційної адміністраці ї Міністерства транспорту та зв"язку України, тощо.

12. Копію постанови направит и заявнику (боржнику) та лікві датору.

13. Копію постанови для відом а направити в Прокуратуру м. К иєва, ДПА у м. Києві, м. Київ. вул . Шолуденка, 33/19 (Управління по з абезпеченню оперативно-прав ового супроводження матеріа лів ДПС в судових установах У ПМ ДПА у м. Києві), Державній по датковій інспекції за місцез находженням боржника та держ авному реєстратору за місцез находженням боржника.

Суддя М.Г. Хоменко

Дата ухвалення рішення01.06.2011
Оприлюднено08.06.2011
Номер документу16055014
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/139-б

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 22.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 01.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні