Постанова
від 30.05.2011 по справі 8629-2008
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

Автономна Республіка К рим, 95003, м.Сімферополь, вул.О.Нев ського/Річна, 29/11, к. 303

ПОСТАНОВА

Іменем України

30.05.2011 Справа №5002-17/8629-2008

За заявою кредиторів:

1. Управління Пенсійного фо нду України в Джанкойському районі АР Крим

2. ВАТ «Крименерго»

До боржника Комунального підприємства «Азовкомунсер вис»

про порушення справи про ба нкрутство

Суддя В.І. Гайворонський

П Р Е Д С Т А В Н И К И:

Від ПАТ «Крименерго» - Мар тинюк Ю.А., представник, Антипе нко М.О., представник

Від Джанкойської ОДПІ - Каз анцева З.Т., представник

Від Управління з питань ба нкрутства в АР Крим та м. Севас тополі - Бараболя В.І., предста вник

Від Відділення Фонду соціа льного страхування з тимчасо вої втрати працездатності в АР Крим - Слуцька Ю.В., представ ник

Ліквідатор - Борисенко О.М., арбітражний керуючий

Кредитор звернувся до Г осподарського суду АРК з зая вою про порушення справи про банкрутство у відношенні бо ржника, у зв' язку з заборгов аністю у відповідності з З аконом України “Про відновл ення платоспроможності бор жника або визнання його бан крутом”.

Провадження по справі п орушено ухвалою суду від 21.07.2008 р оку.

Ухвалою Господарського суду АР Крим від 04.12.2008 року відн осно боржника введено процед уру розпорядження майном, ро зпорядником майна призначен о арбітражного керуючого Бор исенко О.М.

Ухвалою Господарського суду АР Крим від 03.03.2009 року затв ерджено реєстр кредиторськи х вимог Комунального підприє мства «Азовкомунсервис».

По справі проголошено в ступну та резолютивну частин и постанови.

Розглянувши матеріали справи, суд -

ВСТАНОВИВ:

Згідно з Протоколом за сідання комітету кредиторів КП «Азовкомунсервис» № 7 від 3 0.05.2011 року вирішено звернутися до господарського суду АР Кр им з клопотанням про введенн я ліквідаційної процедури ві дносно боржника, та про призн ачення ліквідатором арбітра жного керуючого Борисенко О. М., у зв' язку з тим, що боржник подальшу діяльність не веде , органи управління за юридич ною адресою відсутні, згідно декларації з податку на приб уток за 1 квартал 2009 року прибут ок боржника склав 127 грн.

Зацікавленою особою не надано доказів того, що до бор жника не слід застосовувати процедуру ліквідації.

Розглянувши матері али справи, суд вважає необхі дним визнати боржника банкр утом, відкрити відносно ньог о ліквідаційну процедуру, лі квідатором призначити арбіт ражного керуючого Борисенк о Олександра Миколайовича (л іцензія арбітражного керуюч ого серії НОМЕР_1, прожива є за адресою: АДРЕСА_1), оскі льки боржник тривалий час бу дь-яку діяльність не здійсню є, та будь-яких підстав вважат и, що можливе відновлення йог о платоспроможності не існує .

При цьому суд також при ймає до уваги позицію кредит орів, які вважають необхідни м застосувати відносно боржн ика саме процедуру ліквідаці ї.

Необхідно також відміт ити, що згідно з п. 56 Постанови П ленуму Верховного Суду Украї ни від 18 грудня 2009 року «Про суд ову практику в справах про ба нкрутство» при проведенні п роцедур банкрутства інтерес и всіх кредиторів у справі пр едставляє комітет кредиторі в.

Так, згідно з Протоколо м засідання комітету кредито рів КП «Азовкомунсервис» № 7 в ід 30.05.2011 року вирішено звернут ися до господарського суду А Р Крим з клопотанням про введ ення ліквідаційної процедур и відносно боржника, та про пр изначення ліквідатором арбі тражного керуючого Борисенк о О.М.

Тобто, не приймати до ув аги бажання кредиторів згідн о ст. 129 Конституції України у суду підстав не існує.

Окрім цього, процедура розпорядження майном відбу вається тривалий час.

Згідно ст. 17 Закону Украї ни “Про відновлення платосп роможності боржника або ви знання його банкрутом” санац ія можлива лише при наявност і пропозиції комітету кредит орів, які в розумні строки не в изначили, що необхідно засто сувати процедуру санації.

Відповідно, боржник під лягає визнанню банкрутом та ліквідації.

На підставі викладеног о, а також керуючись ст. 3-1, ст. ст . 22, 23, 24 Закону України “Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” -

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити судову пр оцедуру розпорядження майно м боржника Комунального під приємства «Азовкомунсервис » (96178, вул. Савви/Чкалова 63/21, смт. А зовське, Джанкойський район АР Крим, ЄДРПОУ 31802332) та повнова ження розпорядника майном ар бітражного керуючого Борисе нко Олександра Миколайовича (ліцензія арбітражного керу ючого серії НОМЕР_1, прожи ває за адресою: АДРЕСА_1).

2. Визнати боржника Комуналь не підприємство «Азовкомунс ервис» (96178, вул. Савви/Чкалова 63/ 21, смт. Азовське, Джанкойський район АР Крим, ЄДРПОУ 31802332) - б анкрутом.

3. Відкрити відносно К омунального підприємства «А зовкомунсервис» (96178, вул. Савви /Чкалова 63/21, смт. Азовське, Джан койський район АР Крим, ЄДРПО У 31802332) ліквідаційну процедуру банкрутства відповідно до З акону України “Про відновле ння платоспроможності борж ника або визнання його банк рутом” строком до 29.11.2011 року.

4. Призначити ліквіда тором Комунального підприєм ства «Азовкомунсервис» (96178, ву л. Савви/Чкалова 63/21, смт. Азовсь ке, Джанкойський район АР Кри м, ЄДРПОУ 31802332) арбітражного кер уючого Борисенко Олександра Миколайовича (ліцензія арбі тражного керуючого серії Н ОМЕР_1, проживає за адресою: АДРЕСА_1).

5.Підприємницька дія льність банкрута завершуєть ся закінченням технологічно го циклу з виготовлення прод укції у разі можливості її пр одажу.

6.Строк виконання всіх грошо вих зобов'язань банкрута та з обов'язання щодо сплати стра хових внесків на загальнообо в'язкове державне пенсійне с трахування, податків і зборі в (обов'язкових платежів) вваж ається таким, що настав.

7.Припинити нарахування неу стойки (штрафу, пені), проценті в та інших економічних санкц ій по всіх видах заборговано сті банкрута.

8. Скасувати арешт, нак ладений на майно боржника, ви знаного банкрутом, чи інші об меження щодо розпорядження м айном боржника. Накладення н ових арештів або інших обмеж ень щодо розпорядження майно м банкрута не допускається.

9. Відомості про фінанс ове становище банкрута перес тають бути конфіденційними ч и становити комерційну таємн ицю.

10. Вимоги за зобов'язанн ями боржника, визнаного банк рутом, що виникли під час пров едення процедур банкрутства , можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної проце дури.

11. Виконання зобов'язан ь боржника, визнаного банкру том, здійснюється у випадках і порядку, передбаченому Зак оном України «Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м».

12. Припинити повноваже ння органів управління банкр ута щодо управління банкруто м та розпорядження його майн ом.

13 Зобов' язати ліквід атора боржника опублікувати відомості про визнання борж ника банкрутом у офіційному друкованому органі у п' яти денний строк.

Відомості про визнання бор жника банкрутом повинні міст ити:

- найменування та інші рекв ізити боржника, визнаного ба нкрутом;

- найменування господарськ ого суду, в провадженні якого знаходиться справа про банк рутство;

- дату прийняття господарс ьким судом постанови про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури;

- відомості про ліквідатор а (ліквідаційну комісію).

14. Зобов' язати ліквідатора після завершення усіх розра хунків з кредиторами надати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс у ст рок до 29.11.2011 року.

15. Призначити розгляд питан ня про затвердження Звіту лі квідатора та ліквідаційного балансу боржника на 29.11.2011 рок у на 14 год. 00 хвилин.

Суддя Господарськог о суду

Автономної Республіки Кр им Гай воронський В.І.

Дата ухвалення рішення30.05.2011
Оприлюднено17.06.2011
Номер документу16119161
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8629-2008

Ухвала від 25.02.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 25.02.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 10.02.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 10.02.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 10.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 10.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 11.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 11.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 11.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 10.10.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні