Ухвала
від 19.05.2011 по справі 41/239 (41/237)
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ  ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  УКРАЇНИ

           УХВАЛА          

"19" травня 2011 р.                                                                                   

Справа № 41/239  

Вищий  господарський  суд  України  у складі колегії суддів:

головуючого

суддів

Кравчука Г.А.,

Мачульського Г.М.,

Уліцького А.М.,

перевіривши  матеріали касаційної скарги

Дочірнього підприємства "Донецький облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України"

на рішення

Господарського суду Донецької області

від

20.12.2010р.

у справі

№ 41/439

Господарського суду

Донецької області

за позовом

Державної екологічної інспекції в Донецькій області

до

Дочірнього підприємства "Донецький облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України"

про

стягнення збитків, -

В С Т А Н О В И В  :

Подана Дочірнім підприємством "Донецький облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України"касаційна скарга не може бути прийнята до розгляду, оскільки вона подана з порушенням вимог розділу ХІІ1 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до п.4 частини першої статті 111 Господарського процесуального кодексу України касаційна скарга подається у письмовій формі і повинна містити вимоги особи, що подала скаргу, із зазначенням суті порушення або неправильного застосування норм матеріального чи процесуального права.

Всупереч вимог, викладених у п.4 частини першої ст.111 Господарського процесуального кодексу України, касаційна скарга Дочірнього підприємства "Донецький облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України"за своїм змістом дублює апеляційну скаргу, яка була предметом розгляду у суді апеляційної інстанції, та її доводи зводяться до переоцінки встановлених обставин справи. Проте повноваження суду касаційної інстанції відрізняються від повноважень суду апеляційної інстанції і відповідно до вимог статей 1115, 1117 Господарського процесуального кодексу України суд касаційної інстанції не наділений правом повторного розгляду справи, встановлення обставин справи та додаткової перевірки  доказів на відміну від суду апеляційної інстанції.

Пунктом 6 частини першої статті 1113 цього кодексу визначено, що касаційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом, якщо у скарзі не зазначено суті порушення або неправильного застосування норм матеріального чи процесуального права.

Разом з тим, суд касаційної інстанції зазначає, що у разі подачі касаційної скарги, відповідно до приписів статті 107 Господарського процесуального кодексу України, касаційному перегляду підлягають постанови апеляційного господарського суду, ухвалені за результатами апеляційного розгляду такого рішення.

Між тим, особа, що звернулась із касаційною скаргою, оскаржує лише рішення суду першої інстанції.

Враховуючи наведене, касаційна скарга Дочірнього підприємства "Донецький облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" підлягає поверненню.

Керуючись ст.86 та п.6 частини першої ст. 1113 Господарського процесуального кодексу України, Вищий господарський суд України, -

У Х В А Л И В :

Касаційну скаргу Дочірнього підприємства "Донецький облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" на рішення Господарського суду Донецької області від 20.12.2010р. у справі № 41/239 Господарського суду Донецької області повернути особі, що її подала, а справу –до місцевого господарського суду.

    Головуючий суддя                                                            Г.А. Кравчук

Суддя                                                                                 Г.М. Мачульський

   Суддя                                                                                  А.М. Уліцький

Дата ухвалення рішення19.05.2011
Оприлюднено22.06.2011
Номер документу16282574
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —41/239 (41/237)

Ухвала від 19.05.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Мачульський Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні