Постанова
від 24.05.2011 по справі 2а/0470/4890/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 травня 2011 р. Справа № 2а/0470/4890/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі судді Ніколайчук С.В. , розглянувши в порядку ск ороченого провадження адмін істративний позов Державні й податковій інспекції у Баб ушкінському районі

м. Дніпропетровська до Приватному підприємству

"СС і К" про припинення ю ридичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

26.04.2011 року до Дніпропетр овського окружного адмініст ративного суду надійшов адмі ністративний позов Державно ї податкової інспекції у Баб ушкінському районі м. Дніпро петровська до ПП «СС і К» про припинення юридичної особи .

В обґрунтування заявлених вимог позивач зазначив, що ві дповідач з липня 2008 року не по дає податкову звітність, заб оргованість перед бюджетом у відповідача відсутня, що є пі дставою для звернення з відп овідним позовом до суду.

Статтею 183-2 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни передбачено, що скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо припинення за звернення ми суб' єкта владних повнова жень юридичних осіб чи фізич них осіб-підприємців у випад ках, передбачених законом.

Ухвалою суду від 27.04.2011р. відкр ито скорочене провадження у справі №2а/0470/4890/11 та запропонова но відповідачу у 10-денний стро к з дня отримання ухвали про в ідкриття скороченого провад ження та копій документів по дати заперечення проти позов у та докази, які у нього є, або з аяву про визнання позову.

Відповідач, яки ухвалу суду від 27.04.2011р. отримав 12 травня 2011 ро ку, докази чого наявні у справ і, заперечень на позовну заяв у та докази, які у нього є, або з аяву про визнання позову не н адав.

Позивач просить розглядат и справи без його участі.

За таких підстав, суд вважає за можливе розглянути справ у за наявними у ній матеріала ми, оскільки судом вжито усіх заходів для повідомлення ві дповідача належним чином про розгляд судової справи у пор ядку скороченого провадженн я.

Дослідивши матеріали спра ви, суд дійшов висновку, що поз овні вимоги підлягають задов оленню з наступних підстав:

згідно довідки з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб підприє мців серії АЕ №803738 приватне під приємство «СС і К» зареєстро ване як юридична особа 12.06.2008 рок у, ідентифікаційний код 35984756, за адресою м.Дніпропетровськ, в ул. Плєханова, б.11.

Відповідач перебуває на об ліку у Державній податковій інспекції у Бабушкінському р айоні м. Дніпропетровська як платник податків та інших об ов' язкових платежів.

Згідно п.2 ч.1 ст.9 Закону Украї ни «Про систему оподаткуванн я», платники податків і зборі в (обов' язкових платежів) зо бов' язані подавати до держа вних податкових органів та і нших державних органів відпо відно до законів декларацій, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, п ов' язані з обчисленням і сп латою податків і зборів (обов ' язкових платежів).

Аналочічний зміст викладе но і у п.п.16.1.2, 16.1.3 п.16.1 ст.16 Податково го кодексу України, в якій виз начено, що платник податків з обов'язаний: вести в установл еному порядку облік доходів і витрат, складати звітність , що стосується обчислення і с плати податків та зборів; под авати до контролюючих органі в у порядку, встановленому по датковим та митним законодав ством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою подат ків та зборів.

Пунктом 49.2 статті 49 Податков ого кодексу України, платник податків зобов'язаний за кож ний встановлений цим Кодексо м звітний період подавати по даткові декларації щодо кожн ого окремого податку, платни ком якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно від того, чи провадив такий платн ик податку господарську діял ьність у звітному періоді.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідачем податк ова звітність не подається з липня 2008 року, заборгованості по платежам до бюджету не має , що підтверджується відпові дною довідкою.

Керівником податкового ор гану винесено розпорядження від 14.04.2011р. №30 про звернення до с уду щодо припинення юридично ї особи - ПП «СС і К» (знаходи ться у справі).

Пунктом 11.10 Порядку обліку пл атників податків і зборів, за твердженого наказом Державн ої податкової адміністрації України від 22 грудня 2010 року №979 та зареєстрованого в Мініст ерстві юстиції України 30 груд ня 2010 року за №1439/18734, передбачено , що якщо платник податків не м ає заборгованості перед бюдж етом та у разі: неподання прот ягом одного року в органи дер жавної податкової служби под аткових декларацій, документ ів податкової звітності; якщ о установчі документи супере чать чинному законодавству; провадження діяльності, яка суперечить установчим докум ентам та законодавству; наяв ності в Єдиному державному р еєстрі запису про відсутніст ь юридичної особи за вказани м її місцезнаходженням; наяв ності в органу державної под аткової служби передбачених законами України інших підс тав для постановлення судово го рішення щодо припинення (л іквідації) чи скасування дер жавної реєстрації суб'єкта г осподарювання, то керівник о ргану державної податкової с лужби приймає рішення у вигл яді розпорядження відносно п латника податків - про зверне ння до суду або господарсько го суду із заявою (позовною за явою) про винесення судового рішення щодо припинення юри дичної особи чи підприємниць кої діяльності фізичної особ и - підприємця, відміни держав ної реєстрації припинення юр идичної особи або підприємни цької діяльності фізичної ос оби - підприємця, скасування д ержавної реєстрації змін до установчих документів юриди чної особи.

Згідно із підпунктом 20.1.12 пун кту 20.1 статті 20 Податкового код ексу України, органи державн ої податкової служби мають п раво: у випадках, встановлени х законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної о соби та підприємницької діял ьності фізичної особи - підпр иємця про визнання недійсним и установчих (засновницьких) документів суб'єктів господ арювання.

У відповідності до частини 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичн их і фізичних осіб-підприємц ів», підставою для постановл ення судового рішення про пр ипинення юридичної особи є, з окрема, неподання протягом р оку органам державної податк ової служби податкових декла рацій, документів фінансової звітності відповідно до зак ону.

Вирішуючи спір по суті суд з роби в висновок, що вимоги поз ивача підлягають задоволенн ю, так як відповідачем поруше но вимоги чинного законодавс тва у зв' язку із неподанням декларацій та документів бу хгалтерської звітності прот ягом більше одного року.

Керуючись ст.ст.158-163, 183-2 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у Бабушкінському район і м. Дніпропетровська до ПП « СС і К» про припинення юридич ної особи - задоволити повн істю.

Припинити юридичну особу П риватне підприємство «СС і К » (код ЄДРПОУ 35984756).

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оків подання апеляційної ска рги, якщо вона була подана у вс тановлені строки. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі в десятиденн ий строк з дня отримання копі ї постанови апеляційної скар ги, з подачею її копій відпові дно до кількості осіб, які бер уть участь у справі.

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною .

Суддя

С.В. Ніколайчук

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.05.2011
Оприлюднено22.06.2011
Номер документу16286525
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/4890/11

Ухвала від 28.04.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Постанова від 24.05.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні