Ухвала
від 28.03.2011 по справі 2а-3720/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



                                         

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

 Львів  

"28" березня 2011 р.р.                                                                         №   2а-3720/11/1370

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Кравчук Володимир Миколайович, ознайомившись з позовною заявою   

 Управління Пенсійного фонду України в Галицькому районі м.Львова    

до

 ТзОВ "ЮК Прове"     

про стягнення заборгованості,   

В С Т А Н О В И В:

          28.03.2011 року надійшла позовна заявава  Управління Пенсійного фонду України в Галицькому районі м.Львова  до   ТзОВ "ЮК Прове"   про стягнення заборгованості в розмірі 21 461,60 гривень.

Водночас, відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 183-2 КАС України стягнення грошових сум, які ґрунтуються на рішеннях суб'єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження, відбувається в порядку скороченого провадження. Про відкриття скороченого провадження суд виносить ухвалу, копія якої невідкладно надсилається відповідачу разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів. Таким чином, у справах, що розглядаються в порядку скороченого провадження, копія позовної заяви та доданих документів відповідачеві надається судом, а не позивачем.

Відповідно до абз. 8 ч. 3 ст. 106 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», у разі якщо страхувальник, який одержав вимогу територіального органу Пенсійного фонду про сплату недоїмки і протягом десяти робочих днів після її отримання не сплатив зазначену у вимозі суму недоїмки разом з застосованою до нього фінансовою санкцією, включеної до вимоги, або не узгодив вимогу з відповідним органом Пенсійного фонду, або не оскаржив вимогу в судовому порядку, а також у разі якщо страхувальник узгодив вимогу, але не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів після отримання узгодженої вимоги, відповідний орган Пенсійного фонду звертається в установленому законом порядку і подає вимогу про сплату недоїмки до відповідного підрозділу державної виконавчої служби. У зазначених випадках орган Пенсійного фонду також має право звернутися до суду чи господарського суду з позовом про стягнення недоїмки. Таким чином, орган Пенсійного фонду набуває право на звернення до суду лише у разі, якщо платник не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів після отримання узгодженої вимоги.

Проте, з тексту позовної заяви та доданих суду документів не вбачається, чи грунтується стягнення грошових сум на рішеннях суб'єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження, зокрема чи виносилася і надсилалася відповідачеві вимога про сплату недоїмки відповідно до ст. 106 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», а тому не можливо встановити в порядку якого провадження –загального чи скороченого, слід розглядати адміністративну справу.

Відповідно до ст. 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Для усунення недоліків позовної заяви та усунення перешкод у відкритті провадження, позивачеві слід запропонувати надати докази надіслання відповідачеві копії позовної заяви та доданих до неї документів, якщо вимога про сплату недоїмки не виносилася. Якщо така вимога виносилася та надсилалася платнику (відповідачеві), - надати суду докази, які це підтверджують та їх копії для відповідача. Для виконання ухвали та усунення недоліків позивачеві слід надати час до 12 квітня 2011 року.

Роз‘яснити, що відповідно до ст. 108 КАС України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду. Позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

          Керуючись ст.ст. 106, 108, 165 КАС України, суддя  -

У Х В А Л И В:

1. Позовну заяву Управління Пенсійного фонду України в Галицькому районі м. Львова до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮК Прове» про стягнення заборгованості в розмірі 21 461,60 гривень залишити без руху.

2. Запропонувати позивачеві надати докази надіслання відповідачеві копії позовної заяви та доданих до неї документів, якщо вимога про сплату недоїмки не виносилася. Якщо така вимога виносилася та надсилалася платнику (відповідачеві), - надати суду докази, які це підтверджують та їх копії для відповідача.

3. Позивачу надати строк до 12.04.11 для усунення зазначених в мотивувальній частині ухвали недоліків.

 4. Роз‘яснити позивачеві, що якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, позовна заява повертається позивачеві.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п’яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

           Суддя                                                                               Кравчук В.М.                     

З оригіналом згідно

          Суддя                                                                        Кравчук В.М.                                                                   

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.03.2011
Оприлюднено17.06.2011
Номер документу16072210
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3720/11/1370

Постанова від 10.05.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравчук Володимир Миколайович

Ухвала від 11.04.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравчук Володимир Миколайович

Ухвала від 28.03.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравчук Володимир Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні