Постанова
від 22.05.2011 по справі 2а/0470/4466/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 травня 2011 р. Справа № 2а/0470/4466/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі судді , розглянув ши в порядку скороченого про вадження адміністративний п озов Державна податкова інс пекція у Бабушкінському райо ні м. Дніпропетровська до ТО В "Снабпроммаш" про припинен ня юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

У травні 2011 року позива ч звернувся до адміністратив ного суду з вищезазначеним п озовом посилаючись на те, що в ідповідач перебуває на облік у в ДПІ у Бабушкінському райо ні м.Дніпропетровська, як пла тник податків та інших обов' язкових платежів, проте за ад ресою вказаною в установчих документах юридичної особи т овариство не знаходиться, пр о що внесено запис до Єдиного державного реєстру про відс утність юридичної особи за в казаним її місцезнаходження м.

Судом направлено на адресу відповідача ухвалу про відк риття скороченого проваджен ня, однак конверт повернувся до суду із відміткою поштово го відділення “за зазначеною адресою не проживає”. Суд дій шов висновку про можливість розгляду справи за відсутнос ті відповідача, оскільки кор еспонденція направлена за ад ресою, вказаною в Єдиному дер жавному реєстрі юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців, а тому він був повідомлен ий належним чином, відповідн о до вимог ч.4 ст.33 та ч.8 ст.35 КАС Ук раїни.

У відповідності до положен ь ст.183-2 КАС України, суд розгля дає справу в порядку скороче ного провадження.

Дослідивши матеріали спра ви, суд доходить висновку, що п озов підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Судом встановлено та матер іалами справи підтверджено, що юридична особа - ТОВ «Сна бпроммаш»зареєстрована вик онавчим комітетом Дніпропет ровської міської ради 17 верес ня 2007 року, реєстраційний номе р 10002603021 і включена до Єдиного ре єстру підприємств та організ ацій України та перебуває на обліку в Державній податков ій інспекції у Бабушкінськом у районі м.Дніпропетровська, як платник податків та інших обов' язкових платежів.

Згідно довідки з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб підприє мців серії АЕ №815927. внесено зап ис №11 щодо відсутності юридич ної особи за адресою: м.Дніп ропетровськ, проспект Гагарі на, буд. 104, кв. 102.

Відповідно до п.2 ст.9 Закону У країни «Про систему оподатку вання»платники податків і зб орів (обов'язкових платежів) з обов'язані подавати до держа вних податкових органів та і нших державних органів відпо відно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, п ов'язані з обчисленням і спла тою податків і зборів (обов'яз кових платежів).

Пунктом 5 частиною 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців» встановлено, що підставами д ля постановляння судового рі шення щодо припинення юридич ної особи, що не пов'язано з ба нкрутством юридичної особи, зокрема є наявність в Єдином у державному реєстрі запису про відсутність юридичної ос оби за вказаним її місцезнах одженням.

Інструкцією про порядок об ліку платників податків, зат вердженою наказом Державної податкової адміністрації Ук раїни від 19.02.1998 № 80, зареєстрован ого в Міністерстві юстиції У країни 14.12.1998 за № 791/3231, передбачен о, якщо платник податків не м ає заборгованості перед бюдж етом та у разі за наявності в Є диному державному реєстрі за пису про відсутність юридичн ої особи за вказаним її місце знаходженням керівник орган у державної податкової служб и приймає рішення у вигляді р озпорядження відносно суб'єк та господарювання - про зверн ення до суду або господарськ ого суду із заявою (позовною з аявою) про припинення юридич ної особи.

21 березня 2010 року начальнико м ДПІ у Бабушкінському район і м.Дніпрпоетровська видано розпорядження №9 про звернен ня до суду із позовною заявою про припинення юридичної ос оби ТОВ «Снабпроммаш».

Позивачем подано документ и, які підтверджують відсутн ість у відповідача заборгова ності перед бюджетом.

З урахуванням сукупності в икладених обставин, враховую чи вимоги чинного законодавс тва, суд доходить висновку пр о задоволення позову.

Відповідно до ч.4 ст.183- 2 КАС України суддя розглядає справу в порядку скороченог о провадження одноособово, б ез проведення судового засід ання та виклику осіб, які беру ть участь у справі.

За результатами розгляду справи у скороченому провад женні суддя, оцінивши повідо млені позивачем обставини, п еревіривши матеріали справи що надійшли до суду, з' ясува вши, що заперечення по справі не надійшли, як і заяви про ви знання позову, розглянувши с праву у встановлений законом 3-денний строк відповідно до п .2 ч.5 ст.183-2 КАС України - вважає, що є достатньо підстав для пр ийняття законного та обґрунт ованого судового рішення про припинення юридичної особи.

З урахуванням сукупності в икладених обставин, враховую чи вимоги чинного законодавс тва, суд доходить висновку пр о задоволення позову

На підставі викладеног о та керуючись ст.ст.183-2, 158-163 КАС, с уд, -

ПО СТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Товариства з обмеженою відп овідальністю «Снабпроммаш» (код ЄДРПОУ 33971771), зареєстровано го Державною податковою інсп екцією у Бабушкінському райо ні м.Дніпропетровську.

Копію постанови направити Управлінню з питань реєстра ції юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оків подання апеляційної ска рги, якщо вона була подана у вс тановлені строки. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі в десятиденн ий строк з дня отримання копі ї постанови апеляційної скар ги, з подачею її копій відпові дно до кількості осіб, які бер уть участь у справі.

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною .

Суддя

В.В. Кальник

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.05.2011
Оприлюднено15.06.2011
Номер документу16062093
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/4466/11

Ухвала від 18.04.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кальник Віталій Валерійович

Постанова від 22.05.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кальник Віталій Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні