Постанова
від 05.05.2011 по справі 2а-2756/11/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем   України

05.05.2011 р.

Справа № 2а-2756/11/1470

          м. Миколаїв

17:15

Суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Біоносенко В.В. розглянувши адміністративну справу в порядку скороченого провадження

за позовом

Державної податкової інспекції у Заводському районі м. Миколаєва

до відповідача

Миколаївського обласного осередку соціал-демократичної партії України

про припинення юридичної особи

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом про припинення юридичної особи відповідача у зв’язку з неподанням останнім податкових декларацій, документів фінансової звітності, відповідно до закону, протягом року.

Відповідно до п. 3 ч. 1 та ч. 2 ст. 183-2 КАС України  адміністративні справи щодо припинення за зверненням суб’єкта владних повноважень юридичних осіб чи фізичних осіб - підприємців у випадках, передбачених законом, суд може розглядати в порядку скороченого провадження, якщо такі вимоги не стосуються прав, свобод, інтересів та обов’язків третіх осіб.

Суд запропонував відповідачу у десятиденний строк з дня одержання ухвали про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі до 28.04.2011 року подати заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову.

          Відповідачем до суду не було подано заперечення.

Розглядаючи адміністративну справу в порядку скороченого провадження за місцезнаходженням відповідача, суд досліджував письмові докази, надані позивачем, та прийшов до такого висновку.

           Миколаївський осередок соціал-демократичної партії України  як юридична особа зареєстроване реєстраційною палатою Миколаївського міськвиконкому   06.07.1999 року .

Відповідно до пп. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України відповідач зобов’язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

          Згідно з наданими позивачем відомостями, відповідач не звітує перед податковими органами більше року, а саме з 10.11.2008 року.

          Частиною 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” передбачено, що підставами для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно наданих позивачем відомостей у відповідача відсутня заборгованість перед державним бюджетом.

Відповідно до пп. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20  Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Позов поданий до адміністративного суду у межах строку, передбаченого ст.99 КАС України.

Судові витрати відсутні.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що позовні вимоги обґрунтовані, підтверджені матеріалами справи та їх належить задовольнити в повному обсязі.

          На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 158-163, 183-2 КАС України, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити в повному обсязі.

2. Припинити юридичну особу – Миколаївського обласного осередку соціал-демократичної партії України ,  код ЄДРПОУ 34033767, зареєстроване реєстраційною палатою Миколаївського міськвиконкому   06.07.1999  року .

3. Постанову для виконання надіслати державному реєстратору виконавчого комітету Миколаївської міської ради, якого зобов’язати повідомити суд про виконання рішення.

4. Постанова підлягає негайному виконанню.

5. Апеляційна скарга на постанову може бути подана до Одеського апеляційного адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя                                                                                                     В. В. Біоносенко

Дата ухвалення рішення05.05.2011
Оприлюднено17.06.2011
Номер документу16078825
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2756/11/1470

Постанова від 05.05.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

Ухвала від 04.04.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні