Ухвала
від 14.06.2011 по справі 04-05/42-13-9б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

04-05/42-13-9б

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                  83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

                                                                У Х В А Л А  

ПРО  ПОВЕРНЕННЯ  ЗАЯВИ ПРО БАНКРУТСТВО

          

14.06.11р.                                                                                       № 04-05/42-13-9б                                                   

за заявою кредитора (заявника) Управління Пенсійного фонду України в Микитівському р-ні м. Горлівки

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю „ДКС – БУД” м. Горлівка

про визнання банкрутом.

Суддя              О.В. Попов.

           Управління Пенсійного фонду України в Микитівському р-ні м. Горлівки звернулося із заявою до господарського суду Донецької області про порушення справи про банкрутство  відсутнього боржника  - Товариства з обмеженою відповідальністю „ДКС – БУД” м. Горлівка за процедурою, передбаченою ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі – Закон про банкрутство).

В обґрунтування заявлених вимог кредитор посилається на наявність заборгованості Товариства з обмеженою відповідальністю „ДКС – БУД” м. Горлівка в  сумі 721,70 грн.,  відсутність керівних органів боржника  за місцезнаходженням  підприємства.

          Ч.1 абз.6 ст.7 цього Закону передбачає, що заява кредитора повинна містити  “виклад обставин, які підтверджують неплатоспроможність боржника, з зазначенням суми боргових вимог кредиторів,  а також строку їх виконання, розміру неустойки (штрафів, пені), реквізитів розрахункового  документа  про  списання коштів з банківського або кореспондентського  рахунку  боржника  та  дату   його   прийняття банківською установою боржника до виконання”.

Ч.7 вказаної статті передбачає, що заява кредитора повинна містити крім відомостей, передбачений частиною першою цієї статті, виклад обставин, що підтверджують наявність зобов`язання  боржника перед кредитором, з якого виникла вимога, а також строк його виконання.  

          Надана заява не містить відомостей щодо підстав, строку виникнення та виконання зобов'язань з посиланням на конкретні обставини та підстави їх виникнення (розрахунки платника, рішення про нарахування або інше).

Також, згідно п. 1 ст. 7 Закону про банкрутство заява кредитора повинна містити поштову адресу боржника; номер (код), що ідентифікує кредитора як платника податків і зборів (обов'язкових платежів).

У поданій заяві в реквізитах сторін вказаний код  ЄДРПОУ 34928784.

Проте, відповідно до доданих до заяви копій свідоцтва серії А00 №663523 про державну реєстрацію  юридичної особи та  витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців ідентифікаційний код юридичної особи значиться  35923494.  

Належного обґрунтування вказаного у заяві номеру (коду), що ідентифікує кредитора як платника податків і зборів (обов'язкових платежів) боржника заявником не надано.

          

Крім того, відповідно до приписів ч.1 ст. 52 Закону про банкрутство справа про банкрутство відсутнього боржника порушується у разі, якщо громадянин – підприємець – боржник, або керівні органи   боржника   -   юридичної    особи    відсутні    за    її  місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів  державної  податкової  служби  згідно  із  законодавством податкових  декларацій,  документів  бухгалтерської  звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

В обґрунтування відсутності керівних органів боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю „ДКС – БУД” м. Горлівка заявник  посилається на акт державного виконавця від 24.03.09. Проте зазначений акт до уваги судом не приймається з огляду на наступне:

          Відповідно до п.4 ст. 17 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” відомості про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням повинні міститися в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. Згідно п. 3  ст.18 вказаного Закону якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, не були внесені до нього, вони не можуть бути використані в спорі з третьою особою. Отже, належним доказом  відсутності юридичної особи – боржника за її місцезнаходженням є лише відповідні відомості з Єдиного державного реєстру, які у поданій заяві відсутні.   

Зазначене збігається також з правовою позицією Верховного суду України, викладеній в постанові №07/297 від 06.11.07 по справі № 43/427.

          

Враховуючі викладене, змістом поданої заяви та доданих матеріалів не обґрунтована наявність достатніх підстав для порушення справи про банкрутство відсутнього боржника, що у відповідності до приписів ст. 9 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, є підставою для повернення заяви про порушення справи про банкрутство без розгляду.

          Враховуючи викладене, керуючись ст.63 ГПК України, ст.ст. 1, 7, 9 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”,  господарський суд

У Х В А Л И В :

Заяву  Управління Пенсійного фонду України в Микитівському р-ні м. Горлівки

про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „ДКС – БУД” м. Горлівка з доданими до неї документами повернути без розгляду.

  Додаток: заява з додатками, поштовий конверт.

          

                                                                                                              

Суддя                                                                                                  Попов О.В.           

                    

Вик.    тел.

Надруковано примірників -   :  

  - господарському суду Донецької області,  

 - сторонам,

 

 

 

 

Дата ухвалення рішення14.06.2011
Оприлюднено17.06.2011
Номер документу16175448
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”,  господарський суд

Судовий реєстр по справі —04-05/42-13-9б

Ухвала від 14.06.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 01.06.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні