Постанова
від 13.04.2011 по справі 2а-16288/10/12/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Севастопольська, 43, м . Сімферополь, Автономна Респ убліка Крим, Україна, 95013

ПОСТАНОВА

Іменем України

13 квітня 2011 р. 12:45 Справа №2а-16288/10/12/0170

Окружний адміністратив ний суд Автономної Республік и Крим у складі головуючого с удді Котаревої Г.М., при секрет арі Лиган М.В.

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовом Управління Пен сійного фонду України в м. Кер ч АРК

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Твид"

про стягнення заборговано сті в сумі 359,36грн

від позивача - не з' явивс я;

від відповідача - не з' явився

Суть спору: Управлінн я Пенсійного фонду України в м. Керч АР Крим звернулось до Окружного адміністративног о суду АР Крим з адміністрати вним позовом про стягнення з Товариства з обмеженою відп овідальністю «Твид» 359,36грн. за боргованості зі сплати страх ових внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування.

Ухвалами Окружного а дміністративного суду АР Кри м від 15.12.10р. відкрито проваджен ня по адміністративній справ і та закінчено підготовче пр овадження та призначено спра ву до судового розгляду.

Позивач явку свого предста вника у судове засідання не з абезпечив, про час, день та міс це його проведення був повід омлений належним чином, нада в суду клопотання про розгля д справи за відсутності свог о представника.

Відповідач заперечення на позов до суду не надіслав, явк у свого представника у судов е засідання не забезпечив, пр о час, дату та місце його прове дення повідомлений належним чином, про причини неявки суд не повідомив.

Розглянувши матеріали спр ави, дослідивши надані доказ и, суд

ВСТАНОВИВ:

Відповідач зареєстров аний як платник страхових вн есків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня в Управлінні Пенсійного ф онду України в м. Керч АР Крим.

Принципи, основи та механіз м функціонування системи заг альнообов' язкового держав ного пенсійного страхування визначались у Законі Україн и «Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я» від 09.07.03р. №1058-IV.

Згідно ст. 1 Закону (в редакці ї, яка діяла на момент виникне ння заборгованості зі сплати страхових внесків та прийня ття позивачем рішення про за стосування фінансових санкц ій) страхові внески - це кошти відрахувань на соціальне стр ахування та збір на обов'язко ве державне пенсійне страхув ання, сплачені згідно із зако нодавством, що діяло раніше; к ошти, сплачені на загальнооб ов'язкове державне пенсійне страхування відповідно до ць ого Закону.

Ст. 3 Закону визначала, що Пен сійний фонд і юридичні особи є суб'єктами системи пенсійн ого забезпечення в Україні.

Відповідно до ч.2 ст. 5 Закону виключно цім Законом визнача вся порядок нарахування, обч ислення та сплати страхових внесків, а також стягнення за боргованості за цими внескам и.

Страхувальники були зобов ' язані сплачувати страхові внески, нараховані за відпов ідний базовий звітний періо д, не пізніше ніж через 20 днів із дня закінчення цього пері оду (ч. 6 ст. 20 Закону).

Згідно з ч. 6 ст. 17 Закону, страх увальник був зобов'язаний на раховувати, обчислювати і сп лачувати в установлені строк и та в повному обсязі страхов і внески.

На підставі п.2.1 «Порядку фор мування та подання страхувал ьниками звіту щодо сум нарах ованих внесків на загальнооб ов'язкове державне пенсійне страхування органам Пенсійн ого фонду України», затвердж еного постановою правління П енсійного фонду України № 26-1 в ід 05.11.2009 і зареєстрованого в Мін істерстві юстиції України 24.11 .2009 за № 1136/17152, з 1 січня 2010 року страх увальники, крім осіб, зазначе них в пунктах 2.2 - 2.4 цього розділ у, формують та подають до орга нів Пенсійного фонду звіт не пізніше ніж через 20 календарн их днів із дня закінчення баз ового звітного періоду.

Згідно з розрахунками стра хових внесків на загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування за грудень 2009 рок у - травень 2010 року, поданим в по рядку звітності, за відповід ачем утворилась заборговані сть зі сплати страхових внес ків в сумі 3261,52грн. (а.с. 8-13), проте з урахуванням часткової сплат и, на день розгляду справи, заб оргованість відповідача ста новить 359,36грн. (а.с. 6).

Частиною 14 ст. 106 Закону №1058, вст ановлено, що страхувальник у десятиденний строк має прав о оскаржити у судовому поряд ку рішення органу Пенсійного фонду про нарахування пені а бо накладення штрафу.

Відповідно до абз. 8 ч.3 ст. 106 За кону України №1058 у разі якщо ст рахувальник, який одержав ви могу територіального органу Пенсійного фонду про сплату недоїмки і протягом десяти р обочих днів після її отриман ня не сплатив зазначену у вим озі суму недоїмки разом з зас тосованою до нього фінансово ю санкцією, включеної до вимо ги, або не узгодив вимогу з від повідним органом Пенсійного фонду, або не оскаржив вимогу в судовому порядку, а також у разі якщо страхувальник узго див вимогу, але не сплатив узг оджену суму недоїмки протяго м десяти робочих днів після о тримання узгодженої вимоги, відповідний орган Пенсійног о фонду звертається в устано вленому законом порядку і по дає вимогу про сплату недоїм ки до відповідного підрозділ у державної виконавчої служб и. У зазначених випадках орга н Пенсійного фонду також має право звернутися до суду чи г осподарського суду з позовом про стягнення недоїмки. У раз і звернення органу Пенсійног о фонду з позовом про стягнен ня недоїмки до господарськог о суду передбачені законодав ством заходи досудового врег улювання спорів не застосову ються.

Відповідно до ч.3 ст.106 Закону України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування» Управлінням була виставлена відповідачу вимо га про сплату боргу №Ю-273 від 04.07. 10р, яка була отримані останнім , про що свідчить підпис у пошт овому повідомленні (а.с. 14).

За таких обставин, станом на день розгляду справи заборг ованість відповідача зі спла ти страхових внесків на зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування станови ть 359,36грн.

Відповідно до ст. 71 КАС Украї ни відповідач не надав доказ ів сплати ним зазначеної заб оргованості.

Враховуючи вищевикладене суд дійшов висновку, що позов ні вимоги належить задовольн ити.

Керуючись ст. ст. 160-163, 167 Кодекс у адміністративного судочин ства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Товариства з об меженою відповідальністю «Т вид» (98300, АР Крим, м. Керч, вул. К озлова, 23, кв. 4, ЄДРПОУ 20758288) на ко ристь Управління Пенсійного фонду України в м. Керч АР Кри м 359,36грн. заборгованості.

У разі неподання апеляційн ої скарги, постанова набирає законної сили через 10 днів з д ня її проголошення (у разі про голошення відповідно до ст. 160 КАС України вступної та резо лютивної частини постанови в судовому засіданні , або, у ра зі проголошення постанови у відсутності особи, яка бере у часть у справі - з дня отрима ння нею копії постанови).

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбачених частиною че твертою статті 167 цього Кодекс у, було повідомлено про можли вість отримання копії постан ови суду безпосередньо в суд і, то десятиденний строк на ап еляційне оскарження постано ви суду обчислюється з насту пного дня після закінчення п ' ятиденного строку з момент у отримання суб' єктом владн их повноважень повідомлення про можливість отримання ко пії постанови суду.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Суддя Ко тарева Г.М.

Дата ухвалення рішення13.04.2011
Оприлюднено15.06.2011
Номер документу16057931
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-16288/10/12/0170

Постанова від 13.04.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Котарева Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні