Постанова
від 29.04.2011 по справі 2а/1770/1437/2011
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а/1770/1437/2011

"29" квітня 2011 р.

                           11год. 20хв.

м. Рівне

Рівненський окружний адміністративний суд під головуванням судді  Жуковської Л.А.  при секретарі судового засідання  Маньковський Д.В. та  за участю сторін і інших осіб, які беруть участь у справі:  

позивача:     не з'явився,  

відповідача:    не з'явився,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом

 Дубровицька міжрайонна державна податкова інспекція     

до

 Дубровицьке районне кооперативно - державне будівельно - монтажне об'єднання " Дубровицярайагробуд "   

про стягнення заборгованості , -

ВСТАНОВИВ :

Дубровицька міжрайонна державна податкова інспекція - звернулася до Рівненського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом, відповідно до якого просить стягнути з відповідача - Дубровицьке районне кооперативно - державне будівельно - монтажне об'єднання " Дубровицярайагробуд " заборгованість   в сумі 4248, 34 грн.   

Позивач в судове засідання не з'явився, подав клопотання, в якому позовні вимоги підтримує та просить розглянути справу без участі його представника.   

Відповідач позов не заперечив, в судове засідання не з’явився, хоча в установленому порядку був повідомлений про час і місце розгляду справи. Суд не вбачає поважних причин неприбуття відповідача і розглядає справу в даному судовому засіданні на наявними у справі доказами, оскільки останніх достатньо для вирішення справи по суті.  

Відповідно до положень ч. ст. 41 КАС України слухання адміністративної справи відбувається без технічних засобів фіксації процесу.

Давши оцінку доказам у справі, повно і всебічно з’ясувавши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинного законодавства, перевіривши їх дослідженими у судовому засіданні доказами, суд приходить до висновку, що позов підлягає до задоволення.

Судом встановлено, що відповідач –Дубровицьке районне кооперативно - державне будівельно - монтажне об'єднання " Дубровицярайагробуд " –зареєстрований як суб’єкт підприємницької діяльності -  юридична особа,  код 03586124.

Згідно даних обліку позивача, за відповідачем станом на час розгляду адміністративної справи рахується  заборгованість до бюджету в сумі  4248,34 грн., що підтверджується поданими відповідачем деклараціями.

Згідно поданого розрахнку податку з власників транспортних засобів на 2010 р. задекларовано зобов'язання в сумі 426, 00 грн., які підлягають сплаті щоквартально до 15 числа місяця наступного за звітним кварталом. Однак, як вбачається з матеріалів справи, податкове зобов'язання в сумі 106, 50 грн. за 4 квартал 2010 р. по сроку сплати до 14 січня 2011 року до бюджету не сплачено. Аналогічно, згідно поданого розрахунку земельного податку на 2010 р. відповідачем задекларовано податкові зобов'язання в сумі 5311, 38 грн.

          Відповідно до ст. 17 Закону України "Про плату за землю" податкове зобов'язання по земельному податку, а також по орендній платі за землі державної та комунальної власності, визначене у податковій декларації на поточний рік, сплачується рівними частками власниками та землекористувачами земельних ділянок за місцезнаходженням земельної ділянки за базовий податковий (звітний) період, який дорівнює календарному місяцю, щомісячно протягом 30 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

Згідно поданої декларації відповідач зобов'язаний сплачувати щомісячно в строки визначені ст. 17 Закону України "Про плату за землю" 442, 61 грн.

Як встановлено судом, відповідачем  несплачено податкове зобов'язання визначене у податковій декларації по  платі за землю по строках сплати 30 листопада 2010 року - 442, 61 грн., 30 грудня 2010 року -  442, 61 грн., 30 січня 2011 року -  442, 61 грн.

Крім того, як вбачається з матеріалів справи 28 січня 2011 року відповідачем подано до податкового органу податковий розрахунок земельного податку на 2011 р.,  відповіднодо якого визначено податковезобов'язання в сумі 33768, 01 грн. в тому числі за січень 2011 року в сумі  2814, 01 грн.

У зв'язку з несплатою богу позивачем було виставлено першу податкову вимогу №1/42 від 1 листопада 2001 року та другу податкову вимогу №2/120 від 3 грудня 2001 року.

Відповідно до пп. 4 п. 1 ст. 16 ПКУ платник податків зобов'язаний сплачувати податки та збори у строки та у розмірах, встановлених законодавством.

Відповідно до п.3 ч.1 ст. 9 Закону України "Про податкову службу в Україні"  платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані сплачувати належні суми податків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни.

          Статтею 67 Конституції України встановлено, що кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

В силу п.п. 95.3., 95.4. ст. 95 Кодексу, стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органам державної податкової служби, у розмірі суми податкового боргу або його частини; орган державної податкової служби на підставі рішення суду здійснює стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу за рахунок готівки, що належить такому платнику податків. Стягнення готівкових коштів здійснюється у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

          Згідно п. 20.1.18. ст. 20 Кодексу, органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника, на суму податкового боргу або його частини.

Пунктом 11 ст.10 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" від 04.12.1990 р. N509-XII встановлено право державних податкових інспекцій подавати до суду позови до підприємств, установ, організацій та громадян про стягнення заборгованості перед бюджетом і державними цільовими фондами за рахунок їх майна.

Позовні вимоги підтверджуються дослідженими в судовому засіданні належними та допустимими доказами.

З огляду на все вищевикладене, зважаючи, що на час звернення  позивача з даним позовом до суду відповідач доказів сплати заборгованості до бюджету в сумі  4248 грн.  34 коп.  суду не надав, позов обґрунтований і на підставі п. 11 ст.10 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" підлягає до задоволення.

Згідно ч.4 ст.94 КАС України судовий збір з відповідача не стягується.

Керуючись статтями 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з Дубровицького районного кооперативно - державного будівельно - монтажного об'єднання " Дубровицярайагробуд " до державного бюджету  заборгованість в сумі 4248 (чотири тисячі двісті сорок вісім) грн. 34 коп.  

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

                    

                    Суддя                                                            Жуковська Л.А.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.04.2011
Оприлюднено20.06.2011
Номер документу16204033
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1770/1437/2011

Постанова від 29.04.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

Ухвала від 29.03.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

Ухвала від 29.03.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні