Постанова
від 18.09.2006 по справі 6/295-06-7304а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/295-06-7304А

             

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"18" вересня 2006 р.Справа  № 6/295-06-7304А

   15 год. 00 хв.                                                                                                                                 м. Одеса

За позовом :        Політичної партії „Союз анархістів України”, м. Одеса

До відповідачів: 1) Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю м. Одеси    

                             2) Виконавчого комітету Одеської міської ради

3-тя особа на стороні відповідача без самостійних вимог : Товариство з обмеженою відповідальністю „Діамант”, м. Одеса

Про визнання протиправним та скасування дозволу

Господарський суд Одеської області у складі

Суддя                                            Демешин О.А.         

Секретар судового засідання      Полякова Н.В. - довіреність

        

За участю представників сторін:

Від позивача:  Ващенко С.В. - довіреність

Від відповідачів:  1) Романадзе Л.Д. –довіреність

                               2).Дмітрієв Р.Б. - довіреність        

Від третьої особи:  не з`явився

Суть спору:  Політичною партією „Союз анархістів України” (далі-Позивач) надано позов до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю та до Виконавчого комітету Одеської міської ради (далі - Відповідач 2) про визнання протиправним  та скасування дозволу на виконання будівельних робіт з реконструкції нежитлового приміщення магазину з устроєм вітрини в м.Одесі, вул..Успенська, 65, виданого ТОВ «Діамант, визнання протиправною бездіяльності Одеської міської Ради, яка полягає у нездійсненні контролю за використанням земельної ділянки за адресою: м.Одеса, вул..Успенська, 65  та зобов`язання надати позов до ТОВ «Діамант»про приведення вказаної земельної ділянки у придатний для використання стан.

            Ухвалою господарського суду Одеської області від 18.08.2006р. відповідача –Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю замінено на належного відповідача –Управління архітектури та містобудування Одеської міської ради в особі Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю (далі - Відповідач 1).

Розглянувши матеріали справи суд встановив:     

     У позовній заяві позивачем зазначено, що для проведення товариством з обмеженою відповідальністю «Діамант» реконструкції магазину за адресою: м. Одеса, вул. Успенська, 65 Інспекцією ДАБК був виданий дозвіл на виконання будівельних робіт, передбачений п. 5.1 Положення про порядок реконструкції вбудованих, вбудовано-прибудованих приміщень в м. Одесі, затверджене рішенням Одеської міської Ради № 2153-XXIII від 17.04.2001р.

      Третьою особою –ТОВ „Діамант” була проведена реконструкція не житлового приміщення та побудована виносна вітрина до магазину за адресою : м. Одеса,  вул. Успенська, 65.

      В позовній заяві позивач стверджує, що дозвіл на виконання будівельних робіт з реконструкції був виданий відповідачем 1  без надання товариством „Діамант” документа, який засвідчує відведення цьому товариству земельної ділянки, на якій збудовано вітрину.

      На думку позивача, відведення земельної ділянки та надання документу про право власності ТОВ „Діамант” неможливо, оскільки зазначена земельна ділянка належить на праві сумісної власності громадянам –співвласникам жилого будинку 65 по вул. Успенській.

        

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи та додатково надані докази, суд вважає, що в позові слід відмовити у повному обсязі, виходячи з наступного:

         Пунктом 8 частини першої статті 3 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що позивач –це особа, на захист прав, свобод та інтересів якої подано адміністративний позов до адміністративного суду, а також суб`єкт владних повноважень, на виконання повноважень якого подана позовна заява до адміністративного суду.

     Політичною партією «Союз анархістів України»надано позов з вимогами, які пов`язані із здійсненням товариством з обмеженою відповідальністю «Діамант»реконструкції нежитлового приміщення та побудовою виносної вітрини до магазину, розташованого за адресою: м.Одеса,  вул.Успенська, 65 та наданням дозволу на проведення такої реконструкції.

      З матеріалів справи вбачається, що позивач не має будь-якого відношення до будівлі, що розташована за адресою: м.Одеса, вул.Успенська, 65  і  надання Інспекцією ДАБК дозволу  на реконструкцію цієї будівлі ніяким чином не порушує права, свободи та інтереси Політичної партії «Союз анархістів України».

       Крім того, позивачем не надано будь-яких доказів, які-б взагалі підтверджували факт проведення вищевказаних робіт ТОВ «Діамант»та доказів погодження відповідачем 1 проведення  реконструкції нежитлового приміщення та прибудови виносної вітрини до магазину по вул.Успенська, 65 м.Одеси.

        Частиною 1 статті 71 КАС України передбачено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення.

    

         Суд вважає, що позивачем не доведено обставин, викладених у позовній заяві.

         Тому, у задоволенні позову слід відмовити повністю. Це стосується і вимог щодо визнання протиправною бездіяльності Виконавчого комітету Одеської міської ради та зобов`язання щодо звернення відповідача 2 до суду з позовом про приведення земельної ділянки по вул.Успенська, 65 у придатний для використання стан.

            

Керуючись   ст.ст. 94, 158-163, 167 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

         У задоволенні позову    Політичної партії „Союз анархістів України” до Управління архітектури та містобудування Одеської міської ради в особі Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю та Виконавчого комітету Одеської міської ради  про визнання протиправним  та скасування дозволу на виконання будівельних робіт з реконструкції нежитлового приміщення магазину з устроєм вітрини в м.Одесі, вул..Успенська, 65, виданого ТОВ «Діамант, визнання протиправною бездіяльності Одеської міської Ради, яка полягає у нездійсненні контролю за використанням земельної ділянки за адресою: м.Одеса, вул..Успенська, 65  та зобов`язання надати позов до ТОВ «Діамант»про приведення вказаної земельної ділянки у придатний для використання стан   - відмовити повністю.

Постанова може бути оскаржена в порядку і строки передбачені статтею 186 КАС України

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження протягом 10 днів з дня її виготовлення у повному обсязі, якщо таку заяву не було подано, або після закінчення 20-ти денного строку подання апеляційної скарги з дата подання заяви про апеляційне оскарження постанови.

Постанову у повному обсязі виготовлено 22.09.2006р.

Суддя                        (підпис)                              Демешин О.А.

Дата ухвалення рішення18.09.2006
Оприлюднено28.08.2007

Судовий реєстр по справі —6/295-06-7304а

Постанова від 18.09.2006

Господарське

Господарський суд Одеської області

Демешин О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні