Постанова
від 14.04.2011 по справі 2а-12875/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

   

                                                                                                                                                                                                                                                                     

                                   

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

                              

21 лютого 2011 р.  

Справа № 2а-12875/10/0470

          Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді

Турлакової Н. В.  

при секретарі

Моісєєвій А.В.

за участю:

представника позивача

представник відповідача

Штефан Л.В.

не з’явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Верхньодніпровського виробничого об’єднання житлово-комунального господарства про стягнення недоїмки, -

ВСТАНОВИВ:

Дніпропетровське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності звернулося до суду з адміністративним позовом до Верхньодніпровського виробничого об’єднання житлово-комунального господарства в якому, з урахуванням уточнень просить стягнути суму 4499,60грн. недоїмки по сплаті страхових внесків.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що відповідач зареєстрований у Верхньодніпровській міжрайонній виконавчій дирекції обласного відділення Фонду як страхувальник зі сплати страхових внесків і має прострочену заборгованість зі сплати страхових внесків за 2010р. у сумі 4499,60грн., яка станом на 07.02.11р. залишається не сплаченою.

Представник позивача у судовому засіданні підтримав позовні вимоги, просив позов задовольнити, з підстав зазначених у позовній заяві.

Відповідач до суду не з'явився, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлений належним чином. Відповідачем не було подано письмових заперечень на позов чи доказів, які б спростовували заявлені позовні вимоги.

Заслухавши представника позивача, дослідивши чинне законодавство та матеріали справи, суд доходить висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно заяви №265 від 09.01.2002р. Верхньодніпровське виробниче об’єднання житлово-комунального господарства зареєстроване як платник страхових внесків (страхувальник) у Верхньодніпровській міжрайонній виконавчій дирекції обласного відділення Фонду.

Відповідно до звіту про нараховані внески, перерахування та витрати, пов’язані з загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності (Ф-4 ФСС з ТВП) за 2010р відповідач має прострочену заборгованість зі страхових внесків у сумі 21189,06грн.

Згідно постанови Господарського суду Дніпропетровської області №А10/105 від 25.04.2006р., копія якої наявна в матеріалах справи, з Верхньодніпровського виробничого об’єднання житлово-комунального господарства стягнуто на користь Фонду недоїмку по сплаті страхових внесків у сумі 16689,46грн., у зв’язку з чим заборгованість відповідача за даним позовом складає 4499,60грн. (21189,06грн.-16689,46грн.).

Відповідно до ст.1 Закону України "Про загальнообов‘язкове державне соціальне страхування у зв‘язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням" загальнообов‘язкове державне соціальне страхування у зв‘язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, передбачає матеріальне забезпечення громадян у зв‘язку з втратою заробітної плати (доходу) внаслідок тимчасової втрати працездатності (включаючи догляд за хворою дитиною, дитиною-інвалідом, хворим членом сім‘ї), вагітності та пологів, догляду за малолітньою дитиною, часткову компенсацію витрат, пов‘язаних із народженням дитини, смертю застрахованої особи або членів її сім‘ї, а також надання соціальних послуг за рахунок бюджету Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, що формується шляхом сплати страхових внесків власником або уповноваженим ним органом.

Відповідно до ст.9 вказаного Закону, Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є органом, який здійснює керівництво та управління загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, провадить збір і акумуляцію страхових внесків та інших коштів, призначених для фінансування матеріального забезпечення та соціальних послуг та забезпечує їх надання, а також здійснює контроль за використанням цих коштів. Усі застраховані особи є членами цього Фонду. Держава є гарантом надання матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам Фондом, стабільної діяльності Фонду.

Згідно ч.2 ст. 22 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням", страхувальники - юридичні та фізичні особи набувають статусу платників страхових внесків до Фонду з дня їх реєстрації у виконавчих дирекціях відділень Фонду.

Відповідно до ч.2 ст.27 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням", страхувальник зобов'язаний нараховувати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески. Вирішення спорів, що виникають з правовідносин за цим Законом, відповідно до ст.8 вирішуються зокрема в судовому порядку.

Відповідно п.3 ч.1 ст. 28 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" страховик має право здійснювати перевірку правильності нарахування і повноти сплати страхових внесків та використання страхових коштів на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання, а страхувальник (п.5 ч.2 ст. 27 Закону України № 2240) зобов'язаний допускати посадових осіб органів Фонду до перевірок правильності використання страхових коштів, надавати необхідні документи та пояснення.

Враховуючи викладене, суд вважає, що факт порушення відповідачем вимог Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» доведений.

На підставі викладеного, враховуючи норми чинного законодавства, суд доходить висновку, що адміністративний позов Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Верхньодніпровського виробничого об’єднання житлово-комунального господарства про стягнення недоїмки підлягає задоволенню.

 Керуючись  ст.ст. 158 - 163  Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Верхньодніпровського виробничого об’єднання житлово-комунального господарства про стягнення недоїмки задовольнити.

Стягнути з Верхньодніпровського виробничого об’єднання житлово-комунального господарства на користь Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності р/р 25600690730100, в відділенні ДОД АТ «Райффайзен Банк Аваль», МФО 305653, ЄДРПОУ 26049877 недоїмку по сплаті страхових внесків у сумі 4499,60грн. (чотири тисячі чотириста дев’яносто дев’ять гривень шістдесят копійок).  

Постанова суду набирає законної сили та може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд  в порядку, визначеному ст.254 КАС України.

Відповідно до ст.186 КАС України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова виготовлена у повному обсязі 25.02.2011р.

Суддя                       

Н.В. Турлакова

 

                  

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.04.2011
Оприлюднено22.06.2011
Номер документу16286478
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12875/10/0470

Ухвала від 11.09.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Ухвала від 04.09.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Ухвала від 10.07.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Ухвала від 02.07.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Ухвала від 27.06.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Ухвала від 11.03.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Ухвала від 01.03.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Постанова від 14.04.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Ухвала від 20.10.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні