Ухвала
від 25.04.2008 по справі 19/13/08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

19/13/08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

 

25.04.08                                                                                Справа №  19/13/08

Суддя      

Кредитори: 1. Бердянська об'єднана Державна податкова інспекція Запорізької області, м. Бердянськ  Запорізької області

2. Управління Пенсійного фонду України в Бердянському районі, м. Бердянськ

Боржник: Фермерське господарство “Тридцять три”, с. Осипенко Бердянського району  Запорізької області (код ЄДРПОУ- 24519149)

Банк, який  здійснює  розрахунково-касове обслуговування боржника:  

                      Розрахункові рахунки відсутні

          Суддя Даценко Л.І.

Представники:

Від кредитора- Мастеров О.В., дов. № 32/10/10 від 08.01.08р.

Від боржника- голова Солонський П.І., статут від 20.02.07р.

Ліквідатор –Зотов Л.А.

    Розглядається клопотання ініціюючого кредитора та ліквідатора  про припинення  провадження у справі у зв'язку зі сплатою боржник боргу перед кредитором.

    Представник ініціюючого кредитора Бердянської ОДПІ підтримав викладені в клопотанні обставини, підтвердив факт погашення боржником кредиторської  заборгованості та просить припинити провадження у справі.

    У судовому засіданні ліквідатор пояснив, що при здійсненні своїх повноважень було виявлено кредитора Управління Пенсійного фонду України у Бердянському районі на суму 17,76 грн. У квітні 2008р. до нього звернувся голова Фермерського господарства “Тридцять три”, який на момент порушення справи про банкрутство боржника знаходився  за межами України та пояснив, що про заборгованість перед бюджетом не знав та виявив бажання погасити усю кредиторську заборгованість. 16 квітня 2008р. голова підприємства –банкрута надав квитанцію № 14 від 16.04.08р. про погашення заборгованості перед бюджетом на суму 2 447,35 грн. та квитанцію № 15 від 16.04.08р. про погашення заборгованості перед Пенсійним фондом на суму 17,76 грн. Ліквідатор просить  припинити провадження у справі, оскільки вимоги кредиторів по справі погашені боржником у повному обсязі.

    Представник боржника голова ФГ “Тридцять три” пояснив, що про заборгованість перед бюджетом у сумі 2 447,35 грн. не знав, за сімейними обставинами знаходився за межами України. Про те, що порушено справу про банкрутство довідався, коли повернувся у квітні. Просить припинити провадження у справі, оскільки заборгованість перед бюджетом та Пенсійним фондом погашена у повному обсязі,  підприємство  має у постійному користуванні  земельну ділянку загальною площею 33,4 га, яка обробляється, засіяна зерновими, підприємство може і надалі здійснювати свою підприємницьку діяльність.

    Заслухавши представників сторін, розглянувши матеріали справи, суд встановив:

    25.01.2008р. за заявою Бердянської ОДПІ господарський суд Запорізької області порушив провадження у справі № 19/13/08 про банкрутство Фермерського господарства “Тридцять три”, як відсутнього боржника. Постановою суду  від 07.02.08р. боржника визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Зотова Л.А., якому доручено здійснити ліквідаційну процедуру відповідно до діючого законодавства.

  22.04.2008р. від ліквідатора  банкрута надійшло клопотання про припинення провадження у справі,  оскільки боржник виконав усі зобов'язання перед кредиторами, погасив заборгованість перед бюджетом та Пенсійним фондом у повному обсязі, про що свідчать додані копії квитанції №№ 14, 15 від 16.04.08р.

    Ініціюючий кредитор підтвердив факт погашення кредиторської заборгованість та направив до суду клопотання у якому просить провадження у справі припинити.

    Як вбачається з довідки Відділу земельних ресурсів у Бердянському районі Запорізької області № 01-02/151 від 17.12.07р., яка знаходиться в матеріалах справи, у ФГ “Тридцять три” у постійному користуванні знаходиться земельна ділянка загальною площею 33,4 га.  

    Пунктом  3 ст. 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності   боржника   або   визнання   його   банкрутом»обумовлено, якщо майна банкрута вистачило, щоб задовольнити всі вимоги кредиторів,  він  вважається  таким,  що  не  має  боргів,  і може продовжувати  свою  підприємницьку  діяльність.  

    На підставі вищенаведеного, враховуючи, що боржник виконав усі зобов'язання  перед кредитором  та в нього залишилось майно, яке  необхідне для здійснення підприємницької діяльності, суд вважає за доцільне визнати ФГ “Тридцять три” таким, що не має боргів.

    Провадження  у  справі припинити.

    Припинити повноваження ліквідатора Зотова Л.А.

    Керуючись ст.ст. 5, п. 3 ст. 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності   боржника   або   визнання   його   банкрутом», п. 1-1 ст.. 80  Господарського процесуального кодексу  України,  суд

                                                               УХВАЛИВ:

    Вважати Фермерське господарство “Тридцять три”, с. Осипенко Бердянського району  Запорізької області  таким, що не має боргів.

    Провадження  у  справі припинити.

    Припинити повноваження ліквідатора   Зотова Л.А.

    Копію ухвали надіслати: кредиторам, боржнику,  ліквідатору  Зотову Л.А.(71112, м. Бердянськ, вул.. Петровського, 14, кв. 6), Державному реєстратору  Бердянської райдержадміністрації (71100, м. Бердянськ, пл.. 1 Бердянської Ради, 2), ВДВС Бердянського МРУЮ (71100, м. Бердянськ, вул.. Свободи, 60),  Запорізькій  філії  Агентства з питань банкрутства, Запорізькому обласному відділу з  питань банкрутства.

                        Суддя                                                                Л.І.Даценко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення25.04.2008
Оприлюднено27.05.2008
Номер документу1632240
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/13/08

Ухвала від 25.04.2008

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Даценко Л.І.

Постанова від 07.02.2008

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Даценко Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні