Постанова
від 06.06.2011 по справі 2а-0870/3082/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 червня 2011 року Справа № 2а-0870/3082/11

10 год. 00 хв.

Запорізький окружний адмі ністративний суд у складі

головуючого судді Каракуш і С.М.

при секретарі Гончаренко А .І.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у адміністративну справу

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспек ція у Хортицькому районі м. За поріжжя звернулась до суду і з позовом до Приватного підп риємства «Перспектива - 2009», в якому просить припинити юр идичну особу Приватне підпри ємство «Перспектива - 2009».

При відкритті провадження у справі як треті особи, які н е заявляють самостійних вимо г на предмет спору на стороні відповідача, залучені засно вники Приватного підприємст ва «Перспектива - 2009» ОСОБА _1 та Товариство з обмеженою відповідальністю «Крок Г. Т.».

Позовні вимоги про припине ння юридичної особи обґрунто вані не наданням звітності д о ДПІ у Хортицькому районі м. З апоріжжя з 2001 року та відсутні стю заборгованості до бюджет у та переплат з обов' язкови х платежів

Представником позивача по дано клопотання про розгляд справи без участі представни ка ДПІ у Хортицькому районі м . Запоріжжя та про підтриманн я позовних вимог в повному об сязі.

Представник відповідача т а третя особа ОСОБА_1 у суд ове засідання не з' явились, про дату, час та місце розгляд у справи повідомлялись належ ним чином, про причини неявки не повідомили, заперечень пр оти позову і будь-яких заяв до суду не надіслали, у зв' язку з чим суд розглянув справу на підставі наявних доказів.

Представник третьої особи Товариство з обмеженою відп овідальністю «Крок Г.Т.» у судове засідання не з' явил ась, про дату, час та місце роз гляду справи повідомлялась н алежним чином, про що свідчит ь особистий підпис уповноваж еної особи підприємства у ро зписці про повідомлення судо м про встановлену дату і час н ового судового засідання, як а міститься в матеріалах спр ави.

Враховуючи подане клопота ння представником позивача, відповідно до ст.128 КАС Україн и, розгляд справи проводився на підставі наявних доказів .

Відповідно до п.1 ст.41 КАС Укр аїни, фіксування судового за сідання за допомогою звукоза писувального технічного зас обу не здійснювалось.

З' ясувавши обставини спр ави та перевіривши їх доказа ми, суд приходить до висновку , що позов підлягає задоволен ню з наступних підстав.

Приватне підприємство «Пе рспектива - 2009» (код ЄДРПОУ 361937 72) зареєстроване Виконавчим к омітетом Запорізької місько ї ради 20.10.2008 за № 1 103 102 0000 024101, що підтв ерджується свідоцтвом про де ржавну реєстрацію юридичної особи №207181 серія А00.

Згідно довідки ДПІ у Хортиц ькому районі м. Запоріжжя від 15.04.2011р. №2087/10/10-012 відповідачем пода ткова звітність не надається з 2001 року.

Відповідно до довідки ДПІ № 2091/10/10-012 від 15.04.2011, станом на 15.04.2011 у При ватного підприємства «Персп ектива - 2009» відсутня заборг ованість із сплати податків, зборів (обов' язкових плате жів) до бюджету.

Згідно п.15.1 ст.15 Податкового к одексу України платниками по датків визнаються фізичні ос оби (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (рези денти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозді ли, які мають, одержують (перед ають) об'єкти оподаткування а бо провадять діяльність (опе рації), що є об'єктом оподаткув ання згідно з цим Кодексом аб о податковими законами, і на я ких покладено обов'язок із сп лати податків та зборів згід но з цим Кодексом.

Відповідно до п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 По даткового кодексу України пл атник податків зобов' язани й подавати до контролюючих о рганів у порядку, встановлен ому податковим та митним зак онодавством, декларації, зві тність та інші документи, пов 'язані з обчисленням і сплато ю податків та зборів.

Згідно п.п.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податков ого кодексу України органи д ержавної податкової служби м ають право у випадках, встано влених законом, звертатися д о суду щодо припинення юриди чної особи та підприємницько ї діяльності фізичної особи - підприємця про визнання нед ійсними установчих (засновни цьких) документів суб'єктів г осподарювання.

Відповідно до п. 67.2 ст. 67 Подат кового кодексу України, орга ни державної податкової служ би в установленому законом п орядку мають право звертатис я до суду про винесення судов ого рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємн ицької діяльності фізичних о сіб - підприємців.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону « Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців» № 755-IV, підставою для постановлення судового р ішення щодо припинення юриди чної особи, що не пов' язано з банкрутством юридичної особ и є неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону.

Судом встановлено, що відпо відачем податкова звітність не надавалась органам держа вної податкової служби з 2001 ро ку, тобто більше одного року. З наведених підстав, суд прихо дить до висновку, що адмініст ративний позов підлягає задо воленню.

На підставі викладено, ст.ст . 94, 158, 161-163 КАС України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу П риватне підприємство «Персп ектива - 2009» (вул. Новобудов, б уд. 7, м. Запоріжжя, 69076, код ЄДРПОУ 36193772).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії пос танови, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, т о десятиденний строк на апел яційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя С.М. Каракуша

Дата ухвалення рішення06.06.2011
Оприлюднено16.06.2011
Номер документу16066634
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/3082/11

Постанова від 06.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

Ухвала від 06.05.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні