Постанова
від 01.06.2011 по справі 2а-1670/4174/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

          

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 червня 2011 року

м. Полтава

Справа № 2а-1670/4174/11

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді – Довгопол М.В.,

при секретарі  – Ворошилові Ю.В.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю "Меркурій" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

18 травня 2011 року  Лубенська об'єднана державна податкова інспекція звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю " Меркурій" про припинення юридичної особи.  

В обґрунтування заявлених вимог позивач зазначив, що останню податкову звітність відповідач надав до Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції 19.10.2007 року, що свідчить про неподання звітності ним більше року та є підставою для звернення податкової інспекції до суду про припинення  відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”.

Представник позивача в судове засідання не з`явився, надіслав до суду клопотання про розгляд справи без його участі.

Представник відповідача  в судове засідання не з'явився, клопотань про відкладення судового засідання не надсилав, про причини неявки в судове засідання не повідомив, хоча про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином.

Таким чином, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними матеріалами справи.

Суд, вивчивши та дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, дійшов висновку про те, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що юридична особа - Товариство з обмеженою відповідальністю "Меркурій" (код ЄДРПОУ 13962172) - зареєстровано Пирятинською райдержадміністрацією, про що зроблено запис 29 березня 2000 року у журналі обліку реєстраційних справ за № 58.

Відповідач перебуває на податковому обліку у Пирятинському відділенні Лубенської ОДПІ з 08.04.1996 року.

Згідно з ч. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до пп. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов`язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов`язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідач останню звітність до Пирятинського відділення Лубенської ОДПІ подав 19.10.2007 року, що підтверджується довідкою Пирятинського відділення Лубенської ОДПІ № 325 від 25.05.2011 року та копією розрахунку сплати єдиного податку суб`єктом малого підприємництва - юридичною особою № 11464. Таким чином, відповідач в порушення  ч. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, пп. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України не звітував до податкового органу більше року.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Меркурій" заборгованості з податків і зборів не має, що підтверджується довідкою Пирятинського відділення Лубенської ОДПІ  від 25.05.2011 року № 76/3.

Відповідно до підпункту 20.1.12 пункту 20.1. статті 20 Податкового кодексу України (чинного з 01.01.2011 року) органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Згідно з п. 4 ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що вимоги позивача про припинення юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю "Меркурій" - є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

 Згідно ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб", ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, пп. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16, пп. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України,  статтями  7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-163  Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю "Меркурій" про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю " Меркурій", ідентифікаційний код 13962172, вул. Леніна, 12, м. Пирятин, Пирятинський район, Полтавська область, що зареєстроване Пирятинською райдержадміністрацією 29 березня 2000 року, про що зроблено запис у журналі обліку реєстраційних справ за № 58.

У день набрання постановою законної сили направити її копію державному реєстратору для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Меркурій".          

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня проголошення постанови з одночасним поданням  її копії до суду апеляційної інстанції. У разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160  Кодексу адміністративного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

          Повний текст постанови виготовлено 06 червня 2011 року.

   

          Суддя                                                                                М.В. Довгопол

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.06.2011
Оприлюднено16.06.2011
Номер документу16081130
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/4174/11

Постанова від 01.06.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

М.В. Довгопол

Ухвала від 19.05.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

М.В. Довгопол

Ухвала від 19.05.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

М.В. Довгопол

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні