Ухвала
від 15.04.2008 по справі 22/4б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

22/4б

ГОСПОДАРСЬКИЙ

СУД

Луганської області

91016, м.Луганськ

пл.Героїв ВВВ 3а

тел.55-17-32

ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ

СУД

Луганской области

91016, г.Луганск

пл.Героев ВОВ 3а

тел.55-17-32

УХВАЛА

                    

15.04.08                                                                                 Справа № 22/4б.

Суддя М.Ю. Ковалінас, при секретарі Добродзій Є.В.,

розглянувши матеріали справи за заявою

кредитора      -  Відкритого акціонерного товариства "Райффайзен Банк Аваль"

                       в особі Луганської обласної дирекції, м. Луганськ

до боржника  - Будівельної корпорації   "Біг Лайн",  м. Луганськ

Про банкрутство

В присутності представників сторін:

від кредиторів -  Приходько С.В., дов. №388 від  22.01.08.(ВАТ "Райффайзен Банк Аваль");  

від боржника  -   не прибули (явка обов'язкова);   

розпорядник майна Василенко О.В. - не прибув (явка обов'язкова).

Обставини справи:  банкрутство за нормами Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі за текстом –Закон), процедура розпорядження майном, попереднє засідання суду, розгляд заяв кредиторів з грошовими вимогами до боржника та реєстру вимог кредиторів.

Розглянувши матеріали справи, вислухавши представника кредитора, суд

в с т а н о в и в :

          За заявою кредитора -  ВАТ "Райффазен Банк Аваль" в особі Луганської обласної дирекції, м. Луганськ,  порушено провадження у справі  про банкрутство  боржника -  Будівельної корпорації "Біг Лайн", м. Луганськ,  у зв'язку з неспроможністю останнього сплатити борг перед кредитором за кредитним договором в розмірі 1075420грн. 63коп.,  у встановлений Законом строк.

Ухвалою суду від 29.01.08. у справі   визнано обґрунтованими грошові вимоги кредитора до боржника в розмірі 1075420грн. 63коп., введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Василенка О.В., ініціюючого кредитора зобов'язано опублікувати оголошення про порушення справи про банкрутство боржника, примірник газети з  надрукованим оголошенням надати до суду та розпоряднику майна, розпорядника майна зобов'язано скласти та подати до суду реєстр безспірних грошових вимог кредиторів відповідно до  п.6 ст.14 Закону, а також письмово повідомити про час і місце розгляду справи  у попередньому засіданні суду кредиторів, по вимогах яких будуть заперечення боржника.

У виконання вимог суду оголошення про порушення справи про банкрутство боржника надруковане в газеті ”Голос України” №33 від 20.02.08., встановлений  ст.14 Закону 30-денний строк на подання заяв конкурсних кредиторів із грошовими вимогами до боржника, з урахуванням положень ст. 51 ГПК України, сплинув  21.03.08.

          До господарського суду,  у встановлений Законом строк,  із заявами про визнання грошових вимог до боржника звернулись наступні конкурсні кредитори:

-          Ленінська МДПІ у м. Луганську,  в розмірі  134434грн. 49коп.;

-          Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків

на виробництві та професійних захворювань України  в м. Луганську, в розмірі 46грн. 34коп.;

          -     Луганський міський центр зайнятості, м. Луганськ, в розмірі 32грн. 58коп.          

У дане судове засідання розпорядник майна Василенко О.В. не прибув з невідомих причин, від нього на адресу суду  за супровідним листом від 03.04.08. надійшов реєстр вимог кредиторів у справі №22/4б про банкрутство Будівельної корпорації "Біг Лайн", до якого включено вимоги ініціюючого кредитора - ВАТ "Райффазен Банк Аваль" в особі Луганської обласної дирекції, м. Луганськ, а також вимоги всіх вищезазначених конкурсних кредиторів.  

В той же час, наданий розпорядником майна реєстр від 01.04.08. не відповідає вимогам Закону, оскільки у ньому  не зазначено черговості задоволення вимог кредиторів. встановленої ст. 31 Закону, відсутні відомості щодо сплаченого кредиторами державного мита та витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Крім того, відсутні відзиви боржника щодо заяв конкурсних кредиторів, а також відсутні відомості (відповідні довідки боржника) щодо наявності чи відсутності вимог кредиторів з виплати заробітної плати,  сплати аліментів,  авторської винагороди, шкоди заподіяної життю та здоров'ю  громадян  та вимог кредиторів, забезпечених заставою  майна боржника, а також відомості про майно боржника, яке є предметом застави, за даними бухгалтерської, фінансово-господарської документації підприємства-боржника, тобто відсутні підстави включення до реєстру заявлених кредиторами вимог та висновок щодо відсутності у боржника вимог кредиторів з виплати заробітної плати,  сплати аліментів, а також взагалі не зазначено чи є у боржника заборгованість з авторської винагороди, відшкодування шкоди заподіяної життю та здоров'ю  громадян  та вимог кредиторів, забезпечених заставою  майна боржника, відомості про майно боржника, яке є предметом застави.

Приймаючи до уваги вищевикладене, наданий розпорядником майна  Василенко О.В. за супровідним листом від 03.04.08., реєстр вимог кредиторів у справі №22/4б про банкрутство Будівельної корпорації "Біг Лайн", затвердженню не підлягає.

Представники конкурсних кредиторів у засідання суду також не прибули, тому суд вважає за необхідне відкласти розгляд питання щодо затвердження реєстру грошових вимог кредиторів у справі та попереднє засідання суду до з'ясування фактичних обставин справи, зокрема щодо підстав включення до реєстру заявлених кредиторами  до боржника грошових вимог.

Керуючись ст. ст. 1, 3-1, 11, 13, 14 -15  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. ст.  50, 86  ГПК України, суд

у х в а л и в :

1.Призначити розгляд справи та заяв кредиторів у попередньому засіданні суду на 10.06.08., на 10 годин 40 хвилин, каб. №310.

2.Розпоряднику майна Василенко О.В. -  надати суду докази розгляду спільно з боржником вимог конкурсних кредиторів, що звернулися з заявами про визнання грошових вимог до боржника у справі; надати відзиви, підписані керівником боржника та розпорядником майна по заявах кредиторів з доказами їх  надіслання на адресу кредиторів; надати суду реєстр вимог кредиторів у справі, складений у відповідності до вимог Закону, із зазначенням у ньому черговості задоволення вимог кредиторів,встановленої ст. 31 Закону, а також відповідно до п.6 ст.14 Закону включити до реєстру окремо вимоги кредиторів з виплати заробітної плати,  сплати аліментів,  авторської винагороди, відшкодуванню шкоди заподіяної життю та здоров'ю  громадян  та вимоги кредиторів, забезпечені заставою  майна боржника, а також відомості про майно боржника, яке є предметом застави, за даними бухгалтерської, фінансово-господарської документації підприємства-боржника, в підтвердження надати відповідні довідки боржника.  

          

3.Дану ухвалу надіслати: кредиторам у справі; боржнику; розпоряднику майна Василенко О.В.; Луганському обласному відділу з питань банкрутства.

          Явка розпорядника майна Василенка О.В.  та представників сторін у судове засідання  є  обов'язковою.

Суддя                                                                                      М.Ю. Ковалінас

          

Надр. 8 прим.:

1 - до справи;

2 - 5 - кредиторам:

- ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" в особі Луганської обласної дирекції, м. Луганськ;

- Ленінській МДПІ у м. Луганську;

- ВВД Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Луганську;

- Луганському міському центру зайнятості;

6 - боржнику;

7 - розпоряднику майна Василенко О.В.;

8 - Луганському обласному відділу з питань банкрутства.

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення15.04.2008
Оприлюднено27.05.2008
Номер документу1631886
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —22/4б

Ухвала від 15.05.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 30.03.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Постанова від 27.01.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 16.01.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 26.11.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Постанова від 07.08.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 04.07.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 10.06.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 15.04.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 29.01.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні