Ухвала
від 12.05.2011 по справі 2а-2282/11/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія 6.3

Ухвала

Про закриття провадження у справi

12 травня 2011 року Справа № 2а-2282/11/1270

Луганський окружний адміністративний суд у скла ді:

судді: Качуріно ї Л.С.,

при секретарі судового зас ідання: Анісімов ій О.В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в місті Лу ганську справу за адміністра тивним позовом ОСОБА_1 в і нтересах ОСОБА_2 до Місько го комунального підприємств а «Бюро технічної інвентариз ації», треті особи - Приватн е підприємство «Техімекс-гру п», ОСОБА_3, Публічне акціо нерне товариство «Райффай зен Банк Аваль» про визнанн я дій незаконними, зобов' яз ання вичинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

17 березня 2011 року до Луганськ ого окружного адміністратив ного суду надійшла позовна з аява ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Міського комунал ьного підприємства «Бюро тех нічної інвентаризації», трет і особи - Приватне підприєм ство «Техімекс-груп», ОСОБА _3, Публічне акціонерне това риство «Райффайзен Банк Аваль», в якій позивач просит ь визнати незаконними дії по садових осіб міського комуна льного підприємства “Бюро те хнічної інвентаризації” що до відмови у проведені техні чної інвентаризацій та у про ведені державної реєстрації , зобов' язати відповідача с касувати державну реєстраці ю відносно ПП «Техімекс-груп » та зобов' язати Міське ком унальне підприємство «Бюро т ехнічної інвентаризації» пр овести інвентаризацію будів лі, розташованої за адресою: м . Луганськ, вул. Оборонная, буд . 99-В, та зареєструвати її за О СОБА_2.

Ухвалою Луганського окруж ного адміністративного суду від 17 березня 2011 року було відк рито провадження у даній спр аві.

У судовому засіданні предс тавник третьої особи Приватн ого підприємства «Техімекс-г руп» заявив клопотання про з акриття провадження у справі у зв' язку з тим, що позовна з аява не підлягає розгляду в п орядку адміністративного су дочинства в підтвердження чо го надав суду ухвалу Лугансь кого окружного адміністрати вного суду від 21 квітня 2010 року , яка набрала законної сили.

Представник позивача прот и клопотання про закриття пр овадження у справі заперечув ав.

Представник відповідача т а представник третьої особи Луганської обласної дирекці ї публічного акціонерного то вариства “Райффайзен Банк Аваль” підтримали заявлен е клопотання.

В судове засідання не з' яв илася третя особа - ОСОБА_3 , яка була повідомлена про дат у, час та місце розгляду справ и належним чином, причини неп рибуття не повідомила.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, представн ика відповідача та представн иків третіх осіб, перевіривш и матеріали справи, суд вважа є, що провадження у справі під лягає закриттю з наступних п ідстав.

Судом встановлено, що ухвал ою Луганського окружного адм іністративного суду від 21 кві тня 2010 року відмовлено у відкр итті провадження в адміністр ативній справі №2а-2968/10/1270 за позо вною заявою ОСОБА_2 до міс ького комунального підприєм ства “Бюро технічної інвента ризації”, треті особі - ОС ОБА_5, приватне підприємств о “Техімекс-груп” та Лугансь ка обласна дирекція публічно го акціонерного товариства “ Райффайзен Банк Аваль” п ро визнання дій незаконними та зобов`язання вчинити певн і дії у зв' язку з тим, що позо вна заява не підлягає розгля ду в порядку адміністративно го судочинства.

Ухвалою Донецького а пеляційного адміністративн ого суду від 13 липня 2010 року ухв алу Луганського окружного ад міністративного суду від 21 к вітня 2010 року залишено без змі н.

У позовній заяві у справі №2 а-2968/10/1270 позивач просив суд:

- визнати дії посадових осіб міського комунального підпр иємства «Бюро технічної інве нтаризації» по відмові в про веденні технічної інвентари зації - незаконними;

- визнати дії посадових осіб міського комунального підпр иємства «Бюро технічної інве нтаризації» по відмові в про веденні державної реєстраці ї-незаконними;

- скасувати реєстрацію буді влі-недобудований склад, роз ташованої за адресою:м. Луган ськ, вулиця Оборонная, будино к №99-в за ОСОБА_5;

- скасувати реєстрацію буді влі-недобудований склад, роз ташованої за адресою:м. Луган ськ, вулиця Оборонная, будино к №99-в за ПП «Техімекс-Груп» ко д ЄДРПОУ 35156296;

- скасувати реєстрацію дого вору іпотеки будівлі - недобу дований склад, розташованої за адресою:м. Луганськ, вулиця Оборонная, будинок №99-в між ПП «Техімекс-Груп» та ЛОД ПАБ “ Райффайзен Банк Аваль” в ід 01.09.08року;

- зобов' язати міське комун альне підприємство «Бюро тех нічної інвентаризації прове сти технічну інвентаризацію будівлі-недобудований склад , розташовану за адресою:м. Луг анськ, вулиця Оборонная, буди нок №99-в;

- зобов' язати міське комун альне підприємство «Бюро тех нічної інвентаризації зареє струвати будівлю-недобудова ний склад, розташовану за адр есою:м. Луганськ, вулиця Оборо нная, будинок №99-в за ОСОБА_2 .

Відмовляючи у відкритті пр овадження у вказаної справі у зв' язку з тим, що заяву не н алежить розглядати в порядку адміністративного судочинс тва відповідно до пункту 1 час тини 1 статті 109 КАС України, суд дя зазначив, що спір за загаль ними ознаками підпадає під п оняття адміністративної спр ави, що міститься у статті 3 КА С України. Разом з тим, суд при йшов до висновку, що вирішенн я вказаного адміністративно го спору неможливе без з' яс ування питань, якими обґрунт овуються оскаржувані дії суб ' єкта владних повноважень, а саме без з' ясування закон ності підстав набуття права власності на об' єкт нерухом ості, щодо якого ці дії вчинен і, та без прийняття остаточно го судового рішення, в якому б уде розв' язано конкуренцію підстав виникнення права вл асності різних осіб на спірн е майно. Таким чином, в основі даного спору лежить спір про право власності, який відпов ідно до статті 17 КАС України н е належить вирішувати в поря дку адміністративного судоч инства, оскільки такі спори н е належать до публічно-право вих, якими обмежується адмін істративна юрисдикція (зазна чену правову позицію висловл ено Судовою палатою в адміні стративних справах Верховно го Суду України у постанові в ід 14 квітня 2009 року за результа тами перегляду за винятковим и обставинами справи за позо вом повного товариства “Кера мік” до комунального підприє мства “Ізмаїльське міжміськ е бюро технічної інвентариза ції”, треті особи - товарист во з обмеженою відповідальні стю “Кам' янський цегельний комбінат”, товариство з обме женою відповідальністю “Цег ельний завод імені М.Г. Минд ру”, про визнання протиправ ними та скасування рішень пр о відмову в реєстрації права власності на нерухоме майно , зобов' язання здійснити де ржавну реєстрацію права влас ності на об' єкт нерухомості та зобов' язання скасувати державну реєстрацію права вл асності іншої особи на спірн ий об' єкт нерухомого майна) .

У позовній заяві ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Міс ького комунального підприєм ства «Бюро технічної інвента ризації», треті особи - Прив атне підприємство «Техімекс -груп», ОСОБА_3, Публічне ак ціонерне товариство «Райф файзен Банк Аваль» позивач просить:

-визнати дії посадових осі б міського комунального підп риємства “Бюро технічної інв ентаризації” незаконними;

- зобов' язати Міське комун альне підприємство «Бюро тех нічної інвентаризації» скас увати державну реєстрацію ві дносно ПП «Техімекс-Груп» ко д ЄДРПОУ 35156296;

- зобов' язати Міське комун альне підприємство «Бюро тех нічної інвентаризації» пров ести інвентаризацію будівлі , розташованої за адресою: м. Л уганськ, вул. Оборонная, буд. 99-В ;

- зобов' язати Міське комун альне підприємство «Бюро тех нічної інвентаризації» про вести державну реєстрацію бу дівлі, розташованої за адрес ою: м. Луганськ, вул. Оборонная , буд. 99-В за ОСОБА_2.

У судовому засіданні предс тавник позивача усно уточнив вимоги відносно визнання ді й посадових осіб міського ко мунального підприємства “Бю ро технічної інвентаризації ” незаконними, і пояснив, що це дії по відмові у проведені те хнічної інвентаризацій та у проведені державної реєстра ції будівлі, розташованої за адресою: м. Луганськ, вул. Обор онная, буд. 99-В, за ОСОБА_2.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви ОСОБА_1 зв ернувся до суду в інтересах ОСОБА_2 з вимогою про скасув ання державної реєстрації бу дівлі - недобудованого скла ду, розташованого за адресою : м. Луганськ, вул. Оборонная, бу д. 99-В за третіми особами та вим огою про зобов`язання провес ти інвентаризацію та зареєст рувати будівлю за ОСОБА_2, тобто, з позовної заяви вбача ється існування конкуренції підстав виникнення права вл асності у різних осіб приват ного права, що претендують на спірне майно.

Із аналізу позовних вимог у справі №2а-2968/10/1270 за позовною зая вою ОСОБА_2 до Міського ко мунального підприємства “Бю ро технічної інвентаризації ”, треті особі - ОСОБА_5, пр иватне підприємство “Техіме кс-груп” та Луганська обласн а дирекція публічного акціон ерного товариства “Райффа йзен Банк Аваль” про визнан ня дій незаконними та зобов`я зання вчинити певні дії та у с праві за позовом ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Місь кого комунального підприємс тва «Бюро технічної інвентар изації», треті особи - Прива тне підприємство «Техімекс-г руп», ОСОБА_3, Публічне акц іонерне товариство «Райфф айзен Банк Аваль» про визна ння дій незаконними, зобов' язання вчинити певні дії суд ом встановлено, що позовні ви моги у справі №2а-2968/10/1270 за позовн ою заявою ОСОБА_2 до міськ ого комунального підприємст ва “Бюро технічної інвентари зації”, треті особі - ОСОБА _5, приватне підприємство “Т ехімекс-Груп” та Луганська о бласна дирекція публічного а кціонерного товариства “Р айффайзен Банк Аваль” про в изнання дій незаконними та з обов`язання вчинити певні ді ї містять в собі позовні вимо ги по справі за позовом ОСО БА_1 в інтересах ОСОБА_2 д о Міського комунального підп риємства «Бюро технічної інв ентаризації», треті особі - Приватне підприємство «Техі мекс-груп», ОСОБА_3, Публіч не акціонерне товариство « Райффайзен Банк Аваль» про визнання дій незаконними, зо бов' язання вчинити певні ді ї.

Статтею 72 КАС України перед бачено, що обставини, встанов лені судовим рішенням в адмі ністративній, цивільній або господарській справі, що наб рало законної сили, не доказу ються при розгляді інших спр ав, у яких беруть участь ті сам і особи або особа, щодо якої вс тановлено ці обставини.

Окрім того, судом встановле но, що ухвалою Ленінського ра йонного суду м. Луганська 31 се рпня 2010 року відкрито провадж ення у справі за позовної зая вою ОСОБА_2 до Міського ко мунального підприємства «Бю ро технічної інвентаризації », Приватного підприємства « Техімекс-груп», Публічного а кціонерного товариства «Р айффайзен Банк Аваль» про з обов' язання відповідача ск асувати державну реєстрацію відносно ПП «Техімекс-груп» та зобов' язання Міського к омунального підприємства «Б юро технічної інвентаризаці ї» провести інвентаризацію б удівлі, розташованої за адре сою: м. Луганськ, вул. Оборонна я, буд. 99-В, та зареєструвати її за ОСОБА_2. По даній справі на теперішній час триває про вадження.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 157 КАС У країни суд закриває провадже ння у справі якщо справу не на лежить розглядати в порядку адміністративного судочинс тва.

Тому, враховуючи вищенавед ене, суд приходить до перекон ання, що підлягає закриттю пр овадження у справі за позово м ОСОБА_1 в інтересах ОСО БА_2 до Міського комунально го підприємства «Бюро техніч ної інвентаризації», треті о соби - Приватне підприємств о «Техімекс-груп», ОСОБА_3 , Публічне акціонерне товари ство «Райффайзен Банк Ав аль» про визнання дій незако нними, зобов' язання вчинити певні дії з підстав того, що с праву не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Вирішення існуючого спору про права власності у різних осіб приватного права, що пре тендують на спірне майно від несено до цивільного судочин ства.

Керуючись статтями 72, 157, 165 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Закрити провадження у спра ві № 2а- 2282/11/1270 за позовом ОСОБА_ 1 в інтересах ОСОБА_2 до М іського комунального підпри ємства «Бюро технічної інвен таризації», треті особи - Пр иватне підприємство «Техіме кс-груп», ОСОБА_3, Публічне акціонерне товариство «Ра йффайзен Банк Аваль» про ви знання дій незаконними, зобо в' язання вчинити певні дії.

Роз' яснити позивачу, що ви рішення існуючого спору про права власності у різних осі б приватного права, що претен дують на спірне майно віднес ено до цивільного судочинств а.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до До нецького апеляційного адмін істративного суду.

Апеляційна скарга подаєть ся до Донецького апеляційног о адміністративного суду чер ез Луганський окружний адмін істративний суд. Копія апеля ційної скарги одночасно надс илається особою, яка її подає , до суду апеляційної інстанц ії.

Апеляційна скарга на ухвал у суду першої інстанції пода ється протягом п'яти днів з дн я проголошення ухвали. Якщо у хвалу було постановлено у пи сьмовому проваджені або без виклику особи, яка її оскаржу є, апеляційна скарга подаєть ся протягом п'яти днів з дня от римання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіст ь отримання копії ухвали суд у безпосередньо в суді, то п'ят иденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчис люється з наступного дня піс ля закінчення п'ятиденного с троку з моменту отримання су б'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду .

Ухвала набирає законної си ли після закінчення строку п одання апеляційної скарги, в становленого статтею 186 КАС Ук раїни, якщо таку скаргу не бул о подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційно ї скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження аб о набрання законної сили ріш енням за наслідками апеляцій ного провадження.

Якщо строк апеляційного ос карження буде поновлено, то в важається, що ухвала суду не н абрала законної сили.

Повторне звернення з тією самою позовною заявою н е допускається.

Суддя Л.С. Качуріна

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.05.2011
Оприлюднено16.06.2011
Номер документу16069229
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2282/11/1270

Ухвала від 12.05.2011

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Л.С. Качуріна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні