Постанова
від 07.06.2011 по справі 4100/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний ад міністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 червня 2011 р. Справа№2а -4100/11/2070 Харківський окруж ний адміністративний суд у с кладі:

головуючого - судді Чудних С .О.,

при участі секретаря судов ого засідання Король Д.О.,

за участю представників ст орін:

прокурора - не прибув,

представника позивача - Д ударева І.І.,

представник відповідача - не прибув,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Лоз івського міжрайонного проку рора в інтересах держави в ос обі Управління Пенсійного фо нду України в Лозівському ра йоні Харківської області до Комунального підприєм ства «Комжитло»Лозівської м іської ради Харківської обла сті про стягнення суми , -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор звернувся до Харківського окружного адмі ністративного суду з позовно ю заявою, в якій просить суд ст ягнути з відповідача на кори сть позивача суму заборгован ості зі сплати внесків на заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування за жовтен ь - грудень 2010 року у розмірі 135541,9 5 грн.

В обґрунтування позовних в имог зазначив, що підприємст во не виконало свої зобов'яза ння внаслідок чого вникла не доїмка зі сплати внесків на з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 135541,95 грн. відповідно до щомісяч них звітів наданих підприємс твом до Пенсійного фонду з жо втня 2010 року по грудень 2010 року.

Представник позивача в суд овому засідання позов підтри мав та просив суд позовні вим оги задовольнити у повному о бсязі.

Прокурор в судове засіданн я не прибув, про дату, час та мі сце судового засідання був п овідомлений належним чином.

Відповідач в судове засід ання не прибув, про дату, час т а місце розгляду справи пові домлявся повістками з поштов ими повідомленнями, які були отримані відповідачем, на ад ресу суду надав лист в якому п росив суд розглянути справу без участі представника Кому нального підприємства «Комж итло»Лозівської міської рад и Харківської області.

Згідно з ст. 35 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни відповідач є належно по відомлений про дату, час місц е судового засідання. Відпов ідач відзив на позов не надав , правом участі судовому засі данні не скористався.

Суд вважає, що нез'явлення в ідповідача в судове засіданн я не перешкоджає розгляду сп рави за наявними в ній матері алами.

Дослідивши матеріали спр ави, вислухавши пояснення пр едставника позивача, суд вва жає за необхідне позов задов ольнити в повному обсязі, вих одячи з таких підстав.

Відповідач, Комунальне під приємство «Комжитло»Лозівс ької міської ради Харківсько ї області зареєстрований як платник внесків на загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного ф онду України та перебуває на обліку в Управлінні Пенсійн ого фонду України в Лозівськ ому районі Харківської облас ті.

Згідно з ч.3 ст.18 Закону Украї ни "Про загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня" №1058-IV від 09.07.2003р. (у редакції, яка діяла на час виникнення спір них правовідносин), страхові внески є цільовим загальноо бов'язковим платежем, який сп равляється на всій території України в порядку, встановле ному цим Законом.

Відповідно до частини 1 стат ті 19 зазначеного Закону, страх ові внески до солідарної сис теми нараховуються для робот одавця - на суми фактичних вит рат на оплату праці (грошовог о забезпечення) працівників, що включають витрати на випл ату основної і додаткової за робітної плати та інших заох очувальних та компенсаційни х виплат, у тому числі в натура льній формі, які визначаютьс я згідно з нормативно-правов ими актами, прийнятими відпо відно до Закону України "Про о плату праці", виплату винагор од фізичним особам за викона ння робіт (послуг) за угодами ц ивільно-правового характеру , що підлягають обкладенню по датком на доходи фізичних ос іб, а також на суми оплати перш их п'яти днів тимчасової непр ацездатності, яка здійснюєть ся за рахунок коштів роботод авця, та допомоги по тимчасов ій непрацездатності.

Відповідно до ч.2 ст.20 Закону України "Про загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування", обчислення страхов их внесків застрахованих осі б здійснюється страхувальн иками на підставі бухгалтерс ьких та інших документів, від повідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахуван ня (обчислення) заробітної пл ати (доходу), на які відповідно до цього Закону нараховують ся страхові внески.

Відповідач самостійно зді йснив розрахунки сум страхов их внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування, що підлягали до спл ати та подав їх до Управління Пенсійного фонду України в Л озівському районі Харківськ ої області. Згідно наданим Ко мунальним підприємством «Ко мжитло»Лозівської міської р ади Харківської області розр ахунків страхових внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування за жовтень 2010 року сума страхови х внесків складає - 45739,53 грн., за листопад 2010 року - 43906,15 грн., за гру день 2010 року - 45896,27 грн., всього на суму 135541,95 грн.

Положеннями пункту 6 ст.20 За кону України "Про загальнооб ов' язкове державне пенсійн е страхування" передбачено, щ о страхувальник зобов' язан ий сплачувати страхові внеск и, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пі зніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Управлінням Пенсійного фо нду в Лозівському районі Хар ківської області відповідно до ст. 106 Закону України "Про за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування" та на підставі картки особового р ахунку відповідачу виставле ні та надіслані вимоги № Ю -833-У від 01.01.2011 р. та 04.02.2011 р. про сплату бо ргу.

Таким чином, сума заборгова ності із сплати страхових вн есків на загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання за жовтень - грудень 2010 рок у у сумі 135541,95 грн. є узгодженою с умою боргу платника страхови х внесків, однак у передбачен і законодавством строки вказ ана сума відповідачем у добр овільному порядку до органів Пенсійного фонду України не сплачена.

На підставі вищевикладено го, суд вважає, що позовні вимо ги позивача є обґрунтованими , та такими, що підлягають задо воленню.

Судові витрати підлягають розподілу відповідно до пол ожень статті 94 КАС України.

Керуючись ст.ст. 159-163, 167, 186, 254 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Лозівського міжрайонного п рокурора в інтересах держави в особі Управління Пенсійно го фонду України в Лозівсько му районі Харківської област і до Комунального підпр иємства «Комжитло»Лозівськ ої міської ради Харківської області про стягнення з аборгованості - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з комунального пі дприємства "Комжитло" Лозівс ької міської ради Харківсько ї області (64600, Харківська обла сть, м. Лозова, вул. Червоногва рдійська, буд. 48, р/р 260024260 у ВАТ "Ме габанк" м. Харків, МФО 351629, код 33584818 ) на користь управління Пенсі йного фонду України в Лозівс ькому районі Харківської обл асті (64606, Харківська область, м . Лозова, м-н. 4, буд. 73, р/р 25600313234, р/р 2560131 2234 в Лозівському відділенні О щадного банку України, МФО 350192, код 22681992) суму боргу 135541,95 грн. (ст о тридцять п'ять тисяч п'ятсот сорок одна грн. 95 коп.).

Постанова може бути оскарж ена в Харківський апеляційни й адміністративний суд через Харківський окружний адміні стративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в десяти денний строк з дня її проголо шення, копія апеляційної ска рги одночасно надсилається о собою, яка її подає, до суду ап еляційної інстанції. У разі з астосування судом частини тр етьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні ап еляційна скарга подається пр отягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Повний текст постан ови виготовлено та підписан о 08 червня 2011 року.

Суддя С.О. Чудних

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.06.2011
Оприлюднено20.06.2011
Номер документу16087109
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4100/11/2070

Ухвала від 20.04.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чудних С.О.

Постанова від 07.06.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чудних С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні