Постанова
від 03.06.2011 по справі 2а/1570/2435/2011
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

    

Справа № 2а/1570/2435/2011

ПОСТАНОВА  

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 червня 2011 року                                                                                           м.Одеса

      Одеський окружний адміністративний суд, у складі головуючого судді Соколенко О.М. розглянувши в  порядку письмового провадження  справу за адміністративним позовом Ізмаїльської об’єднаної державної податкової інспекції до фермерського господарства „Сад и фрукт СТ” про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Ізмаїльської об’єднаної державної податкової інспекції до фермерського господарства „Сад и фрукт СТ” про припинення юридичної особи.

         Представник позивача у судове засідання не з’явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, подав до суду клопотання з проханням слухати справу за його відсутності.

 Відповідач у судове засідання не з’явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, та своєчасно, його позиція щодо позову не відома, оскільки заперечень на позовну заяву він не подав та повноважного представника у судове засідання не направив. Судові повістки про виклик до суду на 11.05.2011р., 03.06.2011р. були надіслані відповідачу за адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, але, повернуті до суду, з поштовою відміткою «за зазначеною адресою не знаходиться».

    Відповідно ст. 33 КАС України, якщо особі було надіслано судову кореспонденцію на адресу, зазначену в Єдиному державному реєстрі, вона вважається належним чином повідомленою. Згідно ч. 11 ст. 35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення, яке не вручено адресату з незалежних від суду причин, вважається, що воно вручене належним чином.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України, якщо не має перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Таким чином, зважаючи на наявність в матеріалах справи заяви від позивача про розгляд справи за відсутності представника позивача, враховуючи відсутність перешкод для розгляду справи, суд прийшов до висновку про можливість розгляду справи у порядку письмового провадження.

Вивчивши матеріали справи, дослідивши обставини та факти, якими обґрунтовуються вимоги, перевіривши їх доказами, суд вважає, що позов підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

 Фермерське господарство „Сад и фрукт СТ” зареєстроване як юридична особа 16.10.2008 року Ізмаїльською районною державною адміністрацією Одеської області, номер запису 15351020000011226, що підтверджується свідоцтвом про державну реєстрацію юридичної особи та довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с.8, 10).  

Фермерське господарство „Сад и фрукт СТ” взято на облік платника податків в Ізмаїльської ОДПІ 17.10.2008 року за № 1476, що підтверджується наявною у матеріалах справи довідкою про взяття на облік платника податків за № 1476 від 17.10.2008р.(а.с.7).

Пунктами 1, 2 частини 1 статті 9 Закону України „Про систему оподаткування" (який діяв на момент неподання звітності) передбачено, що платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законом; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України платник податків зобов’язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

12.01.2011 р. посадовими особами Ізмаїльської ОДПІ складено акт                                       № 0031150136190635 про результати дотримання вимог податкового законодавства, в якому зазначається, що ФГ „Сад и фрукт СТ” не подає податкову звітність з жовтня 2009 року (а.с.5). Тобто встановлено, що відповідач більше року не надавав до Ізмаїльської ОДПІ податкові декларації та документи бухгалтерської звітності згідно до законодавства, що є порушенням вимог Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців" від 15.05.2003р. № 755-ІV та є підставою для припинення юридичної особи.

У відповідача відсутня заборгованість з податків і зборів до бюджету, про що свідчить довідка Ізмаїльської ОДПІ  № 2781/10/29 від 28.02.2011 року (а.с.6).

Відповідно до листа філії АБ „Південний” в м. Ізмаїлі з додатком, рух грошових коштів на рахунку відповідача з моменту неподання звітності не відбувався (а.с.37-38).

У відповідності до п.8.6. Порядку обліку платників податків, зборів (обов’язкових платежів), затвердженого Наказом ДПА України №80 від 19.02.1998 року, в.о. начальника Ізмаїльської ОДПІ  прийнято розпорядження №54-р від 16.09.2010 року  про звернення до суду із позовною заявою про припинення юридичної особи, зокрема, ФГ „Сад и фрукт СТ” (а.с.11).

Згідно п.п.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби мають право, у випадках, встановлених законом, звертатися до суду, зокрема, щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців" від 15.05.2003р. №755-ІV, однією із підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язане з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Враховуючи вищевикладене, з урахуванням наданих доказів, суд вважає, що вимоги Ізмаїльської ОДПІ відповідають чинному законодавству, та підлягають задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців" суд, який постановив рішення про припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцем знаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Керуючись ст.ст. 7, 8, 9, 14, 70, 71, 79, 86, 128, 158 –163 КАС України, суд, -

                                                       ПОСТАНОВИВ:

       

       Адміністративний позов Ізмаїльської об’єднаної державної податкової інспекції до фермерського господарства „Сад и фрукт СТ” про припинення юридичної особи – задовольнити.

    Припинити юридичну особу – фермерське господарство „Сад и фрукт СТ” (ідентифікаційний код 36190635).

    Направити копію постанови державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судову постанову про припинення юридичної особи – фермерського господарства „Сад и фрукт СТ”.

   Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі до Одеського апеляційного адміністративного суду через Одеський окружний  адміністративний суд апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Копія апеляційної скарги на постанову суду одночасно надсилається особою, яка її подає, до Одеського апеляційного адміністративного суду.     

 Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого ст. 186 КАС України, якщо таку скаргу не було подано.  

   

Суддя                                                                                                             О.М. Соколенко

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.06.2011
Оприлюднено17.06.2011
Номер документу16180421
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1570/2435/2011

Ухвала від 21.12.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

Ухвала від 11.04.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

Ухвала від 25.03.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

Ухвала від 25.03.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

Постанова від 03.06.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні