Постанова
від 31.05.2011 по справі 2а-1670/3577/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 травня 2011 року м. Полтава Справа № 2а-1670/3577/11

Полтавський окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого судді - Моло децького Р.І.,

при секретарі - Лазаренк о У. І.,

за участю:

представника позивача - В асилевської Ю. О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом Кременчуцької об'єднаної д ержавної податкової інспекц ії Полтавської області до То вариства з обмеженою відпові дальністю " Страховий брокер " Дедал - Кермен " про припиненн я юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

27 квітня 2011 року позива ч Кременчуцька об'єднана державна податкова інспекці я Полтавської області зверн увся до Полтавського окружно го адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відп овідальністю " Страховий бро кер " Дедал - Кермен " про припин ення юридичної, посилаючись на те, що відповідач не подає о рганам державної податкової служби податкові декларації , документи фінансової звітн ості протягом року, що є підст авою для постановлення судов ого рішення про припинення ю ридичної особи відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців”.

У судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав у повному обсяз і, просив позов задовольнити .

Відповідач у судове засіда ння не з'явився, був належним ч ином повідомлений, що підтве рджується наявними в матеріа лах справи конвертами, напра вленими відповідачу за адрес ою: 39614, Полтавська область, м. Кр еменчук, вулиця Першотравнев а, будинок 13, які внесена до Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб і фізичних осіб-пі дприємців, повернулись до су ду із поштовими відмітками в ід 13.05.2011 р. та 23.05.2011 р. “за даною адре сою не знаходиться”. Відпові дно до положення абзацу 2 ч. 3 с т. 167 КАС України відповідач вв ажається належним чином пові домлений про час та дату пров едення судового засідання, т ому суд вирішив розглядати с праву за даної явки та наявни ми у справі матеріалами.

Розглянувши адміністрат ивний позов та дослідивши на дані документи, повно і всебі чно з' ясувавши усі обставин и, об' єктивно оцінивши дока зи, які мають юридичне значен ня для розгляду справи і вирі шення спору по суті та були до сліджені в судовому засіданн і, суд вважає, що позов підляга є задоволенню з наступних пі дстав.

Відповідно до підпункту 20 .1.12 пункту 20.1. статті 20 Податково го кодексу України органи де ржавної податкової служби ма ють право у випадках, встанов лених законом, звертатися до суду щодо припинення юридич ної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - п ідприємця про визнання недій сними установчих (засновниць ких) документів суб' єктів г осподарювання.

Відповідно до пункту 67.2. стат ті 67 Податкового кодексу Укра їни органи державної податко вої служби в установленому з аконом порядку мають право з вертатися до суду про винесе ння судового рішення щодо пр ипинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Згідно довідки Кременч уцької об'єднаної державно ї податкової інспекції № 194/28-149 в ід 18.07.2005 року, відповідач перебу ває на обліку в Кременчуць кій ОДПІ з 18.07.2005 року.

Заборгованості по платежа х і зборах перед бюджетом пла тник - Товариство з обмеженою відповідальністю "Страховий брокер "Дедал-Кермен" не має, щ о підтверджується довідкою Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспек ції № 17796/10/15 від 17.05.2011 року.

Частиною 1 статті 59 Господар ського кодексу України встан овлено, що припинення діяльн ості суб'єкта господарювання здійснюється у випадках, пер едбачених законами, - за ріше нням суду.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 38 Зако ну України "Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб- підприємців" під ставою для постановлення суд ового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'яза но з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом р оку органам державної податк ової служби податкових декла рацій, документів фінансової звітності відповідно до зак ону.

Закон України "Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємців " від 15.05.2003 р. набрав чинності з 01.07 .2004 р. Отже, рік, протягом якого в ідповідач не подає звітність до органів державної податк ової служби, слід рахувати ві д дня набрання Законом чинно сті, оскільки закон не має зво ротної сили у часі.

З огляду на викладене, та вр аховуючи, що відповідач оста нню податкову звітність пода вав 08.02.2010 року, що підтверджуєть ся довідкою Кременчуцької ОДПІ № 17796/10/15 від 17.05.2011 року, тобто не звітується до податковог о органу більше року, суд прих одить до висновку, що вимоги п озивача є обґрунтованими та такими, що підлягають задово ленню.

Відповідно до частини 4 ста тті 94 Кодексу адміністративн ого судочинства України, у сп равах, в яких позивачем є суб'є кт владних повноважень, а від повідачем - фізична чи юридич на особа, судові витрати, здій снені позивачем, з відповіда ча не стягуються.

На підставі викладеного, ке руючись частиною 2 статті 38 За кону України "Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців", пі дпунктом 20.1.12 пункту 20.1. статті 20, п. 67.2. статті 67 Податкового коде ксу України, статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 1 60-163 Кодексу адміністративног о судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Кременчуцької об'єдна ної державної податкової інс пекції Полтавської області д о Товариства з обмеженою від повідальністю "Страховий бро кер" Дедал - Кермен" про припин ення юридичної особи задовол ьнити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відпо відальністю "Страховий броке р" Дедал - Кермен" (Ідентифікац ійний код 33589116, місцезнаходжен ня: 39614, Полтавська область, м. Кр еменчук, вулиця Першотравнев а, будинок 13), яка зареєстрован а виконавчим комітетом Кре менчуцької міської ради 04 л ипня 2005 року.

Копію постанови направити державному реєстратору за м ісцем державної реєстрації в ідповідача для внесення до Є диного державного реєстру за пису про судове рішення щодо припинення юридичної особи - Товариства з обмеженою відп овідальністю "Страховий брок ер" Дедал - Кермен".

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Оскарження постанови не зу пиняє її виконання.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня пр оголошення постанови з одноч асним поданням її копії до су ду апеляційної інстанції. У р азі складення постанови у по вному обсязі відповідно до с татті 160 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апе ляційна скарга подається про тягом десяти днів з дня отрим ання копії постанови.

Повний текст постан ови виготовлено 06 червня 2011 рок у.

Суддя Р.І. Молодецький

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.05.2011
Оприлюднено16.06.2011
Номер документу16081391
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/3577/11

Постанова від 31.05.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Р.І. Молодецький

Ухвала від 28.04.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Р.І. Молодецький

Ухвала від 28.04.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Р.І. Молодецький

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні