Постанова
від 06.06.2011 по справі 2а/0470/4812/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 травня 2011 р. Справа № 2а/0470/4812/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі судді Боженко Н.В. , розглянувши в порядку скоро ченого провадження адмініст ративний позов Державної по даткової інспекції у Бабушкі нському районі м. Дніпропетр овська до товариства з обме женою відповідальністю «Укр енергоснабкомплект» про пр ипинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Бабушкінському рай оні м. Дніпропетровська звер нулась до Дніпропетровськог о окружного адміністративно го суду з позовною заявою до т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Укренергоснабк омплект», в якому просить при пинити юридичну особу товари ство з обмеженою відповідаль ністю «Укренергоснабкомпле кт».

В обґрунтування позовних в имог позивач посилається на те, що відповідач перебуває н а обліку в Державній податко вій інспекції Бабушкінськог о району м. Дніпропетровська як платник податків та інших обов' язкових платежів, про те при здійснені своєї діяль ності порушує вимоги діючого законодавства, а саме не пода є податкову звітність з бере зня 2008 року, що не дає можливост і контролюючим органам здійс нювати контроль за додержанн ям вимог податкового та іншо го законодавства та є підста вою для припинення юридичної особи. Заборгованості по пла тежам до бюджету не має. Позив ач просить припинити юридичн у особу відповідача.

Позивач про відкриття скор оченого провадження за цим а дміністративним позовом був повідомлений належним чином , що підтверджується розписк ою від 04.05.2011 року, яка міститься в матеріалах адміністративн ої справи.

Відповідач про відкриття с короченого провадження пові домлений шляхом направлення копії ухвали від 26.04.2011 року на а дресу відповідача, що вказан а у Єдиному державному реєст рі юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців, рекоменд ованим поштовим відправленн ям, але повернута на адресу су ду у зв' язку із неврученням .. Відповідно до ч.8 ст.35 КАС Укра їни, вважається, що повістку в ручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, в несеною до відповідного держ авного реєстру, або за адресо ю, яка зазначена її представн иком, і це підтверджується пі дписом відповідної службово ї особи. Відповідач заперече ння проти позову в десятиден ний строк з дня одержання ухв али до суду не надав, позов не визнав.

Дослідивши матеріали спра ви та оцінивши їх у сукупност і, суд дійшов висновку про ная вність достатніх підстав для задоволення адміністративн ого позову.

Згідно Довідки з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб підприє мців серії АЕ № 803758 товариство з обмеженою відповідальніст ю «Укренергоснабкомплект» з ареєстровано за адресою м. Дніпропетровськ, пр. Карла Ма ркса, б.66, включено до ЄДРПОУ і присвоєно ідентифікаційни й код 32694326 та знаходиться на обл іку у ДПІ Бабушкінського рай ону м. Дніпропетровська.

Відповідно до довідки Держ авної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дні пропетровська від 20.05.2011р. відпо відач не надає податкову зві тність позивачу з березня 2008 р оку.

Розпорядженням начальника Державної податкової інспек ції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська від 14.04.2011 ро ку № 30 прийнято рішення про зв ернення до окружного адмініс тративного суду Дніпропетро вської області щодо припинен ня юридичної особи.

Як вбачається з довідки поз ивача, заборгованості по пла тежам до бюджету відповідач не має.

Відповідно до пп.20.1.12 п.20.1 ст.20 По даткового кодексу України, о ргани державної податкової с лужби мають право у випадках , встановлених законом, зверт атися до суду щодо припиненн я юридичної особи та підприє мницької діяльності фізично ї особи - підприємця про виз нання недійсними установчих (засновницьких) документів с уб' єктів господарювання.

Згідно з п.67.2 ст. 67 Податкового кодексу України, органи держ авної податкової служби в ус тановленому законом порядку мають право звертатися до су ду про винесення судового рі шення щодо припинення юридич них осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб-пі дприємців.

Відповідно до пункту 11.10 розд ілу ХІ «Порядку зняття з облі ку платників податків в орга на державної податкової служ би» Порядку обліку платників податків і зборів, затвердже ного наказом Державної подат кової адміністрації України від 22 грудня 2010 року № 979 та зареє строваного в Міністерстві юс тиції України 30 грудня 2010 року за №1439/18734, який набрав чинності 14 січня 2011 року - якщо платник податків не має заборговано сті перед бюджетом та у разі: н еподання протягом одного рок у в органи державної податко вої служби податкових деклар ацій, документів податкової звітності якщо установчі док ументи суперечать чинному за конодавству; провадження дія льності,яка суперечить устан овчим документам та законода вству;наявності в Єдиному де ржавному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходж енням; наявності в органу дер жавної податкової служби пер едбачених законами України інших підстав для постановл ення судового рішення щодо п рипинення(ліквідації чи скас ування державної реєстраці ї суб'єкта господарювання,то керівник органу державної п одаткової служби приймає ріш ення у вигляді розпорядження відносно платника податків - про звернення до суду або гос подарського суду із заявою(п озовною заявою)про винесення судового рішення щодо припи нення юридичної особи чи під приємницької діяльності фіз ичної особи - підприємця, відм іни державної реєстрації при пинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, с касування державної реєстра ції змін до установчих докум ентів юридичної особи.

Згідно зі статтею 16 Податко вого кодексу України платник податків зобов' язаний:

- вести в установленом у порядку облік доходів і вит рат, складати звітність, що ст осується обчислення і сплати податків та зборів (підпункт 16.1.2 пункту 16.1 статті 16);

- подавати до контролю ючих органів у порядку, встан овленому податковим та митни м законодавством, декларації , звітність та інші документи , пов' язані з обчисленням і с платою податків та зборів (пі дпункт 16.1.3 пункту 16.1 статті 16);

- сплачувати податки т а збори в строки та у розмірах , встановлених цим Кодексом т а законами з питань митної сп рави (підпункт 16.1.4 пункту 16.1 ста тті 16).

Приписами статті 49.2 Податко вого кодексу України встанов лено, що платник податків зоб ов' язаний за кожний встанов лений цим Кодексом звітний п еріод подавати податкові дек ларації щодо кожного окремог о податку, платником якого ві н є, відповідно до цього Кодек су незалежно від того, чи пров адив такий платник податків господарську діяльність у зв ітному періоді.

Згідно частини 2 статті 38 «Пр о державну реєстрацію юридич них і фізичних осіб - підприєм ців» підставами для постанов лення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема є: н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Вирішуючи спір по суті суд п риходить до висновку, що вимо ги позивача підлягають задов оленню, так як відповідачем п орушені вимоги Податкового к одексу України, Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців» у зв' язку з неподанням податкової декл арації більше одного календа рного року.

Керуючись ст.ст. 158-163, 183-2, 256 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у Бабушкінському район і м.Дніпропетровська - задово льнити.

Припинити юридичну особу т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Укренергоснабк омплект» (49000, м. Дніпропетровсь к, пр. Карла Маркса, б. 66, код ЄДРП ОУ 32694326).

Копію постанови направити Управлінню з питань державн ої реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців для внесення державним р еєстратором відповідного за пису до ЄДРПОУ.

Постанову звернути до нега йного виконання.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оків подання апеляційної ска рги, якщо вона була подана у вс тановлені строки. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі в десятиденн ий строк з дня отримання копі ї постанови апеляційної скар ги, з подачею її копій відпові дно до кількості осіб, які бер уть участь у справі.

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною .

Суддя

Н.В. Боженко

Дата ухвалення рішення06.06.2011
Оприлюднено22.06.2011
Номер документу16286640
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/4812/11

Ухвала від 27.04.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Постанова від 06.06.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні