Постанова
від 09.06.2011 по справі 2а-5291/09/1/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Севастопольська, 43, м. Сімферополь, Автономна Рес публіка Крим, Україна, 95013

ПОСТАНОВА

Іменем України

09 червня 2011 р. Справа №2а-5291/09/1/0170

Окружний адміністр ативний суд Автономної Респу бліки Крим у складі головуюч ої судді Трещової О.Р. , при сек ретарі Сусловій Є.О. , розглян увши у відкритому судовому з асіданні адміністративну сп раву за позовом Управління пенсійного фонду України в м .Феодосія АР Крим до Відкрито го акціонерного товариства “ Феодосійська тютюнова фабри ка” про стягнення заборгован ості,

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністрати вного суду Автономної Респуб ліки Крим звернулося з позов ом Управління пенсійного фон ду України в м.Феодосія до Від критого акціонерного товари ства “Феодосійська тютюнова фабрика”про стягнення суми заборгованості у розмірі 11393,95 гривень.

Адміністративний позов м отивований тим, що 26.01.2009 року Ві дкрите акціонерне товариств о “Феодосійська тютюнова фаб рика” отримало розрахунки суми фактичних витрат на до ставку та виплату пільгових пенсій за 2009 рік.

Позивач зазначає, що станом на 30.03.2009 року Відкрите акціоне рне товариство “Феодосійськ а тютюнова фабрика” має забо ргованість перед позивачем , яка підлягає стягненню в суд овому порядку в сумі 11393,95 гриве нь, у т.ч. заборгованість з від шкодування витрат на достав ку та виплату пільгових пенс ій за списком № 2 за березень 20 09 року - 11393,95 гривень.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду АР Крим від 08. 04.2009 року суддею Цикуренко А.С. відкрито провадження в адмін істративній справі.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду АР Крим від 08. 04.2009 року закінчено підготовче провадження та справу призн ачено до судового розгляду.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду АР Крим від 17. 08.2009 року зупинено провадження у справі до набрання законно ї сили судовим рішенням у спр аві №2а-191/08 за позовом Управлін ня Пенсійного фонду України в м. Феодосія АР Крим до Відкр итого акціонерного товарист ва “Феодосійська тютюнова фа брика”про стягнення заборго ваності.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду АР Крим від 04. 05.2011 року справу прийнято до пр овадження суддею Трещовою О. Р., поновлено провадження по с праві з 09.06.2011 року.

08.06.2011 року позивачем до суду н аправлено заяву про зміну ці ни позову, в якій позивач про сив прийняти відмову Управл іння від позову в частині стя гнення 966,40 гривень та просив стягнути з Відкритого акціо нерного товариства “Феодосі йська тютюнова фабрика” на к ористь Управління суму забо ргованості в розмірі 10427,55 грив ень.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду АР Крим від 0 9.06.2011 року закрито провадження по справі в частині стягненн я з Відкритого акціонерного товариства “Феодосійська тю тюнова фабрика” суми заборго ваності у розмірі 966,40 гривень .

У судове засіданні предста вник позивача не зявився, пов ідомлений належним чином про дату, час та місце розгляду с прави, надіслав клопотання п ро розгляд справи за його від сутністю.

Представник відповідача у судове засідання не зявився , повідомлений належним чино м про дату, час та місце розгля ду справи, про причини неявки суд не повідомив.

Суд вважає можливим розгля нути справу за відсутністю п редставника позивача та пред ставника відповідача на підс таві наявних в справі матері алів, оскільки по справі дост атньо доказів для вирішення її по суті та позивачем надіс лано клопотання про розгляд справи за відсутністю його п редставника.

Дослідивши матеріали спра ви та оцінивши докази в їх сук упності, суд вважає, що уточне ні позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних під став.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.3 КАС Ук раїни справою адміністратив ної юрисдикції є переданий н а вирішення адміністративно го суду публічно-правовий сп ір, у якому хоча б однією зі ст орін є орган виконавчої влад и, орган місцевого самовряду вання, їхня посадова чи служб ова особа або інший суб'єкт, як ий здійснює владні управлінс ькі функції на основі законо давства, в тому числі на викон ання делегованих повноважен ь.

Відповідно до п. 5 частини 2 ст атті 17 КАС України юрисдикція адміністративних судів поши рюється на спори за зверненн ям суб' єкта владних повнова жень у випадках, встановлени х Конституцією та законами У країни.

Пунктом 7 ч.1 статті 3 Кодексу адміністративного судочинс тва України визначено коло с уб'єктів владних повноважень , до яких віднесено орган держ авної влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадо ва чи службова особа, інший су б'єкт при здійсненні ними вла дних управлінських функцій н а основі законодавства, в том у числі на виконання делегов аних повноважень.

Відповідно до п.1 Положення про Пенсійний фонд України, з атвердженого Указом Президе нта України від 6 квітня 2011 року N 384/2011, Пенсійний фонд України є центральним органом виконав чої влади, діяльність якого с прямовується і координуєтьс я Кабінетом Міністрів Україн и через Віце-прем'єр-міністра України - Міністра соціально ї політики України (далі - Міні стр). Пенсійний фонд України в ходить до системи органів ви конавчої влади і забезпечує реалізацію державної політи ки з питань пенсійного забез печення та збору, ведення обл іку надходжень від сплати єд иного внеску на загальнообов 'язкове державне соціальне с трахування.

Згідно з пунктом 1.1 Положенн я про управління Пенсійного фонду України в районах, міст ах і районах у містах, затверд женого постановою правління Пенсійного фонду України ві д 30.04.2002 № 8-2 (у редакції постанови правління Пенсійного фонду України від 25 лютого 2008 р. N 5-5) та з ареєстрованого в Міністерст ві юстиції України 21.05.2002 за № 442/6730 , (далі - Положення про Управлі ння Фонду) управління Пенсій ного фонду України у районах , містах і районах у містах є о рганами Фонду, підвідомчими відповідно головним управлі нням Фонду в Автономній Респ убліці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, що разо м з цими управліннями утворю ють систему органів Фонду.

Відповідно до підпункту 5 пу нкту 2.2 Положення про Управлін ня Пенсійного фонду України в районах, містах і районах у м істах, останнє, відповідно до покладених на нього завдань контролює дотримання платн иками єдиного внеску вимог з аконодавства про збір та вед ення обліку єдиного внеску н адходження страхових внескі в, єдиного внеску та інших пла тежів до Фонду від підприємс тв, установ, організацій та гр омадян, збирає у встановлено му порядку відповідну звітні сть, проводить планові та поз апланові перевірки фінансов о-бухгалтерських документів , звітів та інших документів щ одо правильності нарахуванн я та сплати страхових внескі в, єдиного внеску, призначенн я (перерахунку) і виплати пенс ій, щомісячного довічного гр ошового утримання суддям у в ідставці та інших виплат, які згідно із законодавством зд ійснюються за рахунок коштів Фонду та інших джерел, визнач ених законодавством, цільово го використання коштів Фонду в організаціях, що здійснюют ь виплату і доставку пенсій.

Отже, контроль за правильни м нарахуванням, своєчасним т а повним перерахуванням та н адходженням страхових внеск ів, інших платежів, здійснюєт ься органами Пенсійного фонд у.

Відповідно до п. 7 частини 1 ст атті 64 Закону України «Про заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування» викона вча дирекція Пенсійного фонд у та її територіальні органи мають право стягувати з плат ників страхових внесків несп лачені суми страхових внескі в.

Таким чином, Управління Пен сійного фонду в м.Феодосія АР К, реалізуючи свої завдання т а функції в правовідносинах з фізичними та юридичними ос обами, виступає як суб' єкт в ладних повноважень, який зді йснює владну компетенцію.

Отже, спір, що виникає між фі зичними, юридичними особами та органами Пенсійного фонду України, у тому числі стосовн о відшкодування витрат на ви плату пільгових пенсій являє ться публічноправовим та має розглядатися в порядку адмі ністративного судочинства.

Відповідно до частини 1 стат ті 5 Закону України “Про загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування” № 1058-ІV від 09.07.2003 року (далі - Закон) цей Зак он регулює відносини, що вини кають між суб'єктами системи загальнообов'язкового держа вного пенсійного страхуванн я. Дія інших нормативно-право вих актів може поширюватися на ці відносини лише у випадк ах, передбачених цим Законом , або в частині, що не суперечи ть цьому Закону.

Згідно з абз.2 п.1 ст.14 Закону (в новій редакції, із змінами, вн есеними згідно із Законом Ук раїни від 23.12.2010 р. N 2856-VI) страхуваль никами відповідно до цього З акону є роботодавці: підприє мства, установи і організаці ї, створені відповідно до зак онодавства України, незалежн о від форми власності, виду ді яльності та господарювання, об'єднання громадян, профспі лки, політичні партії (у тому ч ислі філії, представництва, в ідділення та інші відокремле ні підрозділи зазначених під приємств, установ, організац ій, об'єднань громадян, профсп ілок, політичних партій, які м ають окремий баланс і самост ійно ведуть розрахунки із за страхованими особами), фізич ні особи - суб'єкти підприємни цької діяльності та інші осо би (включаючи юридичних та фі зичних осіб - суб'єктів підпри ємницької діяльності, які об рали особливий спосіб оподат кування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований с ільськогосподарський подат ок), які використовують працю фізичних осіб на умовах труд ового договору (контракту) аб о на інших умовах, передбачен их законодавством, або за дог оворами цивільно-правового х арактеру, - для осіб, зазначени х у пунктах 1, 10, 15 статті 11 цього З акону.

Відповідно до ч.1 ст.15 Закону платниками страхових внескі в до солідарної системи є стр ахувальники, зазначені в ста тті 14 цього Закону, і застрахо вані особи, зазначені в части ні першій статті 12 цього Закон у.

Судом встановлено, що ВАТ “ Феодосійська тютюнова фабри ка”є юридичною особою, відпо відач зареєстрований в УПФУ в м.Феодосія АРК платником вн есків на загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання за реєстраційним номеро м 07-01-0167.

Отже, суд зазначає, що відпо відач являється страхувальн иком та платником страхових внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування.

Судом встановлено, що ВАТ “Ф еодосійська тютюнова фабрик а”є правонаступником Феодос ійської тютюнової фабрики, п роти чого відповідач не запе речує, що також підтверджуєт ься довідками відповідача що до особливого характеру та у мов праці пенсіонерів на Фео досійській тютюновій фабриц і.

Перевіряючи наявність зак онодавчо встановленого обов ' язку у ВАТ “Феодосійська тютюнова фабрика”для відшко дування витрат на виплату і д оставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списк ом № 2 судом встановлено насту пне.

Відповідно до ст.8 Закону Ук раїни "Про пенсійне забезпеч ення" виплата пенсій здійсню ється з коштів ПФУ. Відшкодув анню підлягають витрати ПФУ на виплату і доставку пенсій , призначених на пільгових ум овах відповідно до ч.2 Прикінц евих положень Закону України "Про загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування", в частині пенсій, призначени х згідно п.б ст.13 Закону Україн и "Про пенсійне забезпечення "

Відповідно до ч.2 Прикінцеви х положень Закону України "Пр о загальнообов'язкове держав не пенсійне страхування" пен сійне забезпечення застрахо ваних осіб, які працювали або працюють на підземних робот ах, на роботах з особливо шкід ливими і особливо важкими ум овами праці за списком № 1 та н а інших роботах із шкідливим и і важкими умовами праці за с писком № 2 виробництв, робіт, п рофесій, посад і показників, з атверджених Кабінетом Мініс трів України, та за результат ами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за ви слугу років, які відповідно д о законодавства, що діяло ран іше, мали право на пенсію на пі льгових умовах або за вислуг у років, здійснюється згідно з окремим законодавчим акто м через професійні та корпор ативні фонди.

До запровадження пенсійно го забезпечення через профес ійні та корпоративні фонди о собам, зазначеним в абзаці пе ршому цього пункту, пенсії пр изначаються за нормами цього Закону в разі досягнення пен сійного віку та наявності тр удового стажу, передбаченого Законом України "Про пенсійн е забезпечення".

Таким чином, суд зазначає, щ о відшкодуванню підлягають в итрати Пенсійного фонду на в иплату та доставку пенсій, пр изначених на пільгових умова х відповідно до п. “б”- “з” ст .13 Закону України "Про пенсійн е забезпечення".

Згідно пункту 6.1. Інструкції про порядок обчислення і спл ати страхувальниками та заст рахованими особами внесків н а загальнообов'язкове держав не пенсійне страхування до П енсійного фонду України, зат вердженої Постановою правлі ння Пенсійного фонду України від 19 грудня 2003 року № 21-1, зареєст рованої в Міністерстві юстиц ії України 16 січня 2004 р. за № 64/8663 ві дшкодуванню підлягають витр ати Пенсійного фонду на випл ату та доставку пенсій, призн ачених на пільгових умовах в ідповідно до частини 2 Прикін цевих положень Закону Україн и "Про загальнообов'язкове де ржавне пенсійне страхування " в таких розмірах:

а) для платників, зазначених у підпункті 2.1.1 пункту 2.1 цієї Ін струкції (крім тих, які є платн иками фіксованого сільськог осподарського податку), - тако ж 100 відсотків фактичних витра т на виплату і доставку пенсі й, призначених відповідно до абзацу першого частини 2 Прик інцевих положень Закону заст рахованим особам, які працюв али або працюють на роботах і з шкідливими і важкими умова ми праці за списком № 2 виробни цтв, робіт, професій, посад і п оказників, затверджених Кабі нетом Міністрів України та з а результатами атестації роб очих місць, на посадах, що дают ь право на призначення пенсі ї за віком на пільгових умова х.

б) для платників, зазначених у підпункті 2.1.1 пункту 2.1 цієї Ін струкції, - фактичні витрати н а виплату і доставку пенсій п рацівникам, зайнятим повний робочий день на підземних ро ботах, на роботах з особливо ш кідливими і особливо важкими умовами праці за списком N 1 ви робництв, робіт, професій, пос ад і показників, затверджени м Кабінетом Міністрів Україн и, крім працівників, що були бе зпосередньо зайняті повний р обочий день на підземних роб отах (включаючи особовий скл ад гірничорятувальних части н) з видобутку вугілля, сланцю , руди та інших корисних копал ин, на будівництві шахт та руд ників за списком робіт і проф есій, затвердженим Кабінетом Міністрів України, у таких ро змірах:

20 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених у 2004 році;

30 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених у 2005 році;

40 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених у 2006 році;

50 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених у 2007 році;

60 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених у 2008 році;

70 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених у 2009 році;

80 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених у 2010 році;

90 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених у 2011 році;

100 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених з 2012 року.

Згідно з п.6.2. Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрах ованими особами внесків на з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пен сійного фонду України, затве рдженої Постановою правлінн я Пенсійного фонду України в ід 19 грудня 2003 року № 21-1, зареєстр ованої в Міністерстві юстиці ї України 16 січня 2004 р. за № 64/8663, ви трати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільг ових умовах особам, які мають стаж, що дає право на призначе ння цих пенсій на декількох п ідприємствах, покриваються ц ими підприємствами пропорці йно стажу роботи. При цьому ст аж роботи на останньому підп риємстві враховується у повн ому розмірі, а з попередніх мі сць роботи осіб він додаєтьс я до стажу, необхідного для пр изначення пенсій на пільгови х умовах.

Відповідно до пункту 6.4. Інст рукції про порядок обчисленн я і сплати страхувальниками та застрахованими особами вн есків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня до Пенсійного фонду Украї ни, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду У країни від 19 грудня 2003 року № 21-1, з ареєстрованої в Міністерств і юстиції України 16 січня 2004 р. з а № 64/8663, розмір сум до відшкоду вання на поточний рік визнач ається відділами надходженн я доходів органів Пенсійного фонду України щорічно у розр ахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгови х пенсій, призначених відпов ідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону (згідно з дод атками 6 та 7), які надсилаються підприємствам до 20-го січня п оточного року та протягом 10 дн ів з новопризначених (перера хованих) пенсій.

Судом встановлено, що Управ ління ПФУ в м.Феодосія АР Кри м надіслало відповідачу роз рахунок фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, п ризначених відповідно до час тини 2 Прикінцевих положень З акону України "Про загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсі й, призначених відповідно до пунктів “б”- “з”ст.13 Закону Ук раїни “Про пенсійне забезпеч ення” за 2009 рік.

Судом встановлено, що відпо відно до розрахунку фактични х витрат на виплату та достав ку пенсій, призначених відпо відно до частини 2 Прикінцеви х положень Закону України “ П ро загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування ” в частині пенсій, призначени х відповідно до пунктів “б”-“ з” статті 13 Закону України “ П ро пенсійне забезпечення ” з а 2009 рік, ВАТ “Феодосійська тют юнова фабрика”зобов' язано відшкодувати Управлінню Пе нсійного фонду в м. Феодосія АР Крим фактичні витрати на виплату та доставку пільгов их пенсії громадянці ОСОБ А_1 в розмірі 126,29 гривень.

Судом встановлено, що даний розрахунок був отриманий ві дповідачем 26.01.2009 року, що підтве рджується поштовим повідомл енням.

Судом встановлено, що вищез азначений розрахунок фактич них витрат на виплату та дост авку пенсій, призначених від повідно до частини 2 Прикінце вих положень Закону України “ Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я ” в частині пенсій, призначе них відповідно до пунктів “б ”-“з” статті 13 Закону України “ Про пенсійне забезпечення ” за 2009 рік надійшов до позива ча з Управління Пенсійного ф онду в м. Павлоград Дніпропетровської області, яким і була призначена пенсі я за списком № 2 ОСОБА_ 1

Приймаючи до уваги, що пози вач не є органом, який здійсн ював призначення пенсії за с писком № 2 ОСОБА_1, врахову ючи, що з матеріалів справи не вбачається, що ВАТ “Феодосій ська тютюнова фабрика” запер ечує проти відшкодування ви трат Пенсійного фонду на вип лату та доставку пенсій ОСО БА_1, суд зазначає про обґру нтованість призначення піль гової пенсії ОСОБА_1

Судом встановлено, що Управ ління ПФУ в м.Феодосія АР Кри м надіслало відповідачу роз рахунок фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, п ризначених відповідно до час тини 2 Прикінцевих положень З акону України "Про загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсі й, призначених відповідно до пунктів “б”- “з”ст.13 Закону Ук раїни “Про пенсійне забезпеч ення” з січня 2009 року.

Судом встановлено, що відпо відно до розрахунку фактични х витрат на виплату та достав ку пенсій, призначених відпо відно до частини 2 Прикінцеви х положень Закону України “ П ро загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування ” в частині пенсій, призначени х відповідно до пунктів “б”-“ з” статті 13 Закону України “ П ро пенсійне забезпечення ” з січня 2009 року, ВАТ “Феодосійс ька тютюнова фабрика”зобов' язано відшкодувати Управлі нню Пенсійного фонду в м. Фео досія АР Крим фактичні витр ати на виплату та доставку пі льгових пенсії громадянам ОСОБА_2 в розмірі 966,40 гривень ; ОСОБА_3 в розмірі 627,29 грив ень; ОСОБА_4 в розмірі 140,29 г ривень, ОСОБА_5 в сумі 953,55 гривень; ОСОБА_6 в розмірі 582,13 гривень; ОСОБА_7 в розм ірі 1178,35 гривень; ОСОБА_8 в су мі 711,65 гривень; ОСОБА_9 в роз мірі 906,38 гривень; ОСОБА_10 в р озмірі 576,68 гривень; ОСОБА_11 в сумі 550,12 гривень; ОСОБА_12 в розмірі 1073,69 гривень, ОСОБА_13 в сумі 772,70 гривень, ОСОБА_14 в розмірі 1367,37 гривень; ОСОБА _15 в розмірі 861,06 гривень.

Судом встановлено, що даний розрахунок був отриманий ві дповідачем 26.01.2009 року, що підтв ерджується поштовим повідом ленням.

Судом перевірена обґрунто ваність призначення пільгов их пенсій стосовно кожного п енсіонера за вищезазначени м розрахунком.

Судом встановлено, що ОСО БА_5 з 01.12.1988 року працювала маш иністом сигаретних машин сиг аретного цеху, з 11 жовтня 1993 рок у прибиральником виробничих приміщень сигаретного цеху, з 01 квітня 1995 року машиністом с игаретних машин сигаретного цеху на Феодосійській тютюн овій фабриці, що підтверджує ться довідкою ВАТ “Феодосійс ька тютюнова фабрика” № 352 від 30.08.2004 року.

В зазначеній довідці вказа но, що робота машиніста сигар етних машин, прибиральника в иробничих приміщень сигарет ного цеху перебачена Списком №2 виробництв, робіт, професі й, посад і показників зі шкідл ивими та тяжкими умовами пра ці, зайнятість в яких повний р обочий день дає право на пенс ію за віком на льотних умовах .

В довідці зазначено, що ОС ОБА_5 працювала повний робо чий день у шкідливих умовах, н а інші роботи не переводилас я. Атестація робочого місця м ашиністу сигаретних машин с игаретного цеху та прибираль ник виробничих приміщень сиг аретного цеху на пільгове пе нсійне забезпечення підтвер джена Наказом № 5 від 03 січня 1995 р оку та Наказом № 213 від 28 грудня 1999 року по тютюновій фабриці.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 6324 від 01.12.2004 року загальн ий пільговий стаж ОСОБА_5 в ВАТ “Феодосійська тютюнов а фабрика” складає 14 років 8 мі сяців 21 день.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 6324 від 01.12.2004 року ОСОБА_ 5 призначена пенсія за спис ком № 2 в розмірі 245,71 гривень.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.04.2009 року фактично ОСОБА_5 в липні 2009 року виплачена пенс ія в розмірі 967,75 гривень, в серп ні 2009 року - 405,83 гривень.

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за березень 2009 року судом встановлено наступне.

1. Пенсія ОСОБА_5 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в сумі 953,55 визнач ений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, при цьому вр ахований був весь відпрацьов аний стаж, так як необхідний пільговий стаж ОСОБА_5 от римала виключно під час робо ти у відповідача, що підтверд жується розрахунком стажу У правління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСОБА_5 за березень 2009 року визначени й позивачем вірно.

Судом встановлено, що ОСО БА_6 (ОСОБА_6) працювала н а Феодосійській тютюновій фа бриці машиністом сигаретни х машин сигаретного цеху з 01 б ерезня 1979 року по 03 листопада 1995 року, що підтверджується дов ідкою ВАТ “Феодосійська тютю нова фабрика” № 79 від 29.03.2005 року.

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста сига ретних машин сигаретного цех у перебачена Списком №2 вироб ництв, робіт, професій, посад і показників зі шкідливими та тяжкими умовами праці, зайня тість в яких повний робочий д ень дає право на пенсію за вік ом на льотних умовах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_6 (ОСОБА_6) працювал а повний робочий день у шкідл ивих умовах, на інші роботи не переводилася. Атестація роб очого місця машиністу сигаре тних машин сигаретного цеху на пільгове пенсійне забезп ечення підтверджена Наказом № 5 від 03 січня 1995 року та Наказо м № 213 від 28 грудня 1999 року по тютю новій фабриці.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 11110 від 15.06.2005 року загальн ий пільговий стаж ОСОБА_6 в ВАТ “Феодосійська тютюнова фабрика” складає 16 років 8 міс яців 3 дні.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 11110 від 15.06.2005 року ОСОБА _6 призначена пенсія за спис ком № 2 в розмірі 347,94 гривень.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.04.2009 року фактично ОСОБА_6 в липні 2009 року виплачена пен сія в розмірі 596,33 гривень, в сер пні 2009 року - 596,33 гривень.

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за березень 2009 року судом встановлено наступне.

1. Пенсія ОСОБА_6 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в сумі 582,13 гривен ь визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, при цьому вр ахований був весь відпрацьов аний стаж, так як необхідний пільговий стаж ОСОБА_6 отр имала виключно під час робот и у відповідача, що підтвердж ується розрахунком стажу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСОБА_6 за березень 2009 року визначений позивачем вірно.

Судом встановлено, що ОСО БА_8 працювала на Феодосійс ькій тютюновій фабриці маши ністом сигаретних машин сига ретного цеху з 07 лютого 1974 року по 05 вересня 1978 року та з липня 1 988 року по 21 серпня 2003 року, що пі дтверджується довідкою ВАТ “ Феодосійська тютюнова фабри ка” № 187 від 19.09.2005 року.

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста сига ретних машин сигаретного цех у перебачена Списком №2 вироб ництв, робіт, професій, посад і показників зі шкідливими та тяжкими умовами праці, зайня тість в яких повний робочий д ень дає право на пенсію за вік ом на льотних умовах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_8 працювала повний ро бочий день у шкідливих умова х, на інші роботи не переводил ася. Атестація робочого місц я машиністу сигаретних маши н сигаретного цеху на пільго ве пенсійне забезпечення під тверджена Наказом № 5 від 03 січ ня 1995 року та Наказом № 213 від 28 гр удня 1999 року по тютюновій фабр иці.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 21504 від 01.12.2005 року загальн ий пільговий стаж ОСОБА_8 в ВАТ “Феодосійська тютюнова фабрика” складає 16 років 9 дні в.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 21504 від 01.12.2005 року ОСОБА _8 призначена пенсія за спис ком № 2 в розмірі 351,55 гривень.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.07.2008 року фактично ОСОБА_8 в липні 2009 року виплачена пенс ія в розмірі 711,65 гривень (706,07 грив ень - основний розмір пенсії + 5,58 гривень - витрати на доста вку) , в серпні 2009 року - 711,65 грив ень (706,07 гривень - основний роз мір пенсії + 5,58 гривень - витра ти на доставку).

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за березень 2009 року судом встановлено наступне.

1. Пенсія ОСОБА_8 за сп иском № 2 призначена обґрунто вано згідно п.б ст.13 Закону Укр аїни "Про пенсійне забезпече ння", на підставі пільгової до відки, наданої саме відповід ачем.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в розмірі 711,65 гр ивень визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, при цьому вр ахований був весь відпрацьов аний стаж, так як необхідний пільговий стаж ОСОБА_8 отр имала виключно під час робот и у відповідача, що підтвердж ується розрахунком стажу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСО БА_8 за березень 2009 року виз начений позивачем вірно.

Судом встановлено, що ОСО БА_11 працювала на Феодосійс ькій тютюновій фабриці приб иральником виробничих примі щень сигаретного цеху з 26 груд ня 1995 року по 21 серпня 2003 року, що підтверджується довідкою ВА Т “Феодосійська тютюнова фаб рика” № 83 від 01.06.2006 року.

Відповідно до зазначеної д овідки робота прибиральнико м виробничих приміщень сигар етного цеху перебачена Списк ом №2 виробництв, робіт, профе сій, посад і показників зі шкі дливими та тяжкими умовами п раці, зайнятість в яких повни й робочий день дає право на пе нсію за віком на льотних умов ах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_11 працювала п' ятиде нний робочий тиждень у шкідл ивих умовах, на інші роботи не переводилася. Атестація роб очого місця прибиральнику в иробничих приміщень сигарет ного цеху на пільгове пенсій не забезпечення підтверджен а Наказом № 5 від 03 січня 1995 року та Наказом № 213 від 28 грудня 1999 ро ку по тютюновій фабриці.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 70541 від 02.03.2007 року загальн ий пільговий стаж ОСОБА_11 в ВАТ “Феодосійська тютюнов а фабрика” складає 6 років 2міс яці 3 дні.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 70541 від 02.03.2007 року ОСОБА _11 призначена пенсія за спис ком № 2 в розмірі 410,49 гривень.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.04.2009 року фактично ОСОБА_11 в липні 2009 року виплачена пен сія в розмірі 668,33гривень, в сер пні 2009 року - 668,33 гривень.

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за березень 2009 року судом встановлено наступне.

1. Пенсія ОСОБА_11 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем, що підтверджено акто м перевірки.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в сумі 550,12 гривен ь визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, врахований був як весь відпрацьований п ільговий стаж у відповідача, так і весь стаж роботи на ТОВ “ВО Феодосійська тютюнова фа брика”, що підтверджується р озрахунком стажу Управління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСОБА_11 за березень 2009 року визнач ений позивачем вірно.

Судом встановлено, що ОСО БА_12 працював на Феодосійсь кій тютюновій фабриці машин істом - регулеровщиком сига ретного цеху з 01 березня 1983 рок у, з 23 жовтня 1989 року, з 09 листопад а 1992 року, що підтверджується д овідкою ВАТ “Феодосійська тю тюнова фабрика” № 137 від 21.08.2006 рок у.

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста - ре гулеровщика сигаретного цех у перебачена Списком №2 вироб ництв, робіт, професій, посад і показників зі шкідливими та тяжкими умовами праці, зайня тість в яких повний робочий д ень дає право на пенсію за вік ом на льотних умовах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_12 працював п' ятиден ний робочий тиждень у шкідли вих умовах, переводився на ін ші роботи: з 15 січня 1992 року до 09 л истопада 1992 року слюсарем, з 09 л истопада 1992 року по 19 травня 1999 р оку - подменним машиністом - регулеровщиком).

Атестація робочого місця м ашиніста - регулеровщика си гаретного цеху на пільгове п енсійне забезпечення підтве рджена Наказом № 5 від 03 січня 19 95 року та Наказом № 213 від 28 грудн я 1999 року по тютюновій фабриці .

Відповідно до Розпоряджен ня Управління ПФУ в м.Феодосі я АР Крим № 156697 від 29.06.2006 року заг альний пільговий стаж ОСОБ А_12 в ВАТ “Феодосійська тютю нова фабрика” складає 16 років 10 днів.

Відповідно до Розпоряджен ня Управління ПФУ в м.Феодосі я АР Крим № 156697 від 29.06.2006 року ОС ОБА_12 призначена пенсія за с писком № 2 в розмірі 721,07 гривень .

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.07.2008 року фактично ОСОБА_12 в липні 2009 року виплачена пенс ія в розмірі 1269,14 гривень, в сер пні 2009 року - 1269,14 гривень.

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за березень 2009 року судом встановлено наступне.

1. Пенсія ОСОБА_12 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем, що підтверджено акто м перевірки.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в сумі 1073,69 гриве нь визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, врахований був як весь відпрацьований п ільговий стаж у відповідача, так і стаж роботи на ТОВ “ВО Ф еодосійська тютюнова фабрик а”, що підтверджується розра хунком стажу Управління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСО БА_12 за березень 2009 року виз начений позивачем вірно.

Судом встановлено, що ОСО БА_13 працювала на Феодосійс ькій тютюновій фабриці маши ністом сигаретних машин з 01 ли пня 1988 року по 21 серпня 2003 року, що підтверджується Довідкою ВА Т “Феодосійська тютюнова фаб рика” №17 від 23 лютого 2007 року.

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста сиг аретних машин перебачена Спи ском №2 виробництв, робіт, про фесій, посад і показників зі ш кідливими та тяжкими умовами праці, зайнятість в яких повн ий робочий день дає право на п енсію за віком на льотних умо вах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_13 працювала п' ятиде нний робочий тиждень у шкідл ивих умовах, на інші роботи не переводилася.

Атестація робочого місця м ашиністу сигаретних машин на пільгове пенсійне забезпече ння підтверджена Наказом № 5 в ід 03 січня 1995 року та Наказом № 21 3 від 28 грудня 1999 року по тютюнов ій фабриці.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 444 від 12.04.2007 року загальни й пільговий стаж ОСОБА_13 в ВАТ “Феодосійська тютюнова фабрика” складає 10 років 7 міс яців 18 днів.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 444 від 12.04.2007 року ОСОБА_1 3 призначена пенсія за спис ком № 2 в розмірі 543,90 гривень.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.04.2009 року фактично ОСОБА_13 в липні 2009 року виплачена пе нсія в розмірі 787,01 гривень (780,84 гр ивень - основний розмір пенс ії + 6,17 гривень - витрати на дос тавку), в серпні 2009 року - 787,01 гри вень (780,84 гривень - основний ро змір пенсії + 6,17 гривень - витр ати на доставку).

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за березень 2009 року судом встановлено наступне.

1. Пенсія ОСОБА_13 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем, що підтверджено акто м перевірки.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в розмірі 772,70 г ривень визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, при цьому вр ахований був весь відпрацьов аний стаж, так як необхідний пільговий стаж ОСОБА_13 отримала виключно під час ро боти у відповідача, що підтве рджується розрахунком стаж у Управління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОС ОБА_13 за березень 2009 року в изначений позивачем вірно.

Судом встановлено, що ОСО БА_14 працював на Феодосійсь кій тютюновій фабриці машин істом - регулювальником з 06 к вітня 1973 року по 04 липня 1997 року т а з 27 жовтня 1997 року по 21 серпня 2 003 року, що підтверджується До відкою ВАТ “Феодосійська тют юнова фабрика” №157 від 21 вересн я 2007 року.

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста - ре гулювальника перебачена Спи ском №2 виробництв, робіт, про фесій, посад і показників зі ш кідливими та тяжкими умовами праці, зайнятість в яких повн ий робочий день дає право на п енсію за віком на льотних умо вах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_14 працював п' ятиден ний робочий тиждень повний р обочий день у шкідливих умов ах, на інші роботи не переводи лася.

Атестація робочого місця м ашиніста - регулювальника н а пільгове пенсійне забезпеч ення підтверджена Наказом № 5 від 03 січня 1995 року та Наказом № 213 від 28 грудня 1999 року по тютюно вій фабриці.

Відповідно до Розпоряджен ня Управління ПФУ в м.Феодосі я АР Крим № 162230 від 25.07.2007 року заг альний пільговий стаж ОСОБ А_14 в ВАТ “Феодосійська тютю нова фабрика” складає 27 рокі в 7 місяців 1 день.

Відповідно до до Розпоряд ження Управління ПФУ в м.Феод осія АР Крим № 162230 від 25.07.2007 року ОСОБА_14призна чена пенсія за списком № 2 в ро змірі 963,70 гривень.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.07.2008 року фактично ОСОБА_14 в липні 2009 року виплачена пе нсія в розмірі 1367,37гривень (1356,65 г ривень - основний розмір пен сії + 10,72 гривень - витрати на д оставку), в серпні 2009 року - 1367,37г ривень (1356,65 гривень - основний розмір пенсії + 10,72 гривень - в итрати на доставку).

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за березень 2009 року судом встановлено наступне.

1. Пенсія ОСОБА_14 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем, що підтверджено акто м перевірки.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в розмірі 1367,37 г ривень визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, при цьому вр ахований був весь відпрацьов аний стаж, так як необхідний пільговий стаж ОСОБА_14 от римав виключно під час робот и у відповідача, що підтвердж ується розрахунком стажу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСОБ А_14 за березень 2009 року виз начений позивачем вірно.

Судом встановлено, що ОСО БА_15 працювала на Феодосійс ькій тютюновій фабриці маши ністом сигаретних машин з 01 ч ервня 1985 року по 21 серпн 2003 року, щ о підтверджується Довідкою В АТ “Феодосійська тютюнова фа брика” № 207 від 10 листопада 2006 ро ку.

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста сиг аретних машин перебачена Спи ском №2 виробництв, робіт, про фесій, посад і показників зі ш кідливими та тяжкими умовами праці, зайнятість в яких повн ий робочий день дає право на п енсію за віком на льотних умо вах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_15 працювала п' ятиде нний робочий тиждень у шкідл ивих умовах, на інші роботи не переводилася.

Атестація робочого місця м ашиніста сигаретних машин н а пільгове пенсійне забезпеч ення підтверджена Наказом № 5 від 03 січня 1995 року та Наказом № 213 від 28 грудня 1999 року по тютюно вій фабриці.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 5664 від 06.08.2007 року загальн ий пільговий стаж ОСОБА_15 в ВАТ “Феодосійська тютюнов а фабрика” складає 15 років 2 мі сяців 1 день.

Відповідно до до Протоко лу Управління ПФУ в м.Феодосі я АР Крим № 5664 від 06.08.2007року ОС ОБА_15 призначена пенсія за с писком № 2 в розмірі 611,98 гривень .

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.07.2008 року фактично ОСОБА_15 в липні 2009 року виплачена пе нсія в розмірі 861,06 гривень, в се рпні 2009 року в сумі 861,06 гривень.

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за березень 2009 року судом встановлено наступне.

1. Пенсія ОСОБА_15 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгово ї довідки, наданої саме відпо відачем.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в сумі 861,06 гривен ь визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, при цьому вр ахований був весь відпрацьов аний стаж, так як необхідний пільговий стаж ОСОБА_15 от римала виключно під час робо ти у відповідача, що підтверд жується розрахунком стажу У правління ПФУ в м.Феодосія А Р Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії О СОБА_15 за березень 2009 року в изначений позивачем вірно.

Судом встановлено, що ОСО БА_10 працював на Феодосійсь кій тютюновій фабриці машин істом - регулювальником си гаретного цеху з 03 травня 1985 ро ку по 15 березня 1990 року, з 08 веерс ня 1997 року по 21 серпня 2003 року, що підтверджується Довідкою ВА Т “Феодосійська тютюнова фаб рика”.

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста - р егулювальника сигаретного ц еху перебачена Списком №2 вир обництв, робіт, професій, поса д і показників зі шкідливими та тяжкими умовами праці, зай нятість в яких повний робочи й день дає право на пенсію за в іком на льотних умовах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_10 працював п' ятиден ний робочий тиждень у шкідли вих умовах, на інші роботи не п ереводився.

Атестація робочого місця м ашиніста - регулювальника сигаретного цеху на пільгове пенсійне забезпечення підтв ерджена Наказом № 5 від 03 січня 1995 року та Наказом № 213 від 28 груд ня 1999 року по тютюновій фабриц і.

Відповідно до Розпоряджен ня Управління ПФУ в м.Феодосі я АР Крим № 157540 від 20.06.2006 року за гальний пільговий стаж ОСО БА_10 в ВАТ “Феодосійська тют юнова фабрика” складає 10 рок ів 9 місяців 21 день.

Відповідно до Розпоряджен ня Управління ПФУ в м.Феодосі я АР Крим № 157540 від 20.06.2006 року О СОБА_10 призначена пенсія за списком № 2 в розмірі 602,02 гривен ь.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.07.2008 року фактично ОСОБА_10 в липні 2009 року виплачена пен сія в розмірі 1062,22 гривень (1053,89 гр ивень - основний розмір пенс ії + 8,33 гривень - витрати на дос тавку) та в серпні 2009 року - 1062,22 гр ивень (1053,89 гривень - основний розмір пенсії + 8,33 гривень - ви трати на доставку).

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за березень 2009 року судом встановлено наступне.

1. Пенсія ОСОБА_10 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем, що підтверджено акто м перевірки.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в розмірі 576,68 гр ивень визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, врахований був як весь відпрацьований п ільговий стаж у відповідача, так і стаж роботи на ТОВ “ВО Ф еодосійська тютюнова фабрик а”, що підтверджується розра хунком стажу Управління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСОБА_10 за березень 2009 року визначе ний позивачем вірно.

Судом встановлено, що ОСО БА_7 працював на Феодосійс ькій тютюновій фабриці маши ністом- регулювальником з 01 ли пня 1986 року по 03 травня 1999 року, що підтверджується Довідкою ВА Т “Феодосійська тютюнова фаб рика” №434 від 22.11.2004 року.

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста- рег улювальника перебачена Спис ком №2 виробництв, робіт, проф есій, посад і показників зі шк ідливими та тяжкими умовами праці, зайнятість в яких повн ий робочий день дає право на п енсію за віком на льотних умо вах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_7 працював повний ро бочий день у шкідливих умова х, на інші роботи не переводил ася.

Атестація робочого місця м ашиніста-регулювальника на п ільгове пенсійне забезпечен ня підтверджена Наказом № 5 ві д 03 січня 1995 року та Наказом № 213 в ід 28 грудня 1999 року по тютюнові й фабриці.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 8417 від 27.01.2005 року загальн ий пільговий стаж ОСОБА_7 в ВАТ “Феодосійська тютюнова фабрика” складає 12 років 10 мі сяців 3 дні.

Відповідно до до Протоко лу Управління ПФУ в м.Феодосі я АР Крим № 8417 від 27.01.2005 року ОСО БА_7 призначена пенсія за с писком № 2 в розмірі 329,73 гривень .

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.07.2008 року фактично ОСОБА_ 7 в липні 2009 року виплачена пе нсія в розмірі 1178,35 гривень (1169,11 г ривень - основний розмір пен сії + 9,24 гривень - витрати на до ставку) та в серпні 2009 року - 1178,35 г ривень (1169,11 гривень - основний розмір пенсії + 9,24 гривень - ви трати на доставку).

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за березень 2009 року судом встановлено наступне.

1. Пенсія ОСОБА_7 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в сумі 1178,35 грив ень визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, при цьому вр ахований був весь відпрацьов аний стаж, так як необхідний пільговий стаж ОСОБА_7 от римав виключно під час робот и у відповідача, що підтвердж ується розрахунком стажу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОС ОБА_7 за березень 2009 року ви значений позивачем вірно.

Судом встановлено, що ОС ОБА_9 працювала на Феодосій ській тютюновій фабриці маш иністом тютюнорізальних маш ин з 01 лютого 1983 року по 20 серпня 2003 року, що підтверджується До відкою ВАТ “Феодосійська тют юнова фабрика” № 2 від 10.01.2006 року .

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста тютю норізальних машин тютюновог о цеху перебачена Списком №2 виробництв, робіт, професій, п осад і показників зі шкідлив ими та тяжкими умовами праці , зайнятість в яких повний роб очий день дає право на пенсію за віком на льотних умовах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_9 працювала повний ро бочий день у шкідливих умова х, на інші роботи не переводил ася.

Атестація робочого місця м ашиніста тютюнорізальних ма шин тютюнового цеху на пільг ове пенсійне забезпечення пі дтверджена Наказом № 5 від 03 сі чня 1995 року та Наказом № 213 від 28 г рудня 1999 року по тютюновій фаб риці.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 12913 від 28.04.2006 року загальн ий пільговий стаж ОСОБА_9 в ВАТ “Феодосійська тютюнов а фабрика” складає 20 років 6 м ісяців 20 днів.

Відповідно до до Протоко лу Управління ПФУ в м.Феодосі я АР Крим № 12913 від 28.04.2006 року О СОБА_9 призначена пенсія за списком № 2 в розмірі 515,37 гривен ь.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.07.2008 року фактично ОСОБА _9 в липні 2009 року виплачена пе нсія в розмірі 906,38 гривень та в серпні 2009 року - 906,38 гривень.

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за березень 2009 рок у судом встановлено наступне .

1. Пенсія ОСОБА_9 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в розмірі 906,38 гр ивень визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, при цьому вр ахований був весь відпрацьов аний стаж, так як необхідний пільговий стаж ОСОБА_9 от римала виключно під час робо ти у відповідача, що підтверд жується розрахунком стажу У правління ПФУ в м.Феодосія А Р Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСОБА_9 за березень 2009 року визначений позивачем вірно.

Судом встановлено, що ОСО БА_4 працював на Феодосійсь кій тютюновій фабриці елект рогазозварювачем з 06.08.2001 року по 30.08.2003 року, що підтверджуєть ся Довідкою ВАТ “Феодосійськ а тютюнова фабрика” № 254 від 02.06.2 004 року.

Відповідно до зазначеної д овідки робота електроназозв арювача пере бачена Списком №2 виробництв , робіт, професій, посад і пока зників зі шкідливими та тяжк ими умовами праці, зайнятіст ь в яких повний робочий день д ає право на пенсію за віком на льотних умовах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_4 працював повний роб очий день у шкідливих умовах , на інші роботи не переводивс я.

Атестація робочого місця е лектрогазозварювача на піль гове пенсійне забезпечення п ідтверджена Наказом № 5 від 03 с ічня 1995 року та Наказом № 213 від 2 8 грудня 1999 року по тютюновій фа бриці.

Судом встановлено, що загал ьний пільговий стаж ОСОБА_4 в ВАТ “Феодосійська тютюно ва фабрика” складає 2 роки.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.07.2008 року фактично ОСОБА_ 4 в березні 2009 року виплачена пенсія в розмірі 850,25 гривень (843 ,59 гривень - основний розмір п енсії + 6,66 гривень - витрати на доставку).

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за березень 2009 року судом встановлено наступне.

1. Пенсія ОСОБА_4 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем, що підтверджено акто м перевірки.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в розмірі 140,29 гр ивень визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, врахований був як весь відпрацьований п ільговий стаж у відповідача, так і стаж роботи на ТОВ “ВО Ф еодосійська тютюнова фабрик а”, що підтверджується розра хунком стажу Управління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСОБА_4 за березень 2009 року визначе ний позивачем вірно.

Судом встановлено, що ОСО БА_17 працював на Феодосійсь кій тютюновій фабриці елект рогазозварювачем з 12.05.1996 року по 29.03.2003 року, що підтверджуєтьс я Довідкою ВАТ “Феодосійська тютюнова фабрика” № 249 від 03.06.2004 року.

Відповідно до зазначеної д овідки робота електроназозв арювача пере бачена Списком №2 виробництв , робіт, професій, посад і пока зників зі шкідливими та тяжк ими умовами праці, зайнятіст ь в яких повний робочий день д ає право на пенсію за віком на льотних умовах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_17 працював повний р обочий день у шкідливих умов ах, на інші роботи не переводи вся.

Атестація робочого місця е лектрогазозварювача на піль гове пенсійне забезпечення п ідтверджена Наказом № 5 від 03 с ічня 1995 року та Наказом № 213 від 2 8 грудня 1999 року по тютюновій фа бриці.

Судом встановлено, що загал ьний пільговий стаж ОСОБА_4 в ВАТ “Феодосійська тютюно ва фабрика” складає 7 років 3 м ісяці 1 день, що підтверджуєть ся розпорядженням на перера хунок пенсії з 01.07.2008 року.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.07.2008 року фактично ОСОБА_ 17 в березні 2009 року виплачен а пенсія в розмірі 1074,12 гривень (1057,62 гривень - основний розмі р пенсії + 16,5 гривень - витрати на доставку).

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за березень 2009 року судом встановлено наступне.

1. Пенсія ОСОБА_17 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем, що підтверджено акто м перевірки.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в розмірі 627,29 гр ивень визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, врахований був як весь відпрацьований п ільговий стаж у відповідача, так і стаж роботи на ТОВ “ВО Ф еодосійська тютюнова фабрик а”, що підтверджується розра хунком стажу Управління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСО БА_17 за березень 2009 року визн ачений позивачем вірно.

Проаналізувавши матеріали справи та оцінивши наявні в матеріалах справи докази в ї х сукупності суд погоджуєтьс я з призначенням позивачем п енсій ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСО БА_7, ОСОБА_8, ОСОБ А_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_1 4, ОСОБА_15 саме на підст аві п.б ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", у зв' язку з чим суд зазначає насту пне.

Відповідно до п.б ст.13 Закону України "Про пенсійне забезп ечення" від 05.11.1991 року № 1788 на піль гових умовах мають право на п енсію за віком, незалежно від місця останньої роботи прац івники, зайняті повний робоч ий день на інших роботах із шк ідливими і важкими умовами п раці, - за списком N 2 виробництв , робіт, професій, посад і пока зників, затверджуваним Кабін етом Міністрів України, і за р езультатами атестації робоч их місць:

чоловіки - після досягнення 55 років і при стажі роботи не м енше 25 років, з них не менше 12 ро ків 6 місяців на зазначених ро ботах;

жінки - після досягнення 50 ро ків і при стажі роботи не менш е 20 років, з них не менше 10 років на зазначених роботах.

Суд підкреслює, що відповід ач наданими довідками про ос обливий характер та умови пр аці для призначення пенсії н а пільгових умовах самостійн о підтвердив умови та харак тер праці всіх працівників н а посадах, що зараховується д о стажу, який дає право на пенс ію відповідно до Списку № 2 ви робництв, робіт, професій, пос ад і показників на роботах із шкідливими і важкими умовам и праці, зайнятість в яких пов ний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затвердженого поста новою Кабінету Міністрів Укр аїни від 16 січня 2003 р. N 36.

Крім того, судом встановлен о, що відповідно до ст.13 Закону України "Про пенсійне забезп ечення" від 05.11.1991 року № 1788 на мом ент призначення пільгової пе нсії працівники - чоловіки до сягли 55 років та мали стаж ро боти не менше 25 років, з яких не менш 12 років 6 місяців за Спис ком № 2, при цьому, жінки досягл и 50 років та мали стаж роботи н е менше 20 років, з яких не менше 10 років за Списком № 2, що підтв ерджується розрахунками ст ажу, зроблених позивачем, які знаходиться в матеріалах с прави.

Більш того, судом встановле но, що праця ОСОБА_3, ОСОБ А_4, ОСОБА_5, ОСОБ А_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11 , ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОС ОБА_14, ОСОБА_15 у в ідповідача передбачена Спи ском N 2 виробництв, робіт, проф есій, посад і показників на ро ботах із шкідливими і важким и умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пі льгових умовах, який затверд жений Постановою Кабінету Мі ністрів України від 16 січня 2003 р. N 36, який діяв на момент призн ачення їм пенсії та є діючим н а час розгляду справи.

Отже, суд приходить до висно вку, що позивачем правомірно призначено пенсію працівни вкам на підставі п.б ст.13 Закон у України "Про пенсійне забез печення".

Суд підкреслює, що позиваче м правомірно призначено пен сію зазначеним особам на під ставі ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" відп овідно до наданих пенсіонера м ВАТ “Феодосійська тютюнова фабрика”довідок про особлив ий характер та умови праці у з в' язку з достатністю пільго вого стажу роботи пенсіонері в на Феодосійській тютюновій фабриці.

Отже, позивачем правомірно стягується з відповідача за боргованість з відшкодуванн я витрат на виплату і доставк у пільгової пенсії зазначени м особам.

При цьому, суд зазначає, що в итрати на виплату і доставку пільгових пенсій ОСОБА_10 , ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСО БА_4, ОСОБА_3 стягуються п озивачем пропорційно стажу роботи зазначених працівни ків на Феодосійській тютюнов ій фабриці (нині - ВАТ “Феодосі йська тютюнова фабрика”) та ТОВ “ВО Феодосійська тютюно ва фабрика”. В цьому випадку, к оли пільгового стаж розрахов аний на кількох підприємств ах, УПФУ в м.Феодосія дотриман о вимоги п.6.2 Інструкції про по рядок обчислення і сплати ст рахувальниками та застрахов аними особами внесків на заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування до Пенсій ного фонду України, затвердж еної постановою правління Пе нсійного фонду України від 19 г рудня 2003 р. N 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції Україн и 16 січня 2004 р. за N 64/8663, відносно то го, що витрати на виплату та до ставку пенсій, призначених н а пільгових умовах особам, як і мають стаж, що дає право на п ризначення цих пенсій на дек ількох підприємствах, покрив аються цими підприємствами п ропорційно стажу роботи, при цьому стаж роботи на останнь ому підприємстві враховуєть ся у повному розмірі, а з попер едніх місць роботи осіб він д одається до стажу, необхідно го для призначення пенсій на пільгових умовах. В випадку, к оли пільговий стаж розрахова ний на одному підприємстві, в имоги зазначеної Інстукції не застосовуються.

Таким чином, судом встановл ено, що відповідач повинен б ув відшкодувати позивачеві з а списком № 2 витрати за виплат у та доставку пільгових пенс ій за березень 2009 року, оскільк и всі пільгові пенсії призна чені обґрунтовано, місячний розмір витрат, стаж роботи на підприємстві, частка плати п ідприємства розраховані вір но.

Згідно з пунктом 6.8. Інструкц ії про порядок обчислення і с плати страхувальниками та за страхованими особами внескі в на загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування д о Пенсійного фонду України, з атвердженої Постановою прав ління Пенсійного фонду Украї ни від 19 грудня 2003 року № 21-1, зареє строваної в Міністерстві юст иції України 16 січня 2004 р. за № 64/86 63, підприємства щомісяця до 25 ч исла вносять до Пенсійного ф онду зазначену в повідомлені місячну суму фактичних витр ат на виплату та доставку пен сій, призначених на пільгови х умовах.

Таким чином, відповідач пов инен відшкодувати понесені п озивачем витрати на виплату та доставку пенсій за березе нь 2009 року до 25.03.2009 року.

Враховуючи, що позива чем з розрахунку фактичних витрат на виплату та доставк у пільгових пенсій за березе нь 2009 року виключено витрати с тосовно ОСОБА_2, у зв' язк у з чим позивач відмовився ві д позову в частині стягнення 966,40 гривень та провадження у справі у цій сумі було закри то, приймаючи до уваги, що відп овідачем сума боргу щодо від шкодування фактичних витра т на виплату та доставку піль гових пенсій в розмірі 10427,55 гри вень за березень 2009 року не по гашена, вона підлягає стягне нню з відповідача, отже, уточн ені позовні вимоги є обґрунт ованими та підлягають задово ленню у повному обсязі.

Згідно з частиною 4 статті 94 К АС України у справах, у яких по зивачем є суб' єкт владних п овноважень, і відповідачем - фізична чи юридична особа, су дові витрати, здійснені пози вачем, з відповідача не стягу ються. Тому судові витрати по справі не підлягають стягне нню з відповідача.

Під час судового засідання , яке відбулось 09.06.2011 року були о голошені вступна та резолюти вна частини постанови. Відпо відно до ст. 163 КАСУ постанову складено у повному обсязі 10.06. 2011 року.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 158, 159, 160, 163 КАС Ук раїни,

ПОСТАНОВИВ:

1.Уточнені позовні вимоги за довольнити у повному обсязі.

2.Стягнути з Відкритого акц іонерного товариства “Феодо сійська тютюнова фабрика” (Є ДРПОУ 00383136) на користь Управлін ня Пенсійного фонду в м.Феодо сія АРК заборгованість у сум і 10427,55 гривень.

Постанова набирає законно ї сили через 10 днів з дня її про голошення. Якщо проголошено вступну та резолютивну части ну постанови або справу розг лянуто у порядку письмового провадження, постанова набир ає законної сили через 10 днів з дня її отримання у разі непо дання апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Апеляційна скарга подаєть ся до Севастопольського апел яційного адміністративного суду через Окружний адмініс тративний суд Автономної Рес публіки Крим протягом 10 днів з дня проголошення. У разі прог олошення вступної та резолют ивної частини постанови або розгляду справи у порядку пи сьмового провадження, апеля ційна скарга подається протя гом 10 днів з дня отримання.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до Севастополь ського апеляційного адмініс тративного суду.

Суддя Трещова О.Р.

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення09.06.2011
Оприлюднено16.06.2011
Номер документу16078161
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5291/09/1/0170

Постанова від 09.06.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Трещова О.Р.

Ухвала від 09.06.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Трещова О.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні