Ухвала
від 16.06.2011 по справі 5005/2793/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5005/2793/2011

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА  

16.06.11р.

Справа № 5005/2793/2011

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Калиниченко Л.М.

при секретарі судового засідання  Германич І.Ю.

за участю представників сторін:

від кредитора - не з'явився   

від боржника -  не з'явився

розглянувши справу

за заявою  Товариства з обмеженою відповідальністю "ПКФ "ОРБІТА"м. Дніпропетровськ         

до боржника Приватного підприємства "АГРОФІРМА ІНТЕРТРЕЙД" м. Дніпропетровськ, 49051, вул. Героїв Сталінграда, 227 (ЄДРПОУ 32510663)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:       

        За заявою кредитора ухвалою від 03.03.11р. господарським судом Дніпропетровської області порушена справа про визнання  боржника Приватного підприємства "АГРОФІРМА ІНТЕРТРЕЙД"                                                   м. Дніпропетровськ банкрутом.

          Постановою господарського суду Дніпропетровської області від 15.03.11р. боржника визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура у справі, ліквідатором у справі призначено ініціюючого кредитора - Товариство з обмеженою відповідальністю "ПКФ "ОРБІТА", м. Дніпропетровськ

          Відповідно до ст.4-1 Господарського процесуального кодексу України Господарські суди  розглядають  справи  про  банкрутство  у порядку  провадження,  передбаченому  цим  Кодексом, з урахуванням особливостей,   встановлених   Законом  України  "Про  відновлення платоспроможності    боржника   або   визнання   його   банкрутом".

25.05.11р. на затвердження до господарського суду Дніпропетровської області надійшов звіт про проведену  роботу з додатками № 16/05-1 від 16.05.11р. та ліквідаційний баланс ліквідатора.

          Відповідно до вимог ч.ч.1, 5 ст.52 Закону України "Про  відновлення платоспроможності    боржника   або   визнання   його   банкрутом" У разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи   боржника   -   юридичної    особи    відсутні    за    її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів  державної  податкової  служби  згідно  із  законодавством податкових  декларацій,  документів  бухгалтерської  звітності,  а також за  наявності  інших  ознак,  що  свідчать  про  відсутність підприємницької  діяльності  боржника,  заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути  подана  кредитором незалежно  від  розміру його вимог до боржника та строку виконання  зобов'язань. Ліквідатор письмово повідомляє про визнання  господарським судом  відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього  боржника,  які  в  місячний  строк  з  дня  одержання повідомлення  можуть  направити  ліквідатору  заяви  з вимогами до банкрута.

          Отже, законодавством передбачено особливу процедуру встановлення всіх відомих ліквідатору кредиторів зі ст.52 Закону, яка є спеціальною по відношенню до загальних процедур банкрутства. До таких потенційних кредиторів належать органи податкової служби, фонди соціального страхування та їх повідомлення ліквідатором здійснюється шляхом надіслання письмових повідомлень таким кредиторам.

          Ст.52 Закону не передбачає публікації в офіційних друкованих органах оголошення про визнання боржника банкрутом, у зв'язку з чим, ліквідатором не здійснювалось таке оголошення.

          В результаті ліквідаційної процедури ліквідатором встановлена та підтверджена кредиторська заборгованість:

-  Товариство з обмеженою відповідальністю "ПКФ "ОРБІТА", м. Дніпропетровськ на суму                            13 916,16грн.

-  Бабушкінської районної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Дніпропетровськ на суму 3,36грн.

Згідно довідок ДП "Центр державного земельного кадастру", м. Дніпропетровськ № Ц/6519-14 від 06.05.11р., Інспекції Державного технічного нагляду, м. Дніпропетровськ № 1019-02-13 від 01.04.11р., комунального підприємства "Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації", м. Дніпропетровськ № 4852 від 21.04.11р.,  УДАІ ГУ МВС України в Дніпропетровській області, м. Дніпропетровськ № 14/4094 станом на 18.04.11р., Бабушкінського відділу державної виконавчої служби Дніпропетровського міського управління юстиції, м. Дніпропетровськ № 03-14/5866/6 від 26.04.11р., Ленінського відділу державної виконавчої служби Дніпропетровського міського управління юстиції, м. Дніпропетровськ № 13976/7 від 14.04.11р., за боржником нерухомого майна, автотранспортних засобів, сільськогосподарської техніки, земельних ділянок не зареєстровано, виконавчі провадження відсутні.

На запити ліквідатора отримані відповіді Управління Пенсійного фонду України в Бабушкінському районі м. Дніпропетровська, Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Дніпропетровська Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Дніпропетровську, Бабушкінського районного центру зайнятості, м. Дніпропетровськ, Ленінського районного центру зайнятості, м. Дніпропетровськ,  про відсутність заборгованості банкрута.

Ст.16 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" передбачено, що з метою забезпечення  органів державної влади та учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб та фізичних осіб (підприємців) створюється ЄДР, який містить відомості щодо місцезнаходження юридичної особи, дати та номеру записів про внесення змін до нього, дати видачі або зміни свідоцтва про державну реєстрацію, дані про установчі документи, дати та № записів про внесення змін до них, про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, тощо.

Відповідно до вимог ст.17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", який набув чинності з 01.07.04р., в ЄДР містяться відомості про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу, а також відомості про зарезервовані найменування юридичних осіб.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 3 ст.18  Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", якщо відомості, які підлягають внесенню до ЄДР були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін. Якщо відомості, які підлягають внесенню до ЄДР, не були до нього внесені, вони не можуть бути використані в спорі з третьою особою. Вказаний Закон, також, визначає порядок внесення до ЄДР записів про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, які здійснюються державним реєстратором (п.7 ст.19 вищевказаного Закону).

Згідно з ч.8 ст.19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", до ЄДР внесено запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.

Боржник за юридичною адресою відсутній, фактична адреса не відома. В підтвердження відсутності керівних органів боржника–юридичної особи за місцезнаходженням кредитором поданий  витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії АЕ № 803670 станом на 01.03.11р. .У зв'язку з чим виявити майно, провести інвентаризацію активів боржника, витребувати бухгалтерську документацію у посадових осіб, неможливо та не дозволяє здійснити дії з розшуку дебіторів та зі стягнення дебіторської заборгованості.

Виходячи з вимог ч.2 ст.34 Господарського процесуального кодексу України та Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", суд вважає, що ліквідатор надав суду достатньо доказів про відсутність боржника за адресою місцезнаходження, повно відобразив обставини справи, додав відповідні документи до звіту.

Наданий реєстр вимог кредиторів, який підтверджує визнані грошові вимоги ліквідатором у справі.

Майна, грошових коштів та інших активів, що належить банкруту, не виявлено. У зв'язку з тим, що активів банкрута не виявлено, задоволення вимог кредиторів не відбувалось.

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Розглянувши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, суд знаходить достатньо підстав щодо затвердження ліквідаційного балансу та ліквідації юридичної особи-банкрута.

За результатами ліквідаційного балансу у банкрута відсутнє майно, тому слід прийняти рішення про ліквідацію юридичної особи банкрута.

Згідно п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справі про банкрутство підлягає припиненню, якщо затверджено звіт ліквідатора у порядку, передбаченому ст.32 цього Закону.  

       Керуючись ст.86 ГПК України, ст.ст.22-32, п.6 ст.40, ст.52  Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

УХВАЛИВ:

          Затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора Приватного підприємства "АГРОФІРМА ІНТЕРТРЕЙД" м. Дніпропетровськ.

          Ліквідувати юридичну особу Приватне підприємство "АГРОФІРМА ІНТЕРТРЕЙД"                               м. Дніпропетровськ, 49051, вул. Героїв Сталінграда, 227 (ЄДРПОУ 32510663)

          Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вважати погашеними вимоги:

-  Товариство з обмеженою відповідальністю "ПКФ "ОРБІТА", м. Дніпропетровськ на суму                            13 916,16грн.

-  Бабушкінської районної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Дніпропетровськ на суму 3,36грн.    

          Припинити повноваження ліквідатора у справі № 5005/2793/2011 про банкрутство Приватного підприємства "АГРОФІРМА ІНТЕРТРЕЙД" м. Дніпропетровськ ініціюючого кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "ПКФ "ОРБІТА", м.Дніпропетровськ (49600, м.Дніпропетровськ, вул. Будьонного, буд.2 А, к.39, ЄДРПОУ 34497524).

          Провадження у справі припинити.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" копію  цієї  ухвали  направити  органу, який здійснив державну реєстрацію  юридичної  особи  -  банкрута,  та  органам  державної статистики  для  виключення  юридичної  особи з Єдиного державного реєстру підприємств  та  організацій  України,  а  також  власнику (органу,   уповноваженому  управляти  майном),  органам  державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Суддя

Л.М. Калиниченко

        

   

Дата ухвалення рішення16.06.2011
Оприлюднено20.06.2011
Номер документу16201025
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —5005/2793/2011

Ухвала від 16.06.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 26.05.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 03.03.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні