Постанова
від 08.06.2011 по справі 2а/0470/5302/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 травня 2011 р. Справа № 2а/0470/5302/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі судді Рябчук О.С., р озглянувши в порядку скороче ного провадження адміністра тивний позов Нікопольські й об'єднаній державній пода тковій інспекції до Приватн ому підприємству "Торгівельн о-транспортний альянс "Транс -Інтернешнл" про припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

06 травня 2011 року Нікоп ольська об' єднана держав на податкова інспекція зверн улась до Дніпропетровського окружного адміністративног о суду з адміністративним по зовом до Приватного підприєм ства «Торгівельно-транспорт ний альянс «Транс-Інтернейшн л» про припинення юридичної особи.

В обґрунтування позовних в имог позивач зазначає, що від повідач перебуває на обліку в Нікопольській об' єдн аній державній податковій ін спекції як платник податків та інших обов'язкових платеж ів, в порушення вимог чинного законодавства не подає звіт ність про отримані доходи з 01. 04.2010 року, що не дає можливості к онтролюючим органам здійсню вати контроль за додержанням вимог податкового та іншого законодавства, заборгованос ті по платежам до бюджету не м ає.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 33 К одексу адміністративного су дочинства України у разі нен адання особами, які беруть уч асть у справі, інформації щод о їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомле ння надсилаються: юридичним особам та фізичним особам-пі дприємцям - за адресою місц езнаходження (місця проживан ня), що зазначена в Єдиному дер жавному реєстрі юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців. У разі відсутності осіб, я кі беруть участь у справі, за т акою адресою вважається, що с удовий виклик або судове пов ідомлення вручене їм належни м чином.

Відповідач належним чином повідомлений про розгляд сп рави Дніпропетровським окру жним адміністративним судом , що підтверджується поштови м конвертом з відміткою про н езнаходження юридичної особ и за офіційною адресою від 17.05.2 011р. Відповідач протягом десят и днів не наддав до суду запер ечень проти позову та позов н е визнав.

Згідно пункту 2 частини 5 ста тті 183-2 Кодексу адміністратив ного судочинства України спр ава повинна бути розглянута у порядку скороченого провад ження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, перед баченого для надання запереч ень або заяви про визнання по зову, якщо до суду не було пода но заперечення відповідача т а за умови, що справа розгляда ється судом за місцезнаходже нням відповідача.

Суд, дослідивши матеріали с прави, приходить до наступно го висновку.

Приватне підприємство «То ргівельно-транспортний алья нс «Транс-Інтернейшнл» заре єстроване рішенням Виконавч ого комітету Нікопольсько ї міської ради Дніпропетро вської області від 22.07.2003 р. № 10001649626 (а.с. 4).

З 06.08.2003 р. відповідач перебува є на обліку в Нікопольській об' єднаній державній под атковій інспекції.

Згідно з Актом Нікопольс ької об' єднаної державно ї податкової інспекції від 08.0 4.2011 р. № 4/15-1 (а.с. 8) Приватне підприє мство «Торгівельно-транспор тний альянс «Транс-Інтернейш нл» з 01.04.2010 року не подає податк ові декларації та інші докум енти, пов' язані з обчисленн ям та сплатою податків та збо рів.

Позивачем надано довідку, п ро відсутність у Приватного підприємства «Торгівельно-т ранспортний альянс «Транс-Ін тернейшнл» заборгованості п еред бюджетом (а.с. 8) та розпоря дження начальника Нікопол ьської об' єднаної держав ної податкової інспекції від 22.04.2011 року № 33-р (а.с. 10) про зверненн я з відповідним позовом до су ду.

Відповідно до п.п. 16.1.3. п. 16.1 ст. 16 П одаткового кодексу України п латник податків зобов' язан ий подавати до контролюючих органів у порядку, встановле ному податковим та митним за конодавством, декларації, зв ітність та інші документи, по в' язані з обчисленням і спл атою податків та зборів.

Згідно зі ст. 38 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців» № 755-IV від 15.05. 2003 року, підставами для постан овлення судового рішення про припинення юридичної особи є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Згідно з п. 11.10. Порядку обліку платників податків, зборів (о бов'язкових платежів) затвер дженого наказом Державної по даткової адміністрації Укра їни № 979 від 22.12.2010 р., якщо платник п одатків не має заборгованост і перед бюджетом, та у разі неп одання протягом одного року в органи державної податково ї служби податкових декларац ій, документів податкової зв ітності, то керівник органу д ержавної податкової служби п риймає рішення у вигляді роз порядження відносно платник а податків - про звернення до с уду або господарського суду із заявою (позовною заявою) пр о припинення юридичної особи чи підприємницької діяльнос ті фізичної особи - підприє мця.

Відповідно до ч. 1 п. 67.2 ст. 67 Под аткового кодексу України від 02.12.2010 року № 2755 - V - органи держа вної податкової служби в уст ановленому законом порядку м ають право звертатися до суд у про винесення судового ріш ення щодо припинення юридичн их осіб або припинення підпр иємницької діяльності фізич ної осіб - підприємців.

Судом встановлено, що відпо відач не надає до контролююч ого органу податкові деклара ції та інші документи, пов' я зані з обчисленням та сплато ю податків та зборів більше о дного року, не має заборгован ості перед бюджетом, позивач ем вжиті всі заходи для зверн ення до суду з позовною заяво ю про припинення юридичної о соби.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає позовні вимоги по зивача обґрунтованими та так ими, які підлягають задоволе нню в повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 11, 14, 70, 71, 86, 159-163, 1832 К одексу адміністративного су дочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Нікопольської об' єдна ної державної податкової інс пекції до Приватного підприє мства «Торгівельно-транспор тний альянс «Транс-Інтернейш нл» про припинення юридичної особи - задовольнити в повном у обсязі.

Припинити юридичну особу - Приватне підприємство «Торг івельно-транспортний альянс «Транс-Інтернейшнл» (код ЄДР ПОУ 32607867), зареєстроване рішенн ям Виконавчого комітету Ні копольської міської ради Д ніпропетровської області ві д 22.07.2003 р. № 10001649626.

Копію постанови направити управлінню з питань державн ої реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців для внесення державним р еєстратором відповідного за пису до ЄДРПОУ.

Відповідно до частини 1 стат ті 256 Кодексу адміністративно го судочинства України поста нова підлягає негайному вико нанню.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подання а пеляційної скарги через Дніп ропетровський окружний адмі ністративний суд з одночасни м направленням копії апеляці йної скарги особою, яка її под ає, до суду апеляційної інста нції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі складення постанови у повно му обсязі, а також прийняття п останови у письмовому провад женні апеляційна, скарга под ається протягом десяти днів з дня отримання копії постан ови.

У разі якщо справа розгляда лась судом за місцезнаходжен ням суб'єкта владних повнова жень і він не був присутній у с удовому засіданні під час пр оголошення судового рішення , але його було повідомлено пр о можливість отримання копії постанови суду безпосереднь о у суді, то десятиденний стро к на апеляційне оскарження п останови суду обчислюється з наступного дня після закінч ення п'ятиденного строку з мо менту отримання суб'єктом вл адних повноважень повідомле ння про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова суду набирає зак онної сили відповідно до вим ог ст. 254 Кодексу адміністрати вного судочинства України.

Суддя

О.С. Рябчук

Дата ухвалення рішення08.06.2011
Оприлюднено15.06.2011
Номер документу16063496
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/5302/11

Ухвала від 11.05.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Постанова від 08.06.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні