Постанова
від 12.05.2011 по справі 2а-0870/2136/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 травня 2011 року о 14-00 год ині, Спра ва № 2а-0870/2136/11

Запорізький окружний ад міністративний суд

у складі: головуючого - судд і Матяш О.В.,

при секретарі Васил ьченко І.Г.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у м. Запоріжжя

адміністративну справу за позовом ДПІ у Орджонікідзев ському районі м.Запоріжжя

до ТОВ «Сільхозпроміндуст рія» про припинення юридичн ої особи,

ВСТАНОВИВ:

позивач звернувся до суду із вказаним позовом та о бґрунтовує свої вимоги тим, щ о, згідно довідки з Єдиного д ержавного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємці в, до ЄДР було внесено інформа цію щодо відсутності відпові дача за вказаною в реєстраці йних документах адресою.

Також позивач зазна чає, що ТОВ «Сільхозпромінду стрія» не надає у встановлен ому законом порядку декларац ії, документи бухгалтерської та податкової звітності до о рганів державної податкової служби: остання податкова зв ітність надавалась 17.11.2008.

Представник позивача прос ить суд позов задовольнити, п рипинити реєстрацію відпові дача та розглянути справу бе з його участі.

Відповідач та засновники Т ОВ «Сільхозпроміндустрія» у судове засідання не з'явилис я з неповажної причини, про ча с та місце слухання справи бу ли повідомлені належним чино м, проте кореспонденція пове рнулася до суду з відміткою « за неявкою адресата». Тому по дальше відкладення розгляду справи суд вбачає недоцільн им.

Згідно ст.41 КАС Україн и, у разі неявки у судове засід ання всіх осіб, які беруть уча сть у справі, фіксування судо вого засідання за допомогою звукозаписувального техніч ного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов п ідлягає задоволенню, виходяч и з наступного.

Судом встановлено, що 07.04.2008 ТОВ «Сільхозпроміндустр ія» було зареєстроване вико навчим комітетом Запорізько ї міської ради як суб'єкт під приємницької діяльності-юри дична особа.

Згідно довідки з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців, до ЄДР було внесено зап ис №3 про відсутність відпові дача за адресою: м. Запоріжжя, вул. Рекордна, б.20 -А, кв.204.

Відповідно до довідки ДПІ, в ідповідач не звітує до орга нів державної податкової слу жби, остання звітність надан а ним за листопад 2008 року, забор гованість перед бюджетом у н ього відсутня.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстр ацію юридичних та фізичних о сіб-підприємців» №755-IV від 15.05.2003, однією з підстав для постано влення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, є наявніст ь в Єдиному державному реєст рі запису про відсутність юр идичної особи за вказаним її місцезнаходженням та непода ння протягом року органам де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності від повідно до закону.

Відповідно до п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 П одаткового кодексу України, органи державної податкової служби у випадках, встановле них законом, мають право звер татися до суду із позовною за явою щодо припинення юридич ної особи та підприємницької діяльності фізичної особи-п ідприємця про визнання недій сними установчих (засновниць ких) документів суб' єктів г осподарювання.

Керуючись ст.ст. 158-162,167 КАС Укра їни, ст.38 Закону України «Про д ержавну реєстрацію юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців», суд

ПОСТАНОВИВ:

адміністративний позов за довольнити.

Припинити реєстраці ю товариства з обмеженою від повідальністю «Сільхозпром індустрія», код ЄДРПОУ 35842667, юри дична адреса: м. Запоріжжя, в ул. Рекордна, б.20-А, кв.204.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова може бути оскарж ена у Дніпропетровський апел яційний адміністративний су д через Запорізький окружний адміністративний суд у деся тиденний строк з дня отриман ня постанови шляхом подання апеляційної скарги.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, що її подає, до Дніпропетров ського апеляційного адмініс тративного суду.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо її не було подано. У раз і подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасова но, набирає законної сили піс ля закінчення апеляційного р озгляду справи.

Суддя О.В. Матяш

Дата ухвалення рішення12.05.2011
Оприлюднено16.06.2011
Номер документу16068109
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/2136/11

Постанова від 12.05.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Матяш Ольга Віталіївна

Ухвала від 13.04.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Матяш Ольга Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні