Постанова
від 06.06.2011 по справі 2а-1870/2164/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 червня 2011 р. Сп рава № 2a-1870/2164/11

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Кравчен ка Є.Д.,

розглянувши в приміщенні суду в м. Суми в порядку скороч еного провадження адміністр ативну справу за позовом Дер жавної податкової інспекції в місті Суми до Товариства з о бмеженою відповідальністю "С умикомунжилсервіс" про припи нення юридичної особи,-

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспе кція в м. Суми (далі - позивач ) звернулася до суду з позовно ю заявою, в якій просить припи нити юридичну особу - Товар иство з обмеженою відповідал ьністю "Сумикомунжилсервіс" (далі - відповідач), мотивуюч и свої вимоги тим, що відповід ач, всупереч вимог ст. 38 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців", не звіт ує про фінансово-господарськ у діяльність більше року, що є підставою для припинення юр идичної особи.

Ухвала про відкриття скоро ченого провадження та інформ ація про права та обов' язки , які направлялися відповіда чу, були повернуті до суду з ві дміткою пошти: "за зазначеною адресою не проживає". Відпові дно до положень ч. 11 ст. 35 КАС Укр аїни, у разі повернення пошто вого відправлення із повістк ою, яка не вручена адресату з н езалежних від суду причин, вв ажається, що така повістка вр учена належним чином.

Суд, вивчивши матеріали спр ави, вважає, що позов обґрунт ований і підлягає задоволенн ю в повному обсязі, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що відпо відач 27.12.2005 включений до Єдиног о державного реєстру юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців, що підтверджується копією довідки з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців серія АЕ № 542787 (а.с. 4).

Як вбачається з довідки Дер жавної податкової інспекції в м. Суми від 14.03.2011 № 29588/9/15-106 відп овідач з 08.10.2009 звітності не пода є і за даними особових рахунк ів заборгованості перед бюдж етом не має (а.с. 3).

Надаючи правову оцінку від носинам, що виникли між сторо нами, суд виходить з наступно го.

Відповідно до ч. 1 ст. 9 Закону України "Про систему оподатк ування" від 25 червня 1991 року № 1251 ( що діяв до 01 січня 2011 року) платн ик податків зобов' язаний по давати до податкової інспекц ії декларації, фінансову зві тність та інші документи і ві домості, пов' язані з обчисл енням і сплатою податків та з борів (обов' язкових платежі в).

Згідно п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 По даткового кодексу України вс тановлено, що платник податк ів зобов' язаний подавати до контролюючих органів у поря дку, встановленому податкови м та митним законодавством, д екларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисл енням і сплатою податків та з борів.

Відповідно до п. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців" від 15 тр авня 2003 року № 755 (далі - Закон № 755) підставою для постановлен ня судового рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов' язано з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом року органам держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів фінансової звітності відпов ідно до закону.

Як вбачається з ч. 1 ст. 33 Закон у № 755 юридична особа припиняє ться за судовим рішенням. Від повідно до ч. 2 ст. 33 Закону № 755 юр идична особа є такою, що припи нилася, з дати внесення до Єди ного державного реєстру запи су про державну реєстрацію п рипинення юридичної особи.

Згідно пп. 20.1.12 п. 20.1. ст. 20 Податко вого кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встан овлених законом, звертатися до суду щодо припинення юрид ичної особи та підприємницьк ої діяльності фізичної особи -підприємця.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 З акону № 755 суд, який постановив рішення щодо припинення юри дичної особи, що не пов' язан е з банкрутством юридичної о соби, у день набрання таким рі шенням законної сили направл яє його копію державному реє стратору за місцезнаходженн я юридичної особи для внесен ня до Єдиного державного реє стру запису про судове рішен ня.

Частиною 1 статті 256 КАС Украї ни встановлено, що постанови суду, прийняті в порядку скор оченого провадження, підляга ють виконанню негайно.

Враховуючи неподання відп овідачем більше року органам державної податкової служби документи фінансової звітно сті, відсутність у відповіда ча податкової заборгованост і, а також право органів держа вної податкової служби на зв ернення до суду із адміністр ативним позовом про припине ння юридичної особи, суд вваж ає позовні вимоги обґрунтова ними та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 158-163, 167, 183-2, 186, 254, 25 6 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспек ції в місті Суми до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Сумикомунжилсервіс" про п рипинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відп овідальністю "Сумикомунжилс ервіс" (40000, м. Суми, вул. Новоміс тенська, буд. 25, кв. 47, код 32603532).

Копію постанови суду напра вити державному реєстратору за місцем знаходження юриди чної особи - Товариства з об меженою відповідальністю "Су микомунжилсервіс", для внесе ння до Єдиного державного ре єстру запису про судове ріше ння щодо припинення юридично ї особи.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Сумський окружний адм іністративний суд шляхом под ачі апеляційної скарги на по станову суду протягом десяти днів з дня отримання ко пії повного тексту постанови .

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Суддя (підпис) Є.Д. Кравченко

З оригіналом згід но

Суддя Є.Д. Кравченко

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.06.2011
Оприлюднено17.06.2011
Номер документу16126509
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/2164/11

Постанова від 06.06.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

Постанова від 06.06.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

Ухвала від 15.04.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні