Постанова
від 02.06.2011 по справі 2а/0470/5375/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 травня 2011 р. Справа № 2а/0470/5375/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі судді Тулянцевої І.В , розглянувши в порядку ск ороченого провадження адмін істративний позов Державно ї податкової інспекції у Жов тневому районі міста Дніпроп етровська до товариства з о бмеженою відповідальністю « Туристична фірма НЕВАДА» пр о про припинення юридичної о соби , -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Жовтневому районі м. Дніпропетровська звернул ась до Дніпропетровського ок ружного адміністративного с уду з позовною заявою до това риства з обмеженою відповід альністю «ТУРИСТИЧНА ФІРМА НЕВАДА», в якому просить при пинити юридичну особу товари ство з обмеженою відповідал ьністю «ТУРИСТИЧНА ФІРМА НЕ ВАДА».

В обґрунтування позовних в имог позивач посилається на те, що відповідач перебуває н а обліку в Державній податко вій інспекції Жовтневого ра йону м. Дніпропетровська як п латник податків та інших обо в' язкових платежів, проте п ри здійснені своєї діяльност і порушує вимоги діючого зак онодавства, а саме не подає по даткову звітність з лютого 2009 року, що не дає можливості кон тролюючим органам здійснюва ти контроль за додержанням в имог податкового та іншого з аконодавства та є підставою для припинення юридичної осо би. Заборгованості по платеж ам до бюджету не має. Позивач п росить припинити юридичну ос обу відповідача.

Позивач про відкриття скор оченого провадження за цим а дміністративним позовом був повідомлений належним чином , що підтверджується розписк ою від 14.05.2011 року, яка міститься в матеріалах адміністративн ої справи.

Відповідач про відкриття с короченого провадження пові домлений належним чином шлях ом направлення копії ухвали від 11.05.2011 року, яку отримав 14.05.2011 ро ку, що підтверджується повід омленням про вручення поштов ого відправлення. Відповідач заперечення проти позову в д есятиденний строк з дня одер жання ухвали до суду не надав , позов не визнав.

Згідно пункту 2 частини 5 ста тті 183-2 Кодексу адміністратив ного судочинства України спр ава повинна бути розглянута у порядку скороченого провад ження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, перед баченого для надання запереч ень або заяви про визнання по зову, якщо до суду не було пода но заперечення відповідача т а за умови, що справа розгляда ється судом за місцезнаходже нням відповідача.

Оцінивши повідомлені пози вачем обставини, суд, дійшов в исновку про наявність достат ніх підстав для задоволення адміністративного позову.

Згідно Довідки з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб підприє мців серії АЕ № 804012 товариство з обмеженою відповідальніс тю «ТУРИСТИЧНА ФІРМА НЕВАДА » зареєстровано за адресою м. Дніпропетровськ, Жовтневи й район, пр. Карла Маркса, 39А, в ключено до ЄДРПОУ і присвоєн о ідентифікаційний код 10002460592 та знаходиться на обліку у ДПІ Ж овтневого району м. Дніпроп етровська.

Відповідно до довідки Держ авної податкової інспекції у Жовтневому районі м.Дніпроп етровська від 01.04.2011р. відповіда ч не надає податкову звітніс ть позивачу з лютого 2009 року.

Розпорядженням начальника Державної податкової інспек ції у Жовтневому районі м.Дні пропетровська від 28.03.2011 року № 1 5-р прийнято рішення про зверн ення до окружного адміністра тивного суду Дніпропетровсь кої області щодо припинення юридичної особи.

Як вбачається з довідки поз ивача, заборгованості по пла тежам до бюджету відповідач не має.

Відповідно до пп.20.1.12 п.20.1 ст.20 П одаткового кодексу України, органи державної податкової служби мають право у випадка х, встановлених законом, звер татися до суду щодо припинен ня юридичної особи та підпри ємницької діяльності фізичн ої особи - підприємця про ви знання недійсними установчи х (засновницьких) документів суб' єктів господарювання.

Згідно з п.67.2 ст. 67 Податкового кодексу України, органи держ авної податкової служби в ус тановленому законом порядку мають право звертатися до су ду про винесення судового рі шення щодо припинення юридич них осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб-пі дприємців.

Згідно зі статтею 16 Податко вого кодексу України платник податків зобов' язаний:

- подавати до контролю ючих органів у порядку, встан овленому податковим та митни м законодавством, декларації , звітність та інші документи , пов' язані з обчисленням і с платою податків та зборів (пі дпункт 16.1.3 пункту 16.1 статті 16);

Відповідно до ст. 49.2 Податков ого кодексу України платник податків зобов' язаний за к ожний встановлений цим Кодек сом звітний період подавати податкові декларації щодо ко жного окремого податку, плат ником якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно в ід того, чи провадив такий пла тник податків господарську д іяльність у звітному періоді .

Згідно частини 2 статті 38 «Пр о державну реєстрацію юридич них і фізичних осіб - підприєм ців» підставами для постанов лення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема є: н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Як вбачається з матер іалів справи, відповідач не н адає передбаченої податково ї звітності більше одного ро ку, що є підставою для постано влення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

З урахуванням сукупності в икладених обставин, враховую чи вимоги чинного законодавс тва, суд доходить висновку пр о задоволення позову.

Керуючись статтею 158-163, 183-2 Коде ксу адміністративного судоч инства України,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспек ції у Жовтневому районі м.Дні пропетровська - задовольнити .

Припинити юридичну особу т овариство з обмеженою відпо відальністю «ТУРИСТИЧНА ФІ РМА НЕВАДА» (49000, м. Дніпропетр овськ, пр. Карла Маркса, 39а, код ЄДРПОУ 33274680).

Копію постанови направити Управлінню з питань державн ої реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців для внесення державним р еєстратором відповідного за пису до ЄДРПОУ.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оків подання апеляційної ска рги, якщо вона була подана у вс тановлені строки. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі в десятиденн ий строк з дня отримання копі ї постанови апеляційної скар ги, з подачею її копій відпові дно до кількості осіб, які бер уть участь у справі.

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною .

Суддя

І.В. Тулянцева

Дата ухвалення рішення02.06.2011
Оприлюднено22.06.2011
Номер документу16286613
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/5375/11

Ухвала від 25.05.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

Постанова від 02.06.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні