Постанова
від 15.06.2011 по справі 2а/0470/4192/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 червня 2011 р. Справа № 2а/0470/4192/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Луніна О.С.

при секретарі Лєскіні М.С.

сторони у судове засідан ня не з`явились, про дату, час т а місце проведення судового засідання повідомлені належ ним чином.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні адмініс тративну справу 2а/0470/4192/11 за позо вом управління Пенсійного фо нду України у Жовтневому рай оні м. Дніпропетровська до То вариства з обмеженою відпові дальністю «Ресурс Енерго Тре йд»про стягнення боргу, -

ВСТАНОВИВ:

У квітні 2011 року позива ч звернувся до Дніпропетровс ького окружного адміністрат ивного суду з адміністративн им позовом до ТОВ «Ресурс Ене рго Трейд», в якому просив стя гнути з відповідача на корис ть управління Пенсійного фон ду України у Жовтневому райо ні м. Дніпропетровська забор гованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов`язков е державне соціальне страхув ання у розмірі 2 778, 48 грн.

В обґрунтування позовних в имог позивач зазначив, що від повідачем було порушено стро ки сплати єдиного внеску на з агальнообов`язкове державне соціальне страхування, ним п орушено вимоги ст.ст. 8, 9, 13 Закон у України «Про збір та облік є диного внеску на загальнообо в`язкове державне соціальне страхування» №2464 - VI від 08.07.2010.

Позивач у судове засідання не з`явився, про дату, час та мі сце проведення судового засі дання повідомлений належним чином.

Відповідач у судове засіда ння не з`явився, про дату, час т а місце проведення судового засідання повідомлений нале жним чином.

Тому у відповідності до ст.4 1 КАС України у разі неявки у с удове засідання всіх осіб, як і беруть участь у справі, чи як що відповідно до положень ць ого Кодексу розгляд справи з дійснюється за відсутності о сіб, які беруть участь у справ і, фіксування судового засід ання за допомогою звукозапис увального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши матеріали спр ави, дослідивши письмові док ази, суд вважає, що адміністра тивний позов підлягає задово ленню з наступних підстав.

Судом встановлено та матер іалами справи підтверджено, що Товариство з обмеженою ві дповідальністю «Ресурс Енер го Трейд» зареєстровано як п латник єдиного внеску на заг альнообов' язкове державне соціальне страхування в упр авлінні Пенсійного фонду Укр аїни у Жовтневому районі м. Дн іпропетровська.

Відповідачем було надано д о УПФУ у Жовтневому районі м. Д ніпропетровська звіт про сум и нарахованої заробітної пла ти та суми нарахованого єдин ого внеску на загальнообов`я зкове державне соціальне стр ахування за січень та лютий 201 1 року у сумі 2 778, 48 грн., які н им своєчасно не сплачені.

Доказів сплати заборгован ості відповідачем до суду на дано не було.

Відповідно до ст.4 ЗУ «Про зб ір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державн е соціальне страхування», Пл атниками єдиного внеску є ро ботодавці: підприємства, уст анови та організації, інші юр идичні особи, утворені відпо відно до законодавства Украї ни, незалежно від форми власн ості, виду діяльності та госп одарювання, які використовую ть працю фізичних осіб на умо вах трудового договору (конт ракту) або на інших умовах, пер едбачених законодавством, чи за цивільно-правовими догов орами (крім цивільно-правово го договору, укладеного з фіз ичною особою - підприємцем, як що виконувані роботи (надава ні послуги) відповідають вид ам діяльності, зазначеним у в итягу з Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців), у то му числі філії, представницт ва, відділення та інші відокр емлені підрозділи зазначени х підприємств, установ і орга нізацій, інших юридичних осі б, які мають окремий баланс і с амостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами.

Згідно з п.8 ст.9 ЗУ «Про збір т а облік єдиного внеску на заг альнообов`язкове державне со ціальне страхування», платни ки єдиного внеску зобов'язан і сплачувати єдиний внесок, н арахований за відповідний ба зовий звітний період, не пізн іше 20 числа місяця, що настає з а базовим звітним періодом.

Приписи п.6 ч.1 ст.1 цього ж зако ну зазначають, що сума єдиног о внеску, своєчасно не нарахо вана та/або не сплачена у стро ки, встановлені цим Законом, о бчислена територіальними ор ганами Пенсійного фонду Укра їни у випадках, передбачених цим Законом є недоїмкою.

Відповідно до ч.1 ст.25 ЗУ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове держ авне соціальне страхування» , рішення, прийняті органами П енсійного фонду з питань, що н алежать до їх компетенції ві дповідно до цього Закону, є об ов'язковими до виконання пла тниками єдиного внеску, поса довими особами і застрахован ими особами.

Положення ч.3, ч.4 цієї ж статт і закріплюють, що суми недоїм ки стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штраф ів. Територіальний орган Пен сійного фонду у порядку, за фо рмою і в строки, встановлені П енсійним фондом за погодженн ям з центральним органом вик онавчої влади у сфері праці т а соціальної політики, надси лає платникам єдиного внеску , які мають недоїмку, вимогу пр о її сплату. Вимога про сплату недоїмки є виконавчим докум ентом. Платник єдиного внеск у зобов'язаний протягом деся ти робочих днів з дня надходж ення вимоги про сплату недої мки сплатити суми недоїмки т а штрафів разом з нараховано ю пенею.

Згідно з п.п. 6, п.п. 7 п.4 ст. 25 ЗУ «П ро збір та облік єдиного внес ку на загальнообов`язкове де ржавне соціальне страхуванн я» у разі якщо платник єдиног о внеску протягом десяти роб очих днів з дня надходження в имоги не сплатив зазначені у вимозі суми недоїмки та штра фів разом з нарахованою пене ю, не узгодив вимогу з органом Пенсійного фонду, не оскаржи в вимогу в судовому порядку а бо не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти ро бочих днів з дня надходження узгодженої вимоги, територі альний орган Пенсійного фонд у надсилає в порядку, встанов леному законом, до підрозділ у державної виконавчої служб и вимогу про сплату недоїмки . У таких випадках територіал ьний орган Пенсійного фонду також має право звернутися д о суду з позовом про стягненн я недоїмки.

Таким чином, враховуючи вищ евикладене, суд вважає за нео бхідне позовні вимоги позива ча задовольнити в повному об сязі.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 158-163, 254 Кодексу адміністративного судочинс тва України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов управління Пенсійного фон ду України у Жовтневому райо ні м. Дніпропетровська до Тов ариства з обмеженою відповід альністю «Ресурс Енерго Трей д» про стягнення боргу - задов ольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Ре сур Енерго Трейд» (ЄДРПОУ 36440019 р /р 26006001300433 ВАТ «Актабанк» МФО 307394) н а користь управління Пенсійн ого фонду України у Жовтнево му районі м. Дніпропетровськ а заборгованість по єдиним в нескам на загальнообов`язков е державне соціальне страхув ання за січень та лютий 2011 року у сумі 2 778, 48 грн. ( із зарахування м 2533, 68 грн. на р/р 37196023000403 та 244, 80 грн. на р/р 37192083000403, які відкриті у ГУДКУ у Дніпропетровській обл. МФО 805 012).

Постанова суду першої інст анції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КА С України. Відповідно до ст. 186 К АС України, апеляційна скарг а на постанову суду першої ін станції подається протягом д есяти днів з дня її проголоше ння. У разі застосування судо м частини третьої статті 160 ць ого Кодексу, а також прийнятт я постанови у письмовому про вадженні апеляційна скарга п одається протягом десяти дні в з дня отримання копії поста нови. Якщо суб'єкта владних по вноважень у випадках та поря дку, передбачених частиною ч етвертою статті 167 цього Кодек су, було повідомлено про можл ивість отримання копії поста нови суду безпосередньо в су ді, то десятиденний строк на а пеляційне оскарження постан ови суду обчислюється з наст упного дня після закінчення п'ятиденного строку з момент у отримання суб'єктом владни х повноважень повідомлення п ро можливість отримання копі ї постанови суду.

Суддя

О.С. Луніна

Дата ухвалення рішення15.06.2011
Оприлюднено22.06.2011
Номер документу16286834
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/4192/11

Ухвала від 19.04.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Луніна Олена Станіславівна

Постанова від 15.06.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Луніна Олена Станіславівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні