Постанова
від 19.05.2011 по справі 4509/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний ад міністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

19 травня 2011 р. № 2-а- 4509/11/2070

Харківський окружний адм іністративний суд у складі г оловуючого судді Зоркіна Ю. В. при секретарі судового за сідання Смоляр Є.А.

за участю:

представника позивача - Кураксіної В.О.,

відповідача - не прибув

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у приміщен ні суду справу за адміністра тивним позовом

Управління Пенсійного фо нду України в Червонозаводсь кому районі м.Харкова

до Харківського дочірнього підприємствао "Комплект" Зак ритого акціонерного товарис тва "Сантехмонтаж-60"

про стягнення заборгованост і ,

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Управління Пен сійного фонду України в Черв онозаводському районі м. Хар кова, звернувся до Харківськ ого окружного адміністратив ного суду з адміністративним позовом до Харківського доч ірнього підприємства «Компл ект»Закритого акціонерного товариства «Сантехмонтаж-60» , в якому просить суд з урахува нням уточнень позовних вимог , стягнути суму боргу по відшк одуванню пільгових пенсій за сп. №2 в розмірі 12884,09 грн. В обґрун тування позовних вимог позив ач зазначає, що відповідач за реєстрований в Управління Пе нсійного фонду України в Чер вонозаводському районі м.Хар кова як юридична особа - платн ик страхових внесків і відпо відно до вимог а.4 п.1 ст.2 Закону України „Про збір на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування”, ст.6 Інстру кції „Про порядок обчислення і сплати страхувальниками т а застрахованими особами вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння” № 21-1 від 19.12.2003 року зобов' я заний проводити відшкодуван ня витрат на виплату та доста вку пенсій, призначених на пі льгових умовах. Відповідач з азначених виплат в повному о бсязі не проводив, внаслідок чого виникла заборгованіст ь в розмірі 12884,09 грн.

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, про час та мі сце розгляду справи повідомл явся судовими повістками з п оштовими повідомленнями, які направлялися за офіційним м ісцем знаходження, визначени м відповідно до довідки з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців та були ним отрим ані. Відповідно до ст.35 КАС Укр аїни відповідач є належно по відомленим про дату, час та мі сце судового засідання. Відп овідач відзив на позов не над ав, правом участі в судовому з асіданні не скористався.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и долучені до матеріалів спр ави документи, суд встановив наступні обставини.

Відповідно до п. 2.1 Положення про управління Пенсійного ф онду України в районах, міста х і районах у містах, затвердж еного постановою Правління П енсійного фонду України № 8-2 в ід 30 квітня 2002 року одним з осно вних завдань управління є об лік платників страхових внес ків на загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я та збору на обов'язкове держ авне пенсійне страхування, з бирання та акумулювання в ра йоні (місті) страхових внескі в та інших коштів, призначени х для пенсійного забезпеченн я, повного і своєчасного фіна нсування витрат на виплату п енсій, допомоги на поховання та інших соціальних виплат, щ о здійснюються за рахунок ко штів Фонду.

Відповідач зареєстрований в Управління Пенсійного фон ду України в Червонозаводськ ому районі м. Харкова як платн ик страхового збору на обов' язкове державне пенсійне стр ахування до Пенсійного фонду України. Відповідно до абз. 4 п .1 ст.2 Закону України „Про збір на обов'язкове державне пенс ійне страхування” для платни ків збору, визначених пункта ми 1 та 2 статті 1 цього Закону (с уб'єкти підприємницької діял ьності незалежно від форм вл асності, їх об'єднання, бюджет ні, громадські та інші устано ви та організації, об'єднання громадян та інші юридичні ос оби, а також фізичні особи - су б'єкти підприємницької діяль ності, які використовують пр ацю найманих працівників, фі лії, відділення та інші відок ремлені підрозділи платникі в податку, зазначених у пункт і 1 цієї статті, що не мають ста тусу юридичної особи, розташ овані на території іншої, ніж платник зборів, територіаль ної громади), крім тих, які є пл атниками фіксованого сільсь когосподарського податку, об 'єктом оподаткування є також фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначен их відповідно до пунктів "б" - "з " статті 13 Закону України "Про п енсійне забезпечення" до дос ягнення працівниками пенсій ного віку, передбаченого ста ттею 12 Закону України "Про пен сійне забезпечення".

Відповідно до прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування" №1058-ІV в ід 09.07.2003 року зберігається поря док покриття витрат на випла ту і доставку пільгових пенс ій, що діяв до набрання чиннос ті цим Законом, тобто відпові дно до Закону України "Про збі р на обов'язкове державне пен сійне страхування" №400/97-ВР від 26.06.1997 року у підприємств, які є п латниками збору, крім тих, які є платниками фіксованого сі льськогосподарського подат ку, об'єктом оподаткування є т акож фактичні витрати на вип лату і доставку пенсій, призн ачених відповідно до пунктів "Б"-"З" ст. 13 Закону України "Про п енсійне забезпечення", підпр иємства та організації з кош тів, призначених на оплати пр аці, вносять в Пенсійний фонд України плату, яка покриває в итрати на виплату пенсій на п ідставі пунктів "б"-"з" даної ст атті в розмірі 100 % від виплачен ої пенсії.

Відповідно до вимог ч. 2 Прик інцевих положень Закону Укра їни „Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання”, п. 6 Інструкції про поря док обчислення і сплати стра хувальниками та застрахован ими особами внесків на загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування до Пенсій ного фонду України, затвердж еної постановою Пенсійного ф онду України від 19 грудня 2003 ро ку № 21-1, зареєстрованої в Мініс терстві юстиції України 16 січ ня 2004 року за № 64/8663, відповідач зо бов' язаний щомісяця до 25-го ч исла вносити до Пенсійного ф онду зазначену в повідомленн і місячну суму фактичних вит рат на виплату та доставку пе нсій, призначених на пільгов их умовах.

Відповідно до розрахунків , які були надіслані відповід ачу, Харківське дочірнє підп риємство «Комплект»Закрито го акціонерного товариства « Сантехмонтаж-60»має заборгов аність у сумі 12884,09 грн. Вказані в ище розрахунки були відповід ачем отримані та не оскаржен і, проте сума фактичних витра т на виплату та доставку пенс ій, призначених на пільгових умовах у повному обсязі спла чена не була.

Враховуючи викладене вище , беручи до уваги той факт, що в ідповідно до ч. 1 ст. 71 КАС Украї ни, кожна сторона належними і достатніми доказами повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та зап еречення, а відповідач належ ними доказами не довів факту погашення заборгованості у розмірі 12884,09 грн., суд вбачає дос татньо підстав для задоволен ня позову.

Відповідно ч.4 ст. 94 КАС Украї ни у справах, в яких позиваче м є суб' єкт владних повнова жень, а відповідачем - фізична чи юридична особа судові вит рати з відповідача не стягую ться.

На підставі вищевикладено го та керуючись ст.ст. 8-14, 35, 71, 94, 159, 160 -164, 167, 186, 254 Кодексу адміністратив ного судочинства України, су д -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позо в Управління Пенсійного фонд у України в Червонозаводсько му районі м.Харкова до Харків ського дочірнього підприємс тва "Комплект" Закритого акці онерного товариства "Сантехм онтаж-60" про стягнення заборго ваності задовольнити у повн ому обсязі.

Стягнути з Харківського до чірнього підприємства "Компл ект" Закритого акціонерного товариства "Сантехмонтаж-60" ( 610 10, вул. Греківська,104, код ЄДРПОУ 14072279, р/р 26004301811413, МФО 351458 ХЦВ" Промінве стбанк") на користь Управлінн я Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м .Харкова ( 61140, м.Харків ,вул.1-ї Кін ної Армії ,15, р/р 256063012095, МФО 351823, ВАТ "Д ержавний ощадний банк Україн и " код 22682342) суму боргу по відшко дуванню пільгових пенсій у р озмірі 12884.09 (дванадцять тисяч в ісімсот вісімдесят чотири гр н. 09 коп).

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення протягом десяти днів з д ня її проголошення. У разі зас тосування судом частини трет ьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апел яційна скарга подається прот ягом десяти днів з дня отрима ння копії постанови.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного пр овадження або набрання закон ної сили рішенням за наслідк ами апеляційного провадженн я

У повному обсязі постанова виготовлена та підписана 24.05.20 11 року

Суддя Зоркіна Ю.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.05.2011
Оприлюднено20.06.2011
Номер документу16086356
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4509/11/2070

Ухвала від 29.04.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

Постанова від 19.05.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні